Hľadám architekta na prekreslenie poľského projektu

Hladam sikovneho a hlavne nie draheho architekta,ktory by mi prekreslil projekt z polska,tak aby ho bolo mozno pouzit v stavebnom konani..
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@marekpk Noooo - tak to som teda zvedavý, že kto sa ti prihlási....(?) To ako keby si napísal, že hľadáš šikovného muzikanta, ktorý Ti prerobí nejakú poľskú pesničku do slovenskej súťaže... Alebo nech Ti nejaký mladý šikovný docent okopčí diplomovku... Ak je niekto šikovný, značí to, že je asi aj ambiciózny... Ja by som sa na takúto úlohu nepodujal.
Odpovedať
sikovny toto robit nebude,je to pod jeho uroven.
Odpovedať
keď už, tak hľadaj projektanta, nie architekta
Odpovedať
A čo autorské práva toho poľského projektanta? Máš jeho súhlas na prepracovanie a na to, aby sa pod to podpísal niekto iný? To si radšej kúp katalógový projekt, ten bude lacnejší, ako prekreslenie niečoho cudzieho. Na takúto černotu by žiadny šikovný projektant nepristal. Môj názor. Prajem veľa šťastia.
Odpovedať
.................. Tak toto už je mocná požiadavka, to je fakt na zamyslenie sa nad sebou vážený pane...........
Odpovedať
moment..dany projekt si samozrejme od polskej firmy kupim..v ziadnom pripade nechcem priparavit niekoho o odmenu za vykonanu pracu..len chcem dany polsky projekt dat postavit na SR..a bolo mi povedane,ze ak mam kupeny polsky projekt nestaci to..
Odpovedať
Profilova fotka
@marekpk Je to stále o tom istom... Niekto iný sa má podpísať pod cudziu vec a svojou pečiatkou ešte aj prikryť vlastný plagiát....?! Nooo... budem zvedavý, či na to niekoho nájdeš...
Odpovedať
@leonardom jasne, ze najde :-S
Odpovedať
@janvirostko nebodaj teba?:O
Odpovedať
@milan1305 posobim takto bezcharakterne? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Toho sa chytí len taký poslabší architekt. :-D
Odpovedať
@janvirostko néééé. vyzeráš celkom fajn:))))
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vážení, všetci máme pravdu, ale treba priznať, že takéto prekreslovanie sa deje bežne, bohužiaľ......
Odpovedať
@leonardom co ja viem, myslel by som ze ak bude mat riadne zakupeny ten projekt, nemal by byt ziadny problem co sa autorskych prav tyka aky zaplatil dalsiemu projektantovi na prekreslenie na stavebne povolenie na sk. Takze namiesto tvojich prikladov by mi viac sedel taky ze marekpk si kupil cd ale potrebuje aby mu ho niekto na vlastny ucel ripol do mp3 playera. Nikoho tym neokrada.
Odpovedať
@ultrarecall ako sa moze projektant XY podpisat pod cudzi projekt,aj ked si ho niekto uz kupi?
Odpovedať
@atlaska normalne: meno a za tym priezvisko
Odpovedať
@ultrarecall dakujem,konecne niekto pochopil o co mi tu ide.. @leonardom neuverite...ale uz sa mi ozvalo dostatocne mnozstvo ludi.. asi nie kazdy vidi tuto zakazku tak "cierne" a "nedostojne"..
Odpovedať
@marekpk samozrejme, že ľudia ti to urobia, prachy sú prachy :-D
Odpovedať
@stanica ja poviem ine prirovnanie...peniaze nesmrdia ;-)
Odpovedať
Cierne a nedostojne to je, ale sam si si odpovedal. Sikovni maju dost tvorivej prace, babraci "beru" kazdu carbanicu. Cudujem sa tebe,ked uz ides nato tak komplikovane,preco nechce individualny projekt.
