Zahradny domček

Zdravim, mam na plane stavat zahradny dom 2,3x 5m, nemozem širisi koli hranici pozemku, rozmyslal som koli tomu aby bolo vo vnutri co najsirise spravit to z ytongu 150mmm, ale kedze neni to nosny material tak spravit po rohoch 4 stlpy 20cm z DTčiek a domurovat dookola 150 ytong, moze to tak byt ? Netreba na dlzku 5 m 3ks stlpy ? Strecha by bola šikma s betonovou kritinou. Ak ma niekto stymto skusenosti poradte dik.
Odpovedať
Profilova fotka
Sprav samonosnu strechu any netacila mury do bokov. Dal som taku na letnu kuchynu a to nema ani vence. Vytvoril som z pomurnicovych hranolov ram a na ten isli krokvy... strecha je len polozena na muroch.
Odpovedať
Profilova fotka
eduard1461 pri takýchto rozmeroch to nemusíte komplikovať, murujte rovno z tvárnic v rohoch ich klaďte naležato aby sa vytvoril pilier previazaný s murivom, ak sa obávate môžete to urobiť aj v strede dlhšej steny. Zvyšok popísal wolodymyr @wolodymyr "veniec" je ztužujúci prvok vo vodorovnom smere, nemusí byť z betónu, Vy ste ho vytvorili z dreva a nazvali rám, v minulosti to bolo na jednoduchých stavbách bežné, len na váčších stavbách sa používali oceľové tiahla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?