Konečne spokojná - už nikdy žiadny fušer v mojom dome

Modrostrechari, určite poznáte ten pocit, ked potrebujete nieco prerobiť, namaľovať, postaviť,... Peniaze by mozno aj boli - v tom lepšom prípade, otázka ostáva - kto to spraví. Bohužiaľ, ako asi väčšina ľudí som mala stastie len na samých "odborníkov", ktorí naozaj pokazili, co sa dalo. Od plastových okien, ktore okrem iného meškali 1,5 mesiaca, cez flakato namaľované steny, az po 5 cm vyššiu podlahu v kúpeľni ako v iných častiach domu.... No proste - chcelo sa mi plakať. Hoci som vždy išla podla referencií, buď mam jednoducho smolu, alebo som náročná - ale kto by nebol? Ved za vlastne peniaze chcem robotu, na výsledok ktorej sa bude dat pozerať... Naštastie - a to Bohu dakujem, nasla som pána, ktory sa naozaj ze vyzná, a zachránil mi dom pred tým, ako by som ho najradsej "cely zbúrala". Toto viac menej ani nie je referencia, dufam ze tu táto diskusia ostane a nikto je nevymaže, jednoducho chcem len ľudí povzbudiť, ze existuje partia, ktorá sa v stavebníctve vyzna, len ich treba nájsť ;-) poopravovali mi na dome všetko, co bolo po otrasnej robote ich predchodcov dokaličené a kvôli čomu som nemohla spávať. Od zamkovej dlažby, cez omietky, steny, zateplenie, malovky, murarske prace proste vsetko - načas a bez piva v ruke! Ak by mal niekto záujem, rada poskytnem kontakt, viem ze robia cely BA a TT kraj, ale po mne mali napr. zákazku aj v Trenčíne, takze mozno robia cele Slovensko. Všetkým, ktori stavaju, prerabaju, kupuju, rekonštruujú, želám dobry vyber spoľahlivých ľudí. Stavaniu zdar :)
Odpovedať
@bubulacka ahoj, môžem poprosiť o kontakt? :-) Ďakujem.
Odpovedať
ty jo, tak takú reklamu by som chcel. A pritom by mal byť taký prístup samozrejmý...
Odpovedať
@worker_falcon to je paradox dnešných dní - kvalita a normálny prístup je výnimočná vec. Našťastie takí ľudia sa stále nájdu. Tiež takých pár poznám. @bubulacka napíš prosím aj mne do IP, keď budeme finalizovať, robiť zámkovú plot, určite ich rada oslovím. ďakujem
Odpovedať
@stolverka hej, ale takisto musím povedať, že aj pri klientoch je normálny prístup výnimočná vec. Klient, ktorý nemá na prvom mieste cenu, je výnimočný. Ktorý sa skutočne vyzná (nie z modrejstrechy), je tiež výnimočný. Ktorý nezaplatí za nekvalitnú prácu - extrémne výnimočný (nutné podotknúť - za skutočne nekvalitnú prácu, lebo sú prípady klientov, ktorí vyžadujú dodatočnú zľavu kvôli vymysleným chybám, a podmieňujú to nezaplatením). Kto môže za ne-kvalitu a ne-normálny prístup "majstrov"? No hlavne tí, ktorí im za to PLATIA. Keby mi za sfušovanú, nekvalitnú prácu niekto dva, tri, štyri krát nezaplatil, môj prístup k práci by sa MUSEL zmeniť. Klienti si neuvedomujú, že majú v rukách najmocnejší nástroj. Argument, že "skús nezaplatiť partii hulvátskych hrubokrkých", stoji s prepáčením za houby. Prečo si si zobral takú partiu? s ktorou sa nedá rozumne hovoriť, ktorí používajú viac ruky či jazyk ako rozum.
Odpovedať
@worker_falcon vo všetkom súhlasím. Najprv si ľudia najmú fušerov kvôli cene a potom chcú opravy už aj od drahších remeselníkov, tam už sú peniaze na druhom mieste - "len nám to prosím vás pre lásku božiu dajte dokopy". :-N A nervy v p.deli. ;-) Poznám takých. 8-) Vieš ako sa hovorí - kto je skúpi, dvakrát kúpi. ;-)
Odpovedať
@stolverka ... a ešte sú spokojní s tým, ako im to tí druhí dobre opravili :-D však, @bubulacka :-D
Odpovedať
@stolverka presne a najhosie je ze sa ozvu aj kamarati - neposles mi sem niekoho potrebuje prerobit,opravit, pozret sa nato co sa s tym da robit......a vysvetli im ze kupili shit, dali to montovat neodbornikom a ze teba to stoji benzin, cas ludi-zamestnancov,ktori mohli makat inde.
