Zveľadenie garáže - strecha a omietka

Ahojte, na záhrade máme starú železobetónovú garáž 5,8 x 3 x 2,60 a plánujem ju budúci rok trošku zveľadiť. Strechu som rozmýšľal urobiť sedlovú (klasické A-čko) s plechovou krytinou. Na koho sa obrátiť pri prepočte hrúbky hranolov na krov? Vedeli by ste mi poradiť nejaký štandard s odporučenými vzdialenosťami jednotlivých hranolov a strešných latiek? Hodiť tam aj nejakú fóliu? Pre fasádu by som taktiež chcel niečo jednoduché bez kožovania, nakoľko ide o vibrovaný betón vnútorne aj vonkajšie steny sú viac menej krásne rovné, nechcem to zateplovať, aký postup a technológiu by ste odporučili? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@seidik0 tak ja by som to riesil s nejakou firmou co robi strechy, architekt tu je asi zbytocne drahy :)
Odpovedať
@seidik0 skus s vybrat firmu kto by to urobil a nech ti to vyrataju a ak si to chces robit sam tak ssi myslim, ze tu nieto poradi, ale ja by som to riesil s firmou co robi taketo veci denno denne.
Odpovedať
@seidik0 popytaj sa susedovcov co mali od koho a ako to mas hned z prvej ruky :)
Odpovedať
Ďakujem za rady, žiaľ susedovci nemajú žiadnu garáž a ani nikto v okolí (teda aspoň nie z betónu). Našiel som na fórach, že na vibrovaný betón stačí použiť vápennú tenko-vrstvovú omietku aj na holý betón a následne na to farbu. Žiaľ o nejakom štandarde krovu ani zmienky. Preto rozmýšľam že ponechám strechu tak ako je (mierny spád do zadu). Šupnem 3 hranolčeky pozdĺž garáže + latovanie a hodím tam nejaký trapéz. Čo na to hovoríte?
Odpovedať
Profilova fotka
pomurnice kludne stačia 10x10, krokvy by som dal 8x12 (pri tomto rozmere mi pridu 8x18 zbytočne velke) a latovanie 3x5 resp 4x5 :)
Odpovedať
@marco1018 Ďakujem za odpoveď, teraz sa bavíme o sedlovej streche, však? :) len aby som sa nestratil
Odpovedať
Profilova fotka
@seidik0 ano sedlova :) len samozrejme treba dat dostačujuci sklon pre krytinu :)
Odpovedať
@marco1018 a približný odstup krokiev? Tak aby to bolo stabilné aj pri náloži snehu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@seidik0 75-85 cm osovo viac by som nešiel :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?