Strmý vjazd do garáže - čo s tým robiť?

Ahojte citala som tu toho vela no hladam riesenie pre nas. Mame 2 rady DT a 2 metre odstup garaze ku ceste. Cesta je zatial polna takze by sa o nieco malo dala zdvihnut. Vyjdeme vobec do tej garaze s autom? lebo tvrdili nam ze hej ale ja ked som videla tu vysku na tych 2 metroch tak neviem si to predstavit v reali. Je to podla vas moc? co sa s tym da robit?
Odpovedať
@zuzinka18 @zuzinka18 co chces pocut ked si uz postavila, uz nespravis nic, v najhiosom budes parkovat von a garaz bude klasika sklad.
Odpovedať
@sysell no to mi moc nepomohlo. skor som chcela pocut nazor ci je to ok alebo nie
Odpovedať
Nevyjde Vam to. Maximálny sklon ma byt 17%. Vy mate ovela viac. Co s tym? Uz asi nic.
Odpovedať
@zuzinka18 to uz nic. To uz iba ako napisal sysell. Sklad a parkovat pred garazou.
Odpovedať
Profilova fotka
Záleží od typu auta. Octáviou by som tam chytal aj v strede. Zvýšeným Wranglerom by som tam mal ešte 120 mm. Odhadujem že auto musí mať svetlú výšku nad 150 mm. Najlepšie je nakresliť si v mierke svah a auto pozrieť typ, zadať rozmery a pozrieť obrázky alebo z knihy vozidla. a pomaly si ho posúvať na rampe. Pozor na predný a zadný previs.
Odpovedať
@zuzinka18 Navez na cestu pred garážou 15 cm makadamu a máš vybavené.
Odpovedať
Ak bude problem ze chytas spodok v strede auta, tak mozes: - ist sikmo do garaze ak sa da - zbrusit hranu poteru (vyspadovat ho pri najazde) aby bol o par cm nizsi. - zvysit platnu v garazi v takej vzdialenosti od zlomu ze ked ho zacnes chytat, tak tam +- spravis pod kolesom v garazi taku "vyvysenu plosinu". Staci par cm, zalezi ake auto. A nezabudni to vyskusat s nalozenym autom aby si nezostala zaskocena ked bude prsat a pojdes s rodinkou z nakupu :) Pripadne skombinovat vsetky tri moznosti.
Odpovedať
@zuzinka18 zetak dobre píše, ja by som to skúsila. Iná možnosť nie je. Ak chceš mať využitú garáž ako garáž.
Odpovedať
@zuzinka18 ok to neni, je chore mat pred vchodom strmy kopec, jednoznace si to mala riesit pred tym, aj samotne umiestnenie 2m garaze od cesty je zvlastne, neni tam miesto na auto pred garazov, je to cudne. Nevieme ako to vyzera daj foto, mozno sa daco vymysli,..
Odpovedať
@zuzinka18 cesta by mohla byť ok (dá sa asi aj navýšiť) ale zlom pred garážou s podvozkom auta okolo 15cm neprekonáš. dvihnite spodnú časť rampy (aby bola výššia ako cesta) čo najviac ako sa dá podľa výšky predného previsu naloženého auta, ten je nižší ako zadný. bude tam skok na cestu ako keď schádzaš z obrubníka. Podlahu v garáži tiež vyspaduj hlavne cca 1,5 m od vjazdu do garáže, potom už môžeš zrovnávať do vodorovnej roviny. Alebo si kúp SUV s vysokým podvozkom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kup si pásak a ten prejde vsetko ;-) Da sa to ze prudke prevysenie z cesty ako ked ides parkovat cez obrubnik tam ziskas aj 10cm k dobru
Odpovedať
@zuzinka18 zbytočné teraz riešiť lebo nevieš ako vysoko bude hotová cesta píšeš že zatial je tam len polná cesta, ked budú betonovať môže sa stať ze to daju do takej výšky že maš po probleme.(aby si nešla este do garaže dolu kopcom a a nepísala sem otázku ako odkloniť stekajúcu vodu :-) )
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peto2 ja si nemyslim, ze by to urobili az tak, zase na to pozor, nepride ti to nerealne?
Odpovedať
@marex4 preco by to bolo nerealne? zadavatelka temy nepíše či maju osadené obrubníky alebo čí už je uvalcovaný aspon základný makadam pod cestu. píše len že cesta pred domom je zatial polná. ak este len budú robiť všetky vrstvy cesty tak konečná výška cesty môže byť kludne o 0,5 m vyššie ako výška terajšej polnej cesty. samozrejme ja neviem podrobnosti takze to uz si musi zadavatelka povedať či je to realne alebo nerealne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?