Odpovedať
@worker_falcon no ono bohužiaľ, kedže som ženská, ktorá sa v tom nevyzna, podla čoho iného ako referencii som sa mala riadiť? Cenovo neboli ani najlacnejší, ani najdrahší - pri prehliadke sa tvárili ako top odborníci, popýtali si zálohy, co som mala robit? Ked je človek v práci cely den, príde a podlaha je zrazu o 5 centy vyššie ako v jedálni.... Uz s tým veľa nenarobi. Tak isto mi dodrb.li drahú mozaiku v kúpeľni, vysparovali to tak, ze som mala každú jednu kocku poodlupovanu v rohoch - ked som prišla domov a videla to, plakala a pýtala sa, prečo to spravil, tvrdil ze ja uz som to take kúpila, ze to uz bolo - samozrejme ze nebolo, na otázku prečo to teda lepil na stenu ked videl ze to je poškodené - odpoved - on si myslel ze to tak ma byt 8-( Ako pri druhej rekonštrukcii alebo stavbe sa uz nikdy nedám takto oklamať, človek si musí zobrať voľno a byt pri nich nonstop, aby vedel akúkoľvek fušerinu dopredu zastaviť... Aj ked myslím, ze teraz sa uz báť nemusím, lebo som nasla co som potrebovala.
Odpovedať
@bubulacka ja sa iba smejem :-D , nebolo to myslené z mojej strany zle. Jedna vec by ma ale zaujímala. Píšeš, že si im zaplatila zálohu. Predpokladám, že nie viac ako polovicu (zo strany zhotoviteľa je jediná férová možnosť zobrať zálohu pri rezervácii termínu v symbolickej výške cca 100 - 200 eur). Samozrejme ak zabezpečuje materiál, ten by sa mu mal platiť priebežne. Ale k veci - aký si mala dôvod doplatiť im zvyšok? S robotou si nebola absolútne spokojná, opravy ťa stáli pekných pár stoviek. Tým, že si im zaplatila, si sa podpísala pod to, že robotu netreba robiť kvalitne, lebo aj za absolútnu nekvalitu a fušerstvo dostanú zaplatené ako za prvotriednu kvalitu.
Odpovedať
@bubulacka Nemáš chlapa, nemáš pravdu... @worker_falcon Výber slušných robotníkov je dôležité, a mať dosť sily sa postaviť drzákom ešte dôležitejšie. Ako sponáš slušných?
Odpovedať
@polystyren ťažká otázka. S "trochou" nadsázky: :-D - partia by nemala mať viac ľudí, ako na stavbu chodí zo strany investora - ani jeden z partie by nemal byť váhovo ťažší ako investor - ani jeden z partie by nemal vypiť viac piva ako investor - ani jeden z partie by nemal vyfajčiť ani jednu cigaretu na stavbe - partia spolu by nemala povedať viac nadávok ako investor Partii dať iba najnutnejšie kľúče, ak vôbec.
Odpovedať
@polystyren nesúhlasím, záleží akú má tá baba v sebe guráž. Ja som stavieb vo svojej profesii prešla dosť a nikdy sa mi nestalo, že som nemala pravdu, že by proste niečo nešlo, lebo som baba. Iste pokusov bolo dosť. Len sa k tomu treba vedieť postaviť a mať správne informácie. Chlapi na stavbe strašne radi povedia, že to nejde. Lebo je to mnohokrát jednoduchšie. Niekedy len stačí vysvetliť postup a správne komunikovať. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stolverka @worker_falcon Treba mať na stavbe stavebný dozor, ktorý neustále kontroluje prácu a zháňať materiál. Platiť robotníkov od času, a keď nejaký nerobí alebo fušuje, tak ho hneď poslať preč. Kontrolovanie ľudí je práca na plný úväzok, aj keď sa niektorým zdá že šéf/majster je zbytočný človek.
