Hladam pracu na kopacky a furikovanie

som invalid 40rocny aktivny ,hladam poctivu pracu na kopanie a furikovanie okolie ba .cena 3,5e /hod.prisposobim sa.
Odpovedať
Az do teraz som bol v tom, ze clovek ktory je na invalidnom dochodku je tam preto,lebo nemoze pacovat. Clovek ktory moze pracovat by mal byt v zamestani.
Odpovedať
Profilova fotka
@quako2 to je také slovenské...
Odpovedať
Profilova fotka
Tak zase tak príkro by som to nehodnotil, postihnutie môže byť také že síce prináša značné sťaženie spoločenského uplatnenia a zákonný nárok na dávku, ale na stranu druhú umožňuje vykonávať niektoré činnosti. Osobne si takého človeka skôr vážim, pretože sa nerozhodol sedieť doma a čakať iba na dávku a v prípade jej nedostatočnosti vymýšľať ako získať nejaké iné výhody ale chce byť prospešný a zlepšiť si svoju sociálnu situáciu sám. Je mi však jasné, že v mnohých zostala skúsenosť, keď sa invalidné dôchodky rozdávali na základe známosti ako spôsob peňazí zdarma aj v prípade ak človek vôbec nemal veľké zdravotné problémy a to naozaj je v rozpore ako zo zákonom, tak z morálkou (nehovoriac že to poškodzuje ako sociálny systém, tak zvyšuje potreby odvodového systému a zároveň kazí renomé skutočne postihnutých, ktorí to jednoduché nemajú a ktorým by sme my zdraví mali byť rozhodne nápomocný).
Odpovedať
@quako2 sa mozes hanbit za taky sprosty koment. Chcem vidiet Teba ako ides kopat a furikovat za tri pade. Si myslis ze keby vedel vyzit invalid z toho biedneho dochodku co dostava ze by sa siel lopotit za par susnov?
Odpovedať
..tiez si vazim, ze chce pracovat!!! Poznam viacero invalidov, ak ide o ciastocny inv..tak tam je prijem okolo 100€ - 150€..teda je jasne, ze z toho sa neda vyzit. Prajem Vam skore najdenie si prace :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@stevosk aj mne by sa páčilo od štátu dostávať nejaké prilepšenie, mňa mrzí iba to, že to ide aj z môjho vrecka, ak by dotyčný napísal polovičný ID, tak budem držať jazyk za zubami, nepoviem ani "ň"...
Odpovedať
@topvideo Radsej uz nic nehovor,.... co Ta to mrzi? Z Tvojho vrecka idu ine prachy a inam len to by si sa neopovazil politikom a podobnym eleganom - vyciciavacom do xichtu zoci voci povedat.... a Ty rozoberas nejakeho nestastneho invalida, to je jedno ci celeho alebo polovicateho, z tej zobracenky co dostane predsa nemoze vyzit....ze Ti to neni trapne....zavidiet niekomu ze je invalid...to je take....
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 slovenské... :-) , radšej som mal do hovna stúpiť, ako do tejto diskusie... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
topvideo,tým myslel asi,to ze plný invalidný dôchodok sa priznáva ľuďom s ťažkým zdravotným postihnutím,ktoré bránia vykonávať akúkoľvek prácu,čiže človek,ktorý hľadá takúto prácu,na invalidný nepatrí...ale takych je veľmi veľa,okrem toho viac je nezamestnaných,ktorí tiež berú rôzne sociálne davky podporu a pracujú načierno,nie je to o závisti,ti ludia su často prinútení tak žiť a ja im dávam za pravdu..
Odpovedať
Profilova fotka
nahodou mne by sa niekto taky zisiel nakolko sam nestiham....problem je ze to je troska dalej
Odpovedať
@drobik no keby ten topvideo aspon mal informacie, znalost zakona, ale nema a pise predpojate blbiny. Invalidny dochodca moze pri poberani penzie pracovat. Zakon ziadnym sposobom neobmedzuje narok na jej vyplatu a sumu z dovodu ze jej poberatel pracuje. Invalidi su v tomto smere obmedzeni len svojim zdravotnym stavom. V ziadnom pripade teda nejde o zneuzivanie poberania invalidnych dochodkov. Poberatel invalidneho dochodku moze pracovat bez ohladu na to, aka vyska miery poklesu schopnosti pracovat mu bola priznana. pri niektorych druhoch ochoreni podmienujucich invaliditu je praca dokonca lekarsky odporucana ako forma terapie. Pri mnohych hlavne psychickych ochoreniach je fyzicka aktivita priazniva pre zdravotny stav...Okrem toho invalidita nemusi byt trvaly stav a casom moze poistovna prehodnocovat tieto stavy...invalidi jednoducho omnoho tazsie najdu zamestnanie, lebo zamestnavatel musi splnat kadejake podmienky a preto ich malokto zamestna....nemaju to lahke .....takze to co robi topvideo je osocovanie uplne jemu neznameho cloveka.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 možno som zlé pochopila,že plný invalidný dôchodok je priznaný tomu,kto je neschopný akejkoľvek práce z dôvodu postihnutia,čiže ho môže poberať niekto,kto pracovať môže,či dokonca mal by?;-))...bez ohľadu na to čo písal topvideo
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@snowy66 už som sa vyjadril, nech si každý urobí svoj názor.
Odpovedať
Profilova fotka
@drobik
Odpovedať
@drobik ak Ta to zaujima tak: http://www.socpoist.sk/invalidny-doch... a tam si pozri ake su podmienky naroku na inv. dochodky.... je velmi malo invalidov ktori su neschopni akejkolvek prace....to su naozaj tazke pripady , ale niektori ludia akoby nevedeli ze ucelom invalidneho dochodku nie je ze stat "zivi invalida" ale je zabezpecit cloveku prijem v pripade poklesu schopnosti vykonavat zarobkovu cinnost v dosledku dlhodobo nepriazniveho zdravotneho stavu. A to tiez ma narok len poistenec s patricne odpracovanymi rokmi podla veku, takze aj invalid si platil poistne, tak neviem o co komu ide, kazdemu sa moze stat nestastie, ze nebude moct na 100 percent schopny ist robit. Aj o tom to poistenie je. A schvalne sa hovori o zarobkovej cinnosti a nie o praci, lebo najst si "pracu" (rozumej akukolvek fyzicku alebo psychicku cinnost) sa da vzdy, ale pracu kde dostanem aj zarobok, teda ze ma niekto zamestna, to je najst omnoho tazsie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?