Strop v garáži - najlepší spôsob

Ahojte, ak sa táto téma už vyskytuje, prosím o link ak nie tak o radu/skúsenosť. Mám garáž z klasický krovom a klieštinami. Akým spôsobom je najlepšie spraviť strop? Chcem tam dať vatu nejakých 20-30cm ale neviem čo dať ako podhľad zospodu. Spraviť normálnu sadrokartónovú konštrukciu, alebo to znížiť hranolmi a dať tam iba OSB dosku? (samozrejme v oboch prípadoch s parozábranou) Za každú radu ďakujem
Odpovedať
@represent17 garaz je pripojena k domu alebo v nej budes kurit a pracovat?
Odpovedať
@represent17 Tak še dá .. i tak še dá. Je to čisto len a len na tebe. Môžeš tam dať aj SDK strop, aj obyčajné dosky, napr. OSB, alebo tatranský profil. Ja mám v garáži SDK strop, ale strecha je pultová. Je tam zateplenie 15 cm striekanej izolácie.
Odpovedať
@jumt samostatne stojaca a rozdelena na garazovu cast a vedlajsiu miestnost. Chcem to zateplit hore vatou
Odpovedať
@chrobak7 ako sa nazyvaju tie plechove konzoly co tam mas?
Odpovedať
@represent17 :-D :-D :-D :-D to myslíš tie plechové konzoly čo sú akože priame závesy na SDK?
Odpovedať
Profilova fotka
My mame kazetovy strop v garazi.
Odpovedať
@pistikus ano tie, sorry nie kazdy je odbornik vo vsetkom (ospravedlnujem sa ti ak ty si vseved....) Na to je zalozene forum aby si ludia pomahali. Ci?
Odpovedať
@represent17 Nevidím zmysel izolovať stropu nevykurovanej garáže. Ja som dal iba dosky a ešte hore odkladám veci. V zime bez kúrenia tam bude aj tak chladno.
Odpovedať
@represent17 daj sadrokarton, ak ti nevadi drevo mozes nabit napr tatranec, @jumt nebude chladno,, ked zaizolujje nebude mrznut, ak bude chciet moze si tam vyhriat
Odpovedať
@represent17 To sú klasické závesy pre SDK konštrukciu: https://shop.gipsol.sk/zaves-priamy-d...
Odpovedať
@jumt JA mám garáž temperovanú, lebo tam mám hlavný uzáver vody a nechcem, aby auto bolo v mraze. Aj v zime je tam tak 5-10 st.
Odpovedať
@represent17 ved sa hned nemetaj. Ja vobec nie som odbornik, ani sa zan nepasujem. Inac ak das osb dosku, tak parozabranu kde chces dat? Lebo osb doska sama osebe je parobrzda.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell @jumt , budem to jemne temperovat a vo vedlajsej miestnosti budem mat dielnicku a ma tam aj vodu. mne sa paci tatransky, len rozmyslam nad konstrukciou. Po obvode/venci nejaky hranol a z kliestin dole nejake koniky? Nakolko kliestiny su na pomurnici a musim ti teda cca 20-25 cm spustit nizsie
Odpovedať
@pistikus v pohode, prislo mi jednoduchsie sa opytat ako pisat do guuuugla ze : “plechové oné na sadrokartón” 😃
Odpovedať
@represent17 Neviem ti takto podla foto, ja by som tam spravil kolmo na kliestiny dalsi rost na ktory by som dal priamo tatranec, ako tam das vatu je uz na tvojej fantazii a moznostiach. Ja som pribil taranec priamo cez parozabranu, je to vela dier po klincoc ale nalepil som tam penovu pasku tak myslim ze to celkom utesni..
Odpovedať
@chrobak7 Ako to mas vyriesene celkovo? 15cm v strope a co obvodove mury? Podlahu si izoloval? Teplota zeme je v zime 5-8°C. Mam taku "pseudogaraz" co idem burat a prerobit, tam nieje izolacia v podlahe ziadna, obvodove mury su pod urovnou terenu. Betonovu deku som "zateplil" docasne provizorne 5cm EPS nalepenim zospodu. Musi byt vonku dobre dlho pod -10°C, aby tam bolo pod nulou. Keby som tam raz za den postavil zohriate auto, neverim, ze by tam vobec niekedy mrzlo. V takomto pripade moze byt izolacia podlahy kontraproduktivna.
Odpovedať
@kejsix @chrobak7 ja chcem dat 10/15 vatu hore a mám v pláne izoláciu 5cm podlahy a 8 cm poter/betón. vence mám 5cmXPS a zvonka dám 5 alebo 10 EPS, uvidím podľa toho aby som nemal veľmi malý podhľad, nakoľko v projekte zateplenie nemám
Odpovedať
@kejsix Garáž je jednou stenou spojená s domom. Strechu má samostatnú. Zvonku je garáž zateplená rovnako, ako dom - 15 cm šedy EPS. V podlahe sú len 3 cm XPS a potom 5 cm betónový poter, na tom 0,5 cm samonivelačný poter a náter na betón. Medzi domom a garážou je 30 cm tehla a na ňu som pre istotu zo strany garáže dal 10 cm obyčajný EPS, aby to izolovalo ten teplotný rozdiel medzi domom a garážou. V garáži je malý, 100 cm radiátor, ktorý je nastavený na temperovanie. Voda ide do neho taká, ako do podlahového kúrenia. Toto bohate stačí na to, aby tam bolo trvale tých 10 st.
Odpovedať
@represent17 10 cm vaty je veľmi veľa, daj aspoň 15 cm. Vonku je to jedno či 5 alebo 10 cm EPS, ak to nebude výrazne vykurované. Aj 5 cm EPS už udrží to trochu tepla v garáži. Ja mám záhradnú búdu, kde je 5 cm EPS (ani nie kvôli zatepleniu, ale aby omietka bola rovná) a pivnica cez podlahu dá toľko tepla, že tam nemrzne.
Odpovedať
v garaži máme kazetový strop a automaticke vrata od Kružika.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@rebecca363 aj ja chcem dať do garáže kazetový strop, len trochu váham, či to nebude pôsobiť moc kancelársky. A do priestoru medzi plafon a kazety dať izoláciu, buď vatu alebo polystyrén.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkyv vobec to tak neposobi (a aj keby - ved je to garaz...) a hlavne je to fajn lebo v tom priestore mozes tahat kable ako potrebujes a kedy potrebujes. Kazetovy mame z tohto dovodu aj v technickej a komore kde su za nim schovane boxy rekuperacky.
Odpovedať
@chrobak7 Tej šlahačky si tam dal statočne... :-) :-D Ale je to ok...Palec hore ;-)
Odpovedať
@technik007 Pôvodne tam bol plánovaný EPS, ale keď už robili izoláciu domu, tak som nechal spraviť aj v garáži 15 cm vrstvu.
Odpovedať
@chrobak7 Myslím že si sa správne rozhodol.. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?