Sikmy strop a rolovacia garazova brana?

Dobry vecer, vedel by mi niekto poradit? Mame v garazi naprojektovany sikmy strop a chceli sme rolovaciu garazovu branu. Tym padom nam tam treba strop, ale aky, aby tu branu udrzal, ked bude zrolovana hore? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@mimanr pravdepodobne myslite branu sekcionalnu nie rolovaciu, nakolko rolovacia nema nic spolocne s kotvenim do stropu. Ak to nazvem slangovo je to ako keby klasicka roleta s bubnom. Pripajam sem fotografiu ako sa da podobne riesit ak je strop prilis vysoko alebo strecha typu "A" pripadne sikmy strop.
Odpovedať
Profilova fotka
v predchadzajucom prispevku som dal fotografiu kde to je riesene pomocou hranolov ale casto pouzivame teleskopicky nosnik.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@kubik21 rolovacie brany maju v porovnani so sekcnou branou vela nedostatkov ktore su dane uz samotnou konstrukciou ako napriklad slabsie tepelnoizolacne vlastnosti, znizeny prejazd oproti svetlej vyske, pomalsi chod, mechanicke opotrebenia dotykovych ploch lamiel, nemoznost integrovanych dveri, vysoka obstaravacia cena, vysoka potreba prekladu ... A samozrejme maju aj vyhody v tomto pripade ich klucove vlastnosti ktore im zabezpecuju odbyt a to ze nemaju ziadny narok na stropne kotvenie a minimalne zasahuju do hlbky garaze. Casto vsak ludia aj klasicke sekcne brany pomenuju terminom " rolovacia brana " co v tomto pripade predpokladam lebo v opacnom pripade by nebolo zalozene toto vlakno.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Dobry den, rada by som pocula nazor ludi, ktori uz maju garazovu brando boku, ci je lepsie ist do tohto typu brany alebo klasika kridlova. Mame dve auta, tak neviem co je vhodnejsie na takyto priestor, hlavne z hladiska stability, bezpecnosti, ale i uniku tepla. Hlavne, aby sa dala aj ciastocne otvarat a nie na cely pristor Prosim poradte, ktorý typ bran je najvhodnejsi na takyto priestor. Dakujem za info.
Odpovedať
Profilova fotka
@janullka313 Z môjho pohľadu dve samostatné sekcionálne brány povedzme 2500 mm široké sú praktickejšie ako jedna veľká cca. 5000 mm nakoľko stredový stĺpik umožní parkovať autá viac od seba. Brány do boku posuvné sú síce praktické no pomalšie sa otvoria, musia mať na podlahe vodiaci prah a spodné štetinové tesnenie nie je nikdy na úrovni gumy ako majú sekčné brány, dalej potrebuju rovnú podlahu bez spádu a zaberajú bočný priestor často v garáži využívaný. Ja osobne ich môžem do boku posuvné doporučiť skôr pri kompenzácii integrovaných dverí v bráne. Vždy je to o individuálnom zvážení a prioritách. Odborník by Vám mal poradiť ideálne na mieste a doporučiť vhodnú konštrukciu brány s porovnaním vlastností.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?