Internet šírený vzduchom

Profilova fotka
Ahojte, hladam firmu, ktora vzduchom siri internet. Viete mi poradit niekoho v okrese Malacky? Ale fakt co nepada a nie su s tym problemy?? Mame sa za chvilu stahovat z Bratislavy na zahorie a mam obavy, ze tam nebude internet a zial k praci internet potrebujem :-( Dakujem za kazdu dobru radu =-)
Odpovedať
no neviem, hodil som to do googlu a za par sekund som nasiel napriklad http://www.radiolan.sk/ urcite toho bude viac, staci len najst trocha casu a hladat.. mimochodom, ak je moznost akehokolvek kabloveho internetu (vratane DSL), tak hlavne pokial ide o pracu, tak radsej ten..
Odpovedať
@cache a hlavne ak má niekto internetové bankovníctvo, nikdy sa neprihlasovať vzduchom-napr. Wifi v obchodnom centre
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu to mas jedno, je to kodovane :). Co nesmies je zadavat pristupove kody na pocitac v kaviarni.
Odpovedať
@majkoj lenze ruku na srdce, kto si kontroluje certifikat v prehliadaci po kazdom otvoreni internet bankingu? :)
Odpovedať
@majkoj a aký je rozdiel v obchodnom centre ,či v kaviarni???
Odpovedať
Tu si zadaj adresu a ukaze ti vsetky dostupne moznosti na danej lokalite. http://www.porovnat.sk/ Podla parametrov si vyberies, co ti vyhovuje
Odpovedať
@duzu ja som hlavne narazal na stabilitu spojenia a odozvu, o samotnu rychlost vacsinou az tak nejde, t.j. je jedno ci mam 5, 10, 20 ci 100MBit, ak su reakcie pol sekundy s obcasnou stratou tak sa pracovat neda.. tiez pracujem obcas z domu :) dnesny wifi poskytovatelia (ak vynecham garazove firmy) maju celkom slusne zabezpecenie, takze toho by som sa nejako zavratne nebal
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu rozdiel nie je v obchodnom centre a kaviarni, ale medzi cudzim a vlastnym PC :) @kkristian no od toho su IB appky :)
Odpovedať
@majkoj to som si tiež niekedy myslel,až som narazil na jediné bankové forum u nás http://www.mbank.cz/forum/thread,2165... je tam toho kopa koľko ľudí naletelo
Odpovedať
@cache Wifi a zabezpečené? bývaš v činžovom dome, tam nie je problém napojiť sa na cudzí účet, to u nás dokázali 10r spolužiaci
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu vlupat sa do cudzej wifi a hacknut sifrovane spojenie su dve diametralne odlisne veci.
Odpovedať
napr. takto to nejde hacknut sifrovane spojenie http://www.lupa.cz/clanky/chyba-opens...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@duzu iste, provideri, ak vobec sifruju, bezne pozivaju genericke hesla rozbitelne slovnikom.. facepalm
Odpovedať
@duzu Heartbleed bola diera na serveri, pomocou ktorej si vedel citat data v pamati servera, nedokazal si s nim "hacknut" konkretne spojenie a ani vykonat man-in-the-middle podvrh.
Odpovedať
@lyra71 napis kam na zahorie sa idete stahovat. siroky pojem okres malacky. neboj aj na zahori je internet ci uz kablovy, ciastocne optika alebo bezdrotovy..len staci sadnut za gugl a zisit alebo naspiat odkial si apodla toho sa da najst. ak bude smat velek poziadavky na net tak sa da pripojit k hlavnej optickej linke ale to su ineeee prachy
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu jedna vec je co sa podava verejnosti, druha je realita. :) Nie zeby SSL sa nedalo hacknut, ale pokial nesedis vo Fort Meade vidim to problematicke, az nemozne. A pokial tam sedis, je Ti uplne u prdele, ci ides cez WIFI :)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem za kazdu reakciu,takto radiolan.sk som nasla dokonca som labzovala a hladala ako aj v Orange, tak aj v O2 ci T-com. Najlepsie z tych dodavatelov zatial vychadza Orange, ma najväcsie pokrytie, T-come som sa spytala osobne a dockala som sa odpovede, ze oni vzduchom nesiria a O2 ma najslabsie pokrytie :-( takze ja nechcem tie USB prkotiny, ale ja som myslela satelitom ako je Magio ci nieco take. Ja az tak chytra v tomto nie som priznam sa, ale k praci ten internet budem potrebovat ako ja, tak aj moja dcera.
Odpovedať
Profilova fotka
Este som zabudla odpoved kde to je .... pri Lozorne
Odpovedať
@lyra71 K hore uvedenej stránke od @majki555 porovnat.sk , je to slabá stránka a vôbec (aspoň v mojej lokalite) nezobrazí všetkých dostupných poskytovateľov internetu. Ináč osobne mám možnosť dsl pripojenia, dokonca prípojka je v dome, ale napriek tomu mám net cez wifi od jedného lokálneho poskytovateľa a zatiaľ maximálna spokojnosť. Dokonca som na rozdiel od brata, ktorý ma dls-ko ešte nemal za vyše roka jediný problém, kdežto on už pár krát výpadok... Treba pohľadať, prípadne sa popýtať vo vašom okolí.
Odpovedať
@lyra71 v Lozorne ma telekom dokonca opticku siet, takze si zistite ci nahodou nieste v dostupnosti.. Inak Orange, telekom ci o2 mobilne siete su hlavne mobilne siete, na pouzivanie doma zbytocne drahe a datovo limitovane. A satelitny internet sice existuje, ale je pomaly a strasne drahy, a rovnako ako wifi pripojenie, spolocnosti ako orange/tcom/o2 take neposkytuju (pozor, nepliest si sdomacim wifi).
Odpovedať
@cache Pokiaľ nemá dostupnú optiku a nebude jedna mála domacností, ktoré majú DSL aj vo verzii VDSL, tak môže byť wifi práve najvýhodnejšia varianta čo sa týka rýchlosti, stability a ceny, tak ako v mojom prípade. A to, že ho neposkytujú tieto tri spoločnosti ešte neznamená, že ho nemusí poskytovať lokálny poskytovateľ, ktorý môže byť ešte serióznejší ako tí spomínaný molochovia :-) Ale samozrejme to záleží od konkrétnych podmienok. Mobilné pripojenie by som samozrejme tiež bral ako najkrajnešiu variantu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?