Plechová garáž/sklad náradia - skúsenosti

Dobry den rada by som sa spytala, odkial by bolo najlepsie kupit plechovu garaz / stavebnu budu. Chceme ju dat do zahrady a pouzivat ako sklad na naradie a dielnu. Nechceme stavat zahradny domcek a nechceme ani garaz na kluc, pretoze je to drahe. Tieto budky som pozerala, vyzera, ze to je vsetko z Polska, vedia to doviezt, zmontovat, stoji to malo penazi. Estetiku doriesime neskor, zamaskujeme zelenou :) Skor mi ide o to, ci su tie garaze stabilne, ci mi neodfukne strechu, ci to do roka nezozerie hrdza, ci ten plech nie je taky, ze ho prehryzu mysi.... Dakujem za odpovede :)
Odpovedať
1
2
nedávno som takýto plecháč kupoval na rovnaký účel. Je potrebný rovný podklad nakolko je to dosť labilné. Ale pokial bude dobrý podklad, tak si myslím že účel splní...Prežilo to aj silný nárazový vietor a ani sa nepohla, ale nieje problém to ukotviť. Samozrejme ja s tým počítam tak na 1-2 roky, ak to chcete na dlhšiu dobu asi by som riešil niečo iné.
Odpovedať
@one_ize Pozri bazar.sk alebo bazos.sk, daj si vyhľadať stavebnú búdu. Potom už stačí doriešiť len dovoz. Napr. tu máš len za 390 €: https://dom.bazos.sk/inzerat/97435641... Stačí natrieť vhodnou farbou aby pasovala do prostredia. Na takéto niečo ani stavebné povolenie ani ohlášku nepotrebuješ.
Odpovedať
toho, ze ti odfukne strechu by som sa nebal, len jedine co by ste mali poriesit je rovny podklad, na ktoru ju polozite. na bazosi je ich kopec, vsak ak nemusite mat novu, skusil by som kuknut aj tam
Odpovedať
@michaljansky dakujem za odpoved. a preco si myslite, ze to bude len na 1-2 roky? my by sme to chceli na dlhsie.
Odpovedať
@chrobak7 ja som za velmi podobnu cenu nasla novy s tym, ze ho dovezu a zmontuju. Z bazosu by to asi s odvozom nebolo a otazna je tiez montaz, neverim, ze ked sa to raz rozoberie, bude sa to dat dokopy :-) @ernesti4 samozrejme, podklad si pripravime
Odpovedať
Profilova fotka
@ernesti4 Prečo tu píšeš také veci, o ktorých nič nevieš a ľudí len zavádzaš? Prečítaj si pár úvodných riadkov tejto firmy, ktorá predáva garáže na kľúč. a tam sa hneď dozvieš, že kecáš... https://garazenakluc.sk/sluzby/staveb... Ak by sa Ti nechcelo čítať, tak samotná firma píše: Kedy sa vyžaduje stavebné povolenie? Odpoveď na túto otázku nezávisí od toho, či je garáž murovaná alebo montovaná, betónová alebo plechová. Súvisí s veľkosťou garáže a s tým, ako túto stavbu klasifikuje Zákon o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) 50/1976 účinný od 01.01.2016 Garáž do 25 m2 Ak zastavaná plocha nepresiahne 25 m2 a výška garáže je menšia ako 5 m, radí sa podľa stavebného zákona medzi drobné stavby, ktoré plnia doplnkovú funkciu k hlavnej stavbe a ktoré nemôžu podstatne ovplyvniť životné prostredie. V takomto prípade nie je potrebné stavebné povolenie, postačí ohlásenie obci, ktorá podľa stavebného zákona vykonáva právomoc stavebného úradu. Nemôže však ísť o stavbu na podnikateľský účel! Takže by som poprosil do budúcnosti, najprv si naštuduj, over a potom rozdávaj rozumy. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ernesti4 Tento príspevok som omylom napísal Tebe, ale je určený pre chrobak7 :-)
Odpovedať
@one_ize ", ci ten plech nie je taky, ze ho prehryzu mysi...." JEDINE ak by mala zuby z tvrdokovu alebo diamantu |-| :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Mali sme ju, bola ukotvena a spodok nasledne vybetonovany. Stejnak uletela skoro cela cca 50 m… kotvy vytrhlo zo zeme a spodne kusy kovu ustrihlo a niektre zostali v betone
Odpovedať
@bebekeksy to vazne? =-) u nas byva dost veterno. A mali ste taku klasicku plechovu stavebnu budu?
