Zateplenie drevenej sopy.

Zdravim, jedna sa o drevenu sopu rozmer cca 4x4 metre, strecha pultova, zvonka obite tatranskym profilom. Konstrukcia z hranolov cca 12x12cm. Chcem to zvnutra obit OSB deskami aby to nejak vyzeralo, napadlo ma teda ze by som priestor medzi OSB a tatranskym vyplnil izolacnou vatou o hrubke 15cm. A teraz ta otazka, bude citit rozdiel ked tam bude/nebude vata? Chcel by som tam skladovat rozne materialy co by nemali zmrznut, myslite ze sa mi to podari bez vykurovania, alebo su to len zbytocne vyhodene peniaze.
Odpovedať
Ak je to obité iba tatrancom, tak tam mrznúť bude, či už tam bude strop zateplený alebo nie. Ak nemienite zlepšiť obvodové steny, tak vata do stropu nemá zmysel.
Odpovedať
@vlado548 a odkial sa ma zobrat to teplo, co ma ta izolacia udrzat? Zo zeme? Podla mna to stacit nebude.
Odpovedať
kym neudru celodenne mrazy, tak tam bude tesne nad nulou (do polovice januara nezamrzli tekvice ani zemiaky, ale bolo nestandardne teplo skoro celu zimu), ale ak uz bude par dni pod nulou teplota bude +/- kopirovat vonkajsie teploty. Ale zas v lete tam nebude na skapanie horuco. mame cca taku chatku na zahrade a minuly tyzden ked bolo v noci -16 a cez den -10, bolo poobede v chate -12. Ale zas v lete je tam o poznanie chladnesie ak je vonku nad 30
Odpovedať
Samozrejme by som zaizoloval strop aj steny, je mi jasne ze teplo sa tam samo nevyrobi, len mi ide o to ci bude ten rozdiel poznat, v pripade potreby keby som tam dal nejaky ohrievac aby som tam drzal tak 5 stupnov nad nulou, ze ci to teplo sa aspon trocha udrzi
Odpovedať
Profilova fotka
@vlado548 stačí vykopať jamu do zeme (2m) a prekryť . Sálanie zo zeme sa prejaví, Ale medzi drevené steny by som ako izoláciu použil piliny zmiešané s vápnom.
Odpovedať
@kinnetic chem zlepsit aj obvodove steny tou vatou, alebo su to podla vas vyhodene peniaze zbytocne?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?