Zatekanie do garáže z chodníka

Dobry den. Prosim.viete nam poradit, co s tym aby nam nezatekalondo garaze? Vyspadovanie chodnika je ok, akurat je medzi nim a betonom v garazi 1cm rozdiel. Beton je nizsie. Dakujem vopred
Odpovedať
@veronci Nuž keď si si dala o centimeter chodník vyššie ako podlahu v garáži, tak sa nečuduj, že ti do nej zateká. Máš dve možnosti: znížiť chodník, alebo zdvihnuť podlahu.
Odpovedať
@ruren no nanestastie som .nestavala ja, to by dopadlo este horsie :-). Manzel tvrdil to iste, ze v tom je problem, no ti co nam stavali, tvrdia, ze nie a ze cokolvek urobime, proste to zatekat bude. Vraj to nie je chyba, ze je to normalne. No celkom sa nam to nezda.
Odpovedať
@veronci Normálne bude, že im to dáš prerobiť. keď to bude naopak, podlaha hore chodník dole voda dnu nepotečie.
Odpovedať
@veronci zateká vám aj viac ako na foto? Ak to je pár kvapiek, neriešil by som. Ale dvihnutie podlahy by mohlo pomôcť, no vlhkosť bude betón nasávať naďalej takže vlhnut to bude naďalej
Odpovedať
aj centimeter vie v takomto prípade dokázať divy. mali ste to spravit naopak, potom by voda do garáže netiekla. takže buď dať pred bránu žľab alebo podlahu v garáži dvihnúť
Odpovedať
Profilova fotka
@veronci ja si skor myslim ze tam chyba hydroizolacia medzi chodnikom a podlahou.. vlhkost si beton taha z chodnika. Ak je teda chodnik dostatocne vyspadovany. Toto je vzdy po kazdom dazdi? ci len pri vacsom lejaku?vtedy to moze aj zatiect
Odpovedať
Mne sa nezdá, že by spádovanie chodníka bolo ok, aspoň podľa tých fľakov na prvých 4 radoch dlažby sa zdá, že tam zvykne stáť voda. Treba to odsledovať pri daždi, ako sa voda správa, či to zateká z chodníka alebo ťahá vlhkosť zospodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronci No ja si skôr myslím,že ten centimetrový rozdiel je tam ponechaný na dlažbu v garáži.Teraz tam máte poter a ten pri zatvorenej bráne presahuje popod tesnenie brány von.Tiež to mám tak a teraz keď boli veľké lejaky tak dážď šibal na bránu a po nej to stekalo dole na ten presah.Ten poter je suchý a saje vodu ako blázon.Ja som ten presah natrel gumoasfaltovou hydroizoláciou. Do garáže pôjde dlažba a bránu treba nastaviť tak aby tesnenie poriadne dosadlo .U teba by bolo dobré rozobrat 2 rady tej zámkovej dlažby a natrieť tekutou hydroizoláciou aj čelo toho poteru.
Odpovedať
@miroslav33 takto to zatieklo 2x po velkom dazdi. Voda slahala na branu. 1.den bola voda len cca do 10cm, 2.den ked lialo tak az 25cm. Bohuzial este tam nebyvame, takto sme nasli garaz po dazdi.
Odpovedať
@lgman ano, mame tsm iba beton a ako pises presahuje von cez branu kusocek. A ano, voda slahala na branu a zrejme to stekalo na ten beton... Dakujem za radu A natrel si iba ten presah? Pomohla ta gumuizolacia? Prave to sme nevedeli, ze ak dame dlazbu, ci sa da nastavit brana, aby pekne dosadla.
Odpovedať
@veronci beton ti saje vodu co naprsi plus potiahne aj zo zeme plus daco mozno pretecie popod gumu brany. Mozes skusit beton dacim natriet aby nesal aspon z vrchu - su faby, penetraky laky .., tiez mozes na to dat aj dlazbu dlazbu - zalezi ake mas poziadavky na pdolahu.
Odpovedať
Profilova fotka
Beton by som skusil natriet nejakym naterom, beton vodu saje, to robi neplechu. Alebo dat tu dlazbu a nemate sa coho obavat ak ju date brana pekne dosadne. Nemal by byt s tym problem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@richard71 hydroizolacia tam myslim nie je :-(. Zatial sa to stalo pri velkej burke, ked dazd slahal na branu.
Odpovedať
@sysell chceli sme beton natriet farbou/lakom na beton, no nasla som tu na diskusii, ze vraj tie farby na beton nie su dobre, tak neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@veronci ak tam HI nie je ziadna farba ti nepomoze.. treba to odizolovat rozobrat tie kocky z cela...
Odpovedať
Profilova fotka
@veronci ...Natrel som plochu pod tesnením +presah von+ čelo.No u ma to nieje problém lebo ešte nemám vonku zámkovú dlažbu.Odvtedy nebol taký lejak tak neviem posúdiť,ale malo by to byť ok.Na podlahu príde ešte dlažba.
Odpovedať
@veronci usadiť odvodnovaci žľab pred garáž a odtok vyviesť preč
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?