Odpovedať
Profilova fotka
@one_ize taku co predavaju ako garaz, je to velmi rozsirene 🙂, nemali sme stastie holt no, okolo ju maju dalsie 3 pozemky a nasa uletela len, ale my jediny nemame oproti ziadny dom zatial a ked tak na jesen fucalo strasne tak sa vytvoril daky vyr 😕, modlime sa aby uz oproti zacali stavat… teraz ako boli tie vetry cca 1,5 mesiaca dozadu tak nam vzalo dva rady skridiel zo strechy … este nebola ani cela polozena… sused nam hovoril, ze taketo vetry nepamata ako su za posledny rok 😕 a to je miestx starsi pan
Odpovedať
@one_ize my máme na stavbe plechovú garáž z Poľska a funguje bez problémov. Keď ju poriadne ukotvíš, zaručene nikam neuletí. Konštrukcia je pevná a slúži bez problémov, ale na dlhodobé používanie by som šiel do záhradného domčeka. Predsa v lete je v tej búde 50 stupňov a v zime to nič neizoluje, ale na náradie a serepetičky dobré.. tie montované garáže sa dajú bez problémov rozobrať a znovu zložiť, len to chce zabezpečiť dopravu. Ale tiež by som radšej trochu priplatil a mal novú bez starostí
Odpovedať
Článok sa načítava...
@one_ize materiál z ktorého to je vyrobené a takisto tak ako to je zvárané, myslím si že po 1-2 rokoch používania sa to v miestach okolo brány dosť opotrebuje. Ja som bral cez bazoš za 450€ od poliakov. Prídu dvaja chlapci s autom kde majú naložené dielce a za 15 minut aj s cigaretkou to zmontujú.
Odpovedať
Profilova fotka
@michaljansky Tie garáže z Poľska predávajú desiatky predajcov na celom Slovensku. Neďaleko od nás v Hronskom Beňadiku ich majú naskladané na jednom dvore na hlavnej ceste neskutočné množstvo. http://plechovegaraze.net/?page_id=40 A takých predajcom je po Slovensku naozaj veľa a aj ceny a dodacie lehoty majú rovnaké. :-)
Odpovedať
@one_ize ja som spokojný výzor, úžitková hodnota a cena - hodnotenie excelentné Tiež mi ponúkali hrdzavú atrapu ako stavebnú búdu podobnú tej hore ...a ešte že dovoz 100 eur ...a potom by ju bolo treba aj odviesť predsa. Tak som kupil v roku 2013 od poliakov z fabkovým zámkom a klučkou za 470 eur farba biela . Zamyká sa perfektne. Slúži teda 6 rokov a minimálne na 10 to ešte vidím. Mám tam trochu dreva do krbu , kosačku , náradie, material zo stavby. Je na zámkovej dlažbe s obrubníkmi . Mám bielku fasádu na dome tak mi to ladí aj. Dnešná fotka .
Odpovedať
@leilak1 uzasne, takto nejako si to aj ja predstavujem :) ako sklad a mala dielnicka to bude uplne super.
Odpovedať
Ja som bral viď. fotka. Samozrejme bolo možné za príplatok aj farba/bočné dvere/okno/silnejšia konštrukcia... No to som neriešil, potrebujem to len než na tom mieste bude stáť murovaná garáž :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Dobry den. Chcel by som sa spytat, ak si do takejto plechovej garaze ulozim kosacku, je to ok? Nie je tam velmi teplo? Vdaka
Odpovedať
@richardpapa zime nie. A v lete to tých 10s vydržíš.
