Hľadám partiu šikovných majstrov na zateplenie rodinného domu v Banskej Bystrici

Poraďte kvalitných majstrov na zateplenie RD v Banskej Bystrici.Dom chcem zateplit fasádnym sivym eps hr.10 cm.Steny domu sú z dierovanych tehal hr.37 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
škoda roboty
Odpovedať
Prečo škoda roboty?...
Odpovedať
Profilova fotka
pretože 10cm zlepší kvalitu steny málo a cena je len o pár€ nižšia ako pri 15cm, tam už je predpoklad efektu. Treba si to spočítať a porovnať.
Odpovedať
To je pravda,lenže ja nemám na to hlavne finančne aby som zo staršieho domu urobil nízko energetický alebo pasívny. Pri mojej ploche by to bolo výrazne drahšie. Na väčšiu hrúbku ma ani veľmi nepustia okná,lebo už by boli dosť zapustené a ja chcem urobiť zateplením slušný kompromis,za rozumnú cenu zvýšiť tepelný komfort bývania,taktiež dať aj fasáde domu nový "kabát" a samozrejme dačo znížiť aj výdavky na kúrenie. Po skúsenostiach aj iných ľudí,ktorý bývajú napr. v panelákoch a ktoré sa tiež zateplujú drvivou väčšinou 10 cm eps,tak tepelná pohoda pred zateplením a po je značne citeľný rozdiel.Za chvíľu bude zrejme platiť norma,kde už ani 15 cm eps nebude stačiť a bude sa odporúčať napr. 20 cm hrúbka,aby budovy z hľadiska energetickej efektívnosti mali takmer nulovú spotrebu energie na vykurovanie.
Odpovedať
Profilova fotka
@spagino S tou normou si trafil, od r.2020 už budú iné kritériá pre kategorizáciu : pasív, NED ... ;-)
Odpovedať
@spagino 15cm nestaci uz dnes :-D a na margo tvojich 10cm: bude to kompromis, ale nie slusny ale podpriemerny. Jedine kabat domu dosiahnes optimalne :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?