Odpovedať
@worker_falcon ved ani ja som to nemyslela zle :-D v pohode, spravila som chybu - zaplatila som za ňu :-) ale vďaka tejto chybe som sa veľa veci naučila, a uz sa nenechám obalamutit :-D ako 4 chlapi v dome, čakajú na peniaze a ja poviem ze nedám, robota sa mi nepáči :-D no proste nemala som na to gule a uz ani silu, pretože aj ked lo sebe nieco opravili po mojich upozorneniach 2x, stále to nebolo podla mojich predstav a veľa veci sa "nedalo". Ale hold dufam ze teraz neriešime to, ze mi niekto sfušoval robotu, nezaplatila som im celu sumu, ktorú sme si dohodli, ale išlo o rekonštrukciu v hodnote cca 20-25000,- EUR, takze určite som im nedávala 200-300 EUR zálohu :-N
Odpovedať
@bubulacka pýtal som sa iba pre moju informáciu, zaujíma ma to. aj diskusiu som k tomu založil :)
Odpovedať
@stolverka podľa mňa tu vôbec nejde o skúposť. Je viac ako samozrejmé, že nikto nechce zbytočne preplácať. Nie vždy lacnejší robia zle. Veľa krát to je aj naopak. Myslím že skutočne referencie su na začiatok veľmi cenná informácia, no bohužiaľ ak sú príliš drahí, hold ideme ďalej..... najdu sa aj lacnejší a šikovní - bohužiaľ je ich málo. No @bubulacka myslím vravela, že mala aj referencie... asi je to aj o tom, kto referenciu poskytne /kamarát majstrov zvyčajne vychváli/ tiež o kontrole, no a v neposlednom rade o tom či sa vieš za svoju pravdu aj postaviť a neupustiť z požiadaviek: "kým to nebude tak, ako má, nedostanete peniaze a hotovo." No a toto presne ako @bubulacka som sa ešte nenaučila - zvyčajne nastúpi mužská posila :-). Pekný deň prajem
Odpovedať
@eeerika.h máš pravdu, nie vždy je to skúposť a mnohokrát drahší remeselník robotu spacká viac než lacnejší. Nie je to pravidlo. Býva to ale mnohokrát tak. :-(
Odpovedať
@bubulacka mozem poprosit o fotografie domu, ktory ti partia zachranila... Som totiz skepticka :-D a toto mi pride ako okata reklama niekomu znamemu. DUFAM ZE SOM IBA PARANOIDNA a ze mas naozaj dobru skusenost s remeselnikmi, ktorych tak ospevujes.
Odpovedať
@meamak ale ja nikoho neospevujem :-) stačilo si prečítať moj úvodný príspevok... Fotky domu (prerabky) mam v albume, ked sa niekomu zdá ze robím reklamu, musim len povedať ze mi je to ľúto, ja som len chcela všetkých povzbudiť, ze existuju este partie, ktore sa v remesle vyznajú ;-) hold, nech každý hľadá tam, kde vie a nech ma pri výbere "šťastnú ruku" :-) naštastie, ja už mam všetky tortúry za sebou, a do dalších sa tak rychlo nehrniem :-D
Odpovedať
Nechcem aby si myslel niekto ze robím reklamu, aj ked to tak mohlo mozno vyznieť, takze prosim uz nepytajte kontakty odomna :-) neposkytne ani jeden :-D všetkým poctivým majstrom držím palce a tí ostatní - dufam ze vas skoro prekuknú :-N
Odpovedať
pokojne nech robí reklamu, čo je na tom zlé? ak je v súlade s pravidlami fóra, len do toho.
Odpovedať
@bubulacka aj ja si myslím, tak ako @pssclient, že posunúť dobré referencie na majstrov, s ktorými máme dobré skúsenosti, je pomoc pre mnohých, ktorí nechcú naletieť takzvaným "tiežmajsrom". Budem veľmi rada /a asi nie som sama/ ak mi do IP posunieš kontakt na majstrov, čo ti urobili kvalitnú prácu. :-) Ďakujem :-) .
Odpovedať
Profilova fotka
veru v dnesnej dobe najst kvalitnych majstov je tazke.. ale nastastie taky este existuju...
Odpovedať
@eeerika.h nie, nehnevaj sa, skús popozerat niekde inde na fórach, popripade sa Ti ponúkne nejaka firma, ktorá ma dobre referencie. Držím palce :-)
Odpovedať
Rada by som vniesla do tematiky moje skúsenosti. Často sa tu opakuje nespokojnosť s rôznymi partiami, alebo živnostníkmi a predsa sú väčšina z vás nepoučiteľní. V roku 2010 realizovala stavbu RD moja kolegyňa z práce. Najala si partiu živnostníkov bez ,,živnosti,, :-( v domnienke že ušetrí ako väčšina z ľudí na modrej streche. Konečný efekt bolo sklamanie z vykonanej práce ako aj prístupu ,,robošov,, ]-( k nej ako ku klientovi. Zavádzali, klamali, toto a hento v cene nebolo a to je dobré aj zámena betónu za nižšiu kvalitu bolo dobré, však o statiku sa nejedná, atď. ako sa patrí na ,,majstrov a odborníkov,, :-p . Po danej skúsenosti som v roku 2012 stavala ja s manželom a urobili sme si výberové konanie. Oslovili sme živnostníkov ale aj s.r.o-čky v okolí. Ceny živnostníkov boli priaznivé, ale zavádzajúce a klamlivé ako som už písala. Niektorí cenu ani nevedeli stanoviť tak len tak strieľali. Z asi 25-tich firiem sme si nakoniec vybrali s.r.o-čku. Konečný výsledok bola spokojnosť s kvalitou, prístupom, dodržaním termínu a aj cena bola priaznivá. :-) Nechcem aby to vyzeralo ako reklama, ale v prípade, ak by mal niekto rozumný záujem, obráťte sa na www.rph.sk ;-) ;-) ;-) Zaručujem spokojnosť a seriózny prístup.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?