Postup zateplenia pod plechovú strechu garáže

Ahoj, Chcel by som zatepliť strechu garáže v garážovej zástavbe s mierne šikmou strechou (asi plechová). Tesne pod plechom je OSB doska. Čo je medzi plechom a OSB doskou neviem. Pod OSB doskou sú nosné krokvy vysoké 190 mm a medzi ne by som chcel napchať vatu vysokú 180 mm a zakryť to ďalšou OSB doskou, čiže by tam ostala asi 1 cm fuga medzi doskou a vatou. Je takýto postup ok, alebo treba použiť aj fóliu? Ak áno, tak akú a kam ju pripevniť? Lebo skúšal som hľadať a mám z toho guláš. A taká bonusová otázka - je vhodné spraviť diery do spodnej krycej OSB dosky pre lepšie vetranie vaty? Ďakujem. Ilustračná fotka podobnej pod-strechy: https://ibb.co/D8Ts9TL
Odpovedať
Tepelná izolácia potrebuje odvetranie určite a parotes pri tejto skladbe určite naozaj parotesný, lebo pod plechom sa robí kondenz neskutočne. Nemal som perotes a v zime kvapkalo z plechu stále.
Odpovedať
@ernesttyukos Môžete mi prosím ukázať kam dať tú parotesnú fóliu (podľa náčrtu v prílohe)? Pripájam aktuálne fotky z vnútra garáže a náčrty. Ďakujem. Inak plánujem si pred zateplením spraviť ventiláviu medzi krovky (ventilátor bude cez potrubie v zateplení odsávať vzduch z garáže von). Tak by som to mohol spraviť tak, aby odsávalo aj vzduch z priestoru zateplenia.
Odpovedať
Profilova fotka
zbytočná práca. v zime to nepomôže a ak jeto pre letné prehrievanie treba na plech tenkú fóliu, vrstvu pre akumuláciu vody a skalničkový koberec. V lete to ochráni, bgv zime udrží sneh a to je tiež izolácia. Tepelná izolácia nevytvára teplo, bráni úniku, ak v priestore teplo nevzniká , nemá žiadnu funkciu.
Odpovedať
@satoshi Parotes medzi spodnú osbd dosku 2 a vatu. Netreba umelo prevetrávať trechu, v lete sa prehreje a vysuší dostatočne sama a keď v nej nebude kondenz bude to O.K.
Odpovedať
Že by som nakoniec použil len ventiláciu? Zatepliť môžem neskôr ak to nebude stačiť. Nečakal som že okolo zateplenia je taká veda kvôli kondenzu. Jedná sa mi o to, aby v garáži bolo v lete chladnejšie a v zime teplejšie - na prácu. Ventilácia bude slúžiť na odsávanie horúceho vzduchu pod stropom a neskôr možno na odsávanie splodín zo zvárania.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?