Hľadám architekta na návrh interiéru domu v Leviciach

Nepozna niekto mladeho architekta - dizajnera za rozumnu cenu? nie firmu ale najlepsie zacinajuceho dizajnera ktory by nam spravil navrh domu?predstavu aj styl by sme vedeli len to poskladat :)sme z levic. Dakujem
Odpovedať
@kompi14 Pôvodne aj ja som mal takéto predstavy - že nejaký mladý, lacný projektant mi urobí projekt domu. Ale na to, aby ten projekt mohol byť podkladom pre stavebné povolenie, musí byť autorizovaným projektantom, ktorý má na to oprávnenie. A hoci aj mladý projektant, ak už v tom podniká, tak bude mať rovnaké ceny, ako iný projektant. Skúsil som dať urobiť takú jednoduchú štúdiu jednému, ktorý vraj ešte len študoval architektúru. A ver mi, nebolo to zďaleka to, čo som očakával.Možno nájdeš nejakého mladého študenta, ale ten ti môže urobiť nanajvýš štúdiu. Do projektovej dokumentácie ti to musí aj tak prekresliť autorizovaný projektant. A v tom prípade je lepšie, ako od začiatku na tom pracuje jeden človek - od vzniku štúdie až po projekt. To je dobré, že máte predstavu, čo chcete, uľahčíte prácu architektovi a čas na vytvorenie štúdie. Treba rátať s tým, že nie každá predstava je realizovateľná. Architekt ti dá aj nové nápady a dotvorí celkový vzhľad. Aj my sme len štúdiu tvorili asi 2 mesiace. Podľa mojich skúseností ti radím nasledovné. Zober si zlaté stránky, vyhľadaj v okolí 5-8 projektantov či architektov, ktorí robia aj projekty. Prípadne si nájdi pár kontaktov aj na internete. Tým pošli predstavu, aký dom máš na mysli, nech ti spravia cenovú ponuku na vypracovanie štúdie a následne projektu. Pre tvoju informáciu nás stála štúdia 1000 EUR a projektová dokumentácia 3300 EUR. Nebola to najlacnejšia ponuka, ale nevyberal som len podľa ceny. Ak chceš vedieť bližšie podrobnosti, čo som pri výbere zohľadňoval, daj vedieť. Takže ti dojdú nejaké cenové ponuky a z nich si vyber 2-3 do užšieho výberu. Daj si s nimi stretnutie a potom si z nich vyber finálneho. Pred zaslaním žiadosti o cenovú ponuku musíš definovať, čo očakávaš. Či chceš len formálny projekt pre stav. povolenie, alebo podrobnejší, tzv. realizačný. Ak nevieš, aký je medzi nimi rozdiel, vyhľadaj si na MS alebo na nete. Je toho dosť popísaného.
Odpovedať
@chrobak7 Fu vycerpavajuca odpoved ale som tam nedopisala ze navrh interieru RD. My uz projet a vlastne hrubu stavbu mame a na jar pokracujeme a mali by sme vediet co a ako dalej. A preto by sme mali vediet kde co bude ..predstava he len by sme to chceli zladit do jedneho stylu. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kompi14 nam robila navrh Gabika Orbanova. Je z Levic ;-) , ma firmu Go Design. My sme boli velmi spokojni...
Odpovedať
A kolko ste platili a za aku výmeru? Ďakujem pekne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?