Jeden versus viac dodavatelov

poprosim o radu, mam ukoncenu hrubu stavbu. v marci pokracujem s elektina, kurenie, voda, omietky, dlazby, izolacia..... je lepsie zvolit jedneho dodavatela, alebo riesti to jednotlivo ? viete doporucit kontakt na dodavatela, dodavatelov v oblasti Bratislava, Zahorska Bystrica ? dakujem za radu a pekny den vsetkym :)
Odpovedať
Profilova fotka
To je dost hlupo polozena otazka :-). Ake su kriteria? Cena? Kvalita? Rychlost dodania? Referencie? Zaruka? atd..... Najidealnejsie je ked ti to spravi jedna partia, lebo sa nemozu vyhovarat na "tych druhych" ked nieco nesadne. Ale malokedy robia elektriku, omietky atd jedna partia.... Jedine, ze si vezmes firmu, ktora na to najma zivnostnikov a bude ich manazovat za teba. Cize odpoved na tvoju otazku je jednoducha... Najlepsie pre teba bude tak ako ti to vyhovuje :) Ak mas cas manazovat jednotlive partie, bude to lacnejsie. Ak nie najmi si dodavatela....
Odpovedať
pozri, drvivá väčšina firiem si na rôzne druhy robôt najíma rôzne partie. Jediná funkcia "firmy" je, že ich menežuje. A (možno) chápe následnosti a súvislosti. Takisto záruky, ľahšie sa jej domôžeš pri firme (aj keď vyzuť sa dá aj z toho). Čo sa týka vyhovárania, jedna partia sa tak či tak bude vyhovárať na druhú, či ich zastrešuje firma, alebo nie. A "firma" sa z toho dokáže vyzuť, ak nie si absolútne zdatný v stavbárčine (vtedy by si ale nemal dôvod osloviť firmu). Zahrať veci do autu je prekvapujúco jednoduché, žiaľ. Každopádne oba spomínané prípady sú ďaleko lepšie, ako ten tretí - že by to robila fakt jedna partia. Neexistuje, aby to spravili na 100%. "elektina, kurenie, voda, omietky, dlazby, izolacia" - to sú všetko nesúviciace záležitosti a na väčšinu treba samostatný výučný list. Skrátka nemôže každý robiť všetko, to sa volá "fušovanie do všetkého". Ešte si im daj spraviť plot a vyvŕtať studňu a bude to zaklincované... Teda obrovský pozor na partie, ktoré ti sľúbia spraviť "všetko". Nikto ti totiž po prejavenom záujme nepovie, že "to nevieme", alebo "to sme zatiaľ moc nerobili", či "to Vám lepšie spraví špecialista". Takých všestranných by som na tvojom mieste poslal niekam ďaleko, hlboko... Tak si to dobre premysli.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež mám skúsenosť, že firmy na všetko sú nedokonalé.. myslím si že iba jedno sa dá robiť poriadne, nie všetko.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?