Problem pri garazovej brane je velmi velka

Potrebujem poradit.Ideme davat garazovu branu chceli sme jednu velku nie dve mensie.Len otvor mame az 6,6m.Bojim sa aby vydrzal preklad aby sa to neohlo alebo nespadlo ked sa polozi strecha.Tak uvazujem ci nedat nakoniec tie dve mensie aj ked to velmi nechcem:(Mate niekto takuto skusenost.vdaka
Odpovedať
@barbieee V projektovej dokumentácii to bolo navrhnuté s podperným stĺpom??
Odpovedať
Nie nebolo len v projekte mala mat brana 6m a ma o 60cm viac:/Robotnici sa dost sekli a ja mam z toho len problem:(
Odpovedať
@xatalovic do predkladu sme dali este dlhe zelezne icka (2ks)ale tak neviem ci to staci.
Odpovedať
@barbieee Nepoznám statika, čo by dimenzoval nosné prvky presne na chlp. Vždy sa snaží o nejakú rezervu. Teoreticky by to malo vydržať. Max tam bude väčší priehyb ako sa uvažovalo. Odporúčam kontaktovať svojho statika a spýtať sa ho či tam je rezerva. A druhá vec, či vôbec tam dávali majstri výstuž podľa výkresu výstuže. Alebo či neznížili výšku prievlaku.
Odpovedať
@barbieee a umiestnené boli kde? v spodnej časti prievlaku?
Odpovedať
@xatalovic problem je aj to ze nemame klasicky garaz ale je cely zo stepanych tvarnic do ktorych sa leje beton.
Odpovedať
@xatalovic su takto umiestnene.Tam kde ich je vidno pojde normalne fasada
Odpovedať
@barbieee Tie Icka boli ake velke? strecha je ako? jke polozena na tom preklade? Naozaj potrebujes 6,5m otvor, to sami zda dost, aby boli take brany bezne dostupne a nepriplacal si zbytocne za nejaky atyp, Ja by som to urcite rozdelil. update uz vidim obrazok, nechapem ako su spravene tie tvarnice ked je vnutri Ickom, je to komplet vyliate betonom alebo ako to je?
Odpovedať
Profilova fotka
@barbieee a nemôžete to na každej strane po 30 cm domurovať, porfixom alebo tehlou? A máte po probléme... ;-)
Odpovedať
@sysell je to komplet vyliate betonom
Odpovedať
@barbieee skús to dať posúdiť statikovi. Nemyslím že tento posudok vyjde nejako draho. Poprípade urob v strede pilier na tých 60 cm a máš po probléme. Nebude treba hľadať atypické brány a máš istotu že nebude ani praskať a prehýbať prievlak.
Odpovedať
Profilova fotka
brána nemá na preklad vplyv, nosník môžete spevniť. Robíte svojpomocne, Nemáte dozor?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@barbieee JA by som to tiež domuroval ako už bolo spomenuté 30cm z každej strany.
Odpovedať
Pomylit sa o 60cm? To vam stavaju Bulhari? :) Zaujimavy test pri rozpone 660cm mat vysku prekladu 30cm. Viete urobit nacrt rezu ulozenia I-profilov a roxorov? Predpokladam, ze vibrator je dost luxus, ale pri dalsom preklade nech sa majstri viac posnazia.
Odpovedať
mne to tiez pride strasne malo 6.6m a iba 30cm výška prekladu a to este mam dojem ze najskor urobili ten preklad a dodatocne robili ten vencek na strechu takze samotný preklad je výsoky len 25cm, inak podla mna nema na vplyv prekladu ani mohutnost ani mnozstvo zeleza taký vplyv ako skor to ako je umiestenené to je podla mna najpodstatnejsie lebo aj ten jokel sa pri tej dlzke prehyba
Odpovedať
Domurovat po stranach, alebo dat do stredu stlp a podopriet to. A urobit si dve garazove brany. Nie vzdy idu predsa dve auta naraz von.
Odpovedať
Profilova fotka
@barbieee Čo sa stretávame na stavbách pri šírke brán 5500 a viac tak je to minimálne 500 mm výška prekladu. Ale čo poznám výrobné programy tak pre privát je to tak do 6000mm potom už sa to kríži s priemyslom. Záleží od plochy brány. Osobne som ale zástanca dvoch menších ako jednej veľkej. Je to technicky jednoduchšie na údržbu a zároveň praktickejšie i keď dizajnov väčšinou drží prvenstvo prevedenie jednej širokej brány.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?