Odpovedať
Keby som bol nuteny do tejto plechovej nadhery, tak by som si kupil z hrubsieho plechu a z vnutra na penu nalepil 5cm XPS a dal do klebru so sietkou a pouzival minimalne 20r.
Odpovedať
@rkorba ak sa tam má aj trochu pracovať ako v dielničke, tak súhlas. Ale ako sklad stačí aj takto. Tepelná pohoda za mrazu a v horúcich dňoch nebude žiadna. Bandaska s benzínom v lete nadutá ako balón. V lete len v trenkách - to sa ale zle brúsi a zvaruje, v zime žiadna normálna práca.
Odpovedať
Dobry den. Pracovat planujem vonku 🙂 skor som myslel, ci to nie je nebezpecne kvoli kosacke alebo bandaske s benzinom (ci to nevzblkne od tepla).
Odpovedať
Profilova fotka
My sme túto plechovu budu mali 3 roky. Mali sme tam regále a kosačku a ine náradie aj lyže a v zime záhradný nábytok..... Aj pracovný stôl na drobne práce. V lete príšerne horko. Neskutočne tam bolo vlhko v zime. Strop sa rosil, voda stekala. A udomácnili sa tam myši, ktore sa dnu poľahky dostali cez netesnosti. Mali sme ju na zamkovej dlažbe, privrtanu o betonove päťky. Vetry vydržala, ale sneh ohol nosniky strechy. A to tu na Trnavsku toho snehu moc nemame. Pred pol rokom sme ju vymenili za väčšiu 25 m2 plechovu s omietkou vo farbe domu s izolovanym stropom. Teraz je tam sucho, žiadne rosenie, je bez akýchkoľvek dier, kadiaľ by sa mohli pretiahnut myši. V zime sa da nejaka drobnosť dnu urobiť a v lete tam bolo najviac 38 C. Kvalita v užívaní aj vo výzore neporovnatelna.
Odpovedať
Ja mam ten najlacnejsie polsky smejd kde mam ulozene naradie pri stavbe. Kosacke to nevadi, benzinu v bandaske tiez nie. V lete je v nej sice horuco ale akonahle to v lete otvoris, vnutorna teplota rapidne klesa otvorenim a vymenou vzduch v priebehu par minut. Ukotvene to mam zavitovými tycami do bet. kociek , ktore su pod tym. V mojom pripade bez kotvenia by som po par vetroch budu uz nemal. Ako sklad naradia to je fajn, na nic ine. Benzin a kosacka to tam zvladne v pohode.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Tiež mame plechovú garáž tu najlacnejšiu. Stojí na nejakých kockach betónových už 2 roky. Je bez poškodení a to zo všetkých stran mame volne priestranstvo. Aj zo severu. Mame tam uskladneny stavebný materiál a všetko možné. Teraz sa ju chystáme premiestniť na pevné betónové základy. Manžel chce urobiť nejaké okienko a z vonku nejak zatepliť s polystyrénom na to sieťku a lepidlo. A myslím ze poslúži ešte ďalšie roky. 😊
Odpovedať
My sme nakoniec kupili tu lacnu plechovu z polska a je super. Mame tam uskladnene vsetko zahradne naradie, pneumatiky, kosacku, ovladanie na zavlahu, manzel tam ma dielnu, proste vsetko, co potrebujeme. Mame ju poriadne ukotvenu, vnutri zamkova dlazba. S vetrom ani snehom sme nemali problem. Jedina chyba je, ze to nevyzera pekne, ale casom dame omietku a bude to fajn.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@one_ize Dobrý deň. Môžem sa opýtať od koho presne z Poľska ste kúpili tu garáž? Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@leilak1 Dobry den, mozete mi prosim dat nazov firmy, od kt. ste to objednali?
Odpovedať
Objednane na SK ale doviezli s PL. Ceny isli o dost hore co som objednaval pred 4r. tak asi polovica tejto stala necelych 600€ Toto je 6x2.5 imitacia dreva. Na foto nevidno vzor. 1870 aj s parozabranou.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@marlo viete mi oovedať aj konkrètnu firmu od ktorej ste to brali ? Dakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?