Odpovedať
normalna bezna vec... milion dalsich pred tebou si vybralo projekt z internetovych stranok co ponukaju projekty a potom zasli len s podorysom k projektantovi a ten im to nakreslil o nejaku tu stovku lacnejsie... zialbohu nie je to fer voci autorovi ale bezne sa porusuju autorske prava aj v inych oblastiach... hudba filmy software... najde sa tu niekto kto neporusil autorske prava??? schvalne ruku hore.... :-D
Odpovedať
@godfather no, ale tu si myslim ze sa ani autorske prava neporusuju, ved on(a) si ten projekt zakupi. To nemozes porovnavat s prikladom co si uviedol ze niekto chce okopirovat projekt. Skor by som povedal ze ten polsky projekt mozeme nazvat "architektonicka studia", a projektant na sk mu z nej urobi projekt na stavebne povolenie na sk.
Odpovedať
Profilova fotka
@ultrarecall - a Ty si si už niekedy kúpil projekt...? Či už katalógový, alebo individuálny...(?) To nie je ako kniha, ktorú si kúpiš v obchode a je akože Tvoja (aj keď mimochodom ani tú nemôžeš voľne šíriť al. preinačovať bez súhlasu autora). Na projekte, ktorý si oficiálne zakúpiš, máš napísané Tvoje meno, Tvoje bydlisko, presné miesto kde ten dom bude stáť. Takýto projekt si marekpk zakúpil od samotného autora resp. majiteľa práv na jeho predaj......? Ja som sa už stretol aj s takým, že niekto ponúkol kamarátovi za 1/2 svoj projekt, aby si podľa neho aj dotyčný postavil dom. Ale to nejde. To môže predať len autor al. ten, čo ho zastupuje. A ja si myslím, že priateľ marekpk nemá projekt, v ktorom je zapísané jeho meno, jeho adresa, adresa parcely, kde sa bude stavať... Rád by som sa mýlil...
Odpovedať
@ultrarecall arch.studia ? :-D - ved nech si uz necha nakreslit cely projekt,nielen studiu. Aky problem? Rovno mu dom osadia na pozemok. Okre toho, architekt by mal vidiet pozemok,poradit,ci sa ten konketny hotovy projekt na pozemok hodi, ci vyhovuje UPI.
Odpovedať
@leonardom priklad s knihou a kamaratom mi pridu irelevantne. Cisto hypoteticky, povedzme ze marekpk si zakupil projekt na ktorom je jeho meno, adresa, a cislo parcely na sk. Videte este nejaky problem aby mu iny projektant okopiroval ten projekt na tu istu adresu a parcelu (PRE JEHI VLASTNY UCEL, ziadny kamarat alebo volne sirenie)? Netusim preco je tak dolezite ze spominate "presne miesto parcely", je nejaky problem si kupit od 10 firiem 10 roznych projektov na tu istu parcelu na moje meno?
Odpovedať
@atlaska "@ultrarecall arch.studia ? emoticon - ved nech si uz necha nakreslit cely projekt,nielen studiu. Aky problem?" - tu sa riesi nieco ine, ten polsky projekt je pre slovensky kataster viacmenej zdrap papiera, taky problem ...
Odpovedať
@ultrarecall aky zdrap papiera, projekt mi moze urobit aj eskimak - autorizovany architekt na stavbu na Slovensku. Stale nerozumiem naco kupovat polsky projekt a potom zasa platit na SK niekomu, za dalsi novy projekt. Predpokladam,ze dotycny chce aj setrit kazde euro, tak fakt neviem naco hned na zaciatku ide rozhadovat.
Odpovedať
Profilova fotka
@janvirostko Ja som uz dostal ponuku, ze ci neposuniem po stavbe projekt, ze on bude stavat buduci rok a paci sa mu dom (videl ho iba z vonku, dovnutra som ho nepustil, cudzi clovek...) zjavne ale pochopil ze "tudy cesta nevede" 8-)
Odpovedať
Autorské práva sú komplikovaná záležitosť a málokto im rozumie, najmä keď nie je autorom............. Mňa by napr. trafilo, keby niekto v Poľsku skopíroval môj odborný text a použil pod iným menom, lebo články od Slovákov by sa tam publikovať nedali (príklad).......... @ultrarecall
Odpovedať
Profilova fotka
@marekpk a nebolo by jednoduchsie a lacnejsie sa iba inspirovat PL projektom a nechat si nakreslit vlastny Sk projekt? Mozno pocas prace s projektantom zistis, ze by ti vyhovovalo aj nieco ine, inac... nebol by to ani plagiat ani nic zle...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?