Pružina na starú garážovú bránu

Profilova fotka
Dobrý deň, neviem či som trafil tému, ale skúsim sa spýtať. Na starej výklopnej garážovej bráne sa mi utrhla jedna pružina a ja neviem zohnať náhradnú. Keďže je to historický kus, bohato by stačila aj používaná. Za každú radu, prípadne tip, kde kúpiť, vopred ďakujem. Struna má cca 90 cm.
Odpovedať
@martinlucia Neviem, aké má pružina rozmery, ale tu ich majú slušné množstvo: https://www.sodemann-pruziny.sk/produ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den, mam garazovu branu s podobnym mechanizmom ako na obrazku. Chcel som sa spytat, ci sa Vam podarilo zohnat tie pruziny. Stojim pred podobnym problemom, pruziny maju uz cca 30 rokov a uz neudrzia branu. Vedeli by ste mi prosim poradit? Pripadne nejaku firmu, ktora by pruziny rovno aj vymenila. Budem vdacny za kazdu radu.
Odpovedať
https://vyroba-pruzin.sk/ http://www.hhsprings.sk/ https://pruziny-elastic.com/?gclid=EA... https://vyrobapruzin.sk/?gclid=EAIaIQ... https://www.montanocel.cz/vyroba-pruz...
Odpovedať
https://vyroba-pruzin.sk/ https://vyrobapruzin.sk/ https://www.vyrobapruzinsro.sk/ https://www.hazuchapruziny.sk/ Atď. Stačí ich kontaktovať a upresniť údaje. Firmu ktorá tu pružiny vyrobi aj vymení? Ale iste. Pôjdu možno 200km tam, 200 s5, kilometer od 0,6€, k tomu mzda zamestnanca za ten jeden deň a ešte nejakých 40€ za tu pružinu, teda spolu necelých 400€... A potom tu bude ďalšia téma, že koľko si firma pýta za 1 pružinu, že viac, než stoja celé vráta.
Odpovedať
@sakoqsms Alebo skús osloviť nejaké firmy v okolí, čo montujú garážové brány, či by ti tú pružinu nevymenili. Niekedy aj motyka vystrelí a možno nájdeš nejakú, čo ti to za 20-30 € vymení.
Odpovedať
No, ale keď už mám v ruke pružinu patričných rozmerov a tvaru, predsa jej svojpomocná výmena nemôže byť problémom ani pre technicky menej zdatného človeka... Na čo kvôli tomu volať firmu ?
Odpovedať
dakujem za linky a cenne rady. Tak asi si necham podla rozmerov a geometrie starej pruziny vyrobit nove. Vymenu skusim urobit svojpomocne.
Odpovedať
@sakoqsms Ale ju poriadne "ukotvi" pripevni, lebo som už videl zle namontovanú pružinu, ktorá vyletela a spôsobila "pekný" úraz tváre.. 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?