Parkovanie vo dvore

Profilova fotka
Chceli by sme parkovacie miesto vo dvore.chcela by s sa opytat,ci mate niekto z vas vonkajsiu dlazbu alebo strk.co je lepsie?
Odpovedať
Profilova fotka
Okrem zamkovej dlazby ta je drahsia a nevieme z coho.i poradit preco to a hento.dakujem.
Odpovedať
@ktore Keď chceš lacné riešenie, tak dajte zatrávňovacie tvárnice. Alebo to len vysypte štrkom.
Odpovedať
@ktore sice to nemame vo dvore ale od ulice mame urobene parkovacie miesto zatravnovace zasypane drobnym kamenom. Paradne sa tam parkuje. Sem tam vytrhat drobnu zelinku a na jesen zametam opadane listy. Inak ziadna starostlivost..
Odpovedať
Profilova fotka
@ktore ja mám zámkovú. Kukni fotky
Odpovedať
Profilova fotka
@bovary no asi toto bude najlepsie riesenie.
Odpovedať
drobny strk nie je dobry. teraz tak mam provizorne miesto pri dome a ak par dni prsi,pri prejdeni autom a toceni kolies ten strk nedrzi, Idealnejsie je nejaky drveny kamen, ktory sa da uzabovat, ale to sme uz cenovo mozno pri urovni zamkovej. Ta zatravnovacka je asi najlepsia z lacnych moznosti.
Odpovedať
@ktore ako dočasné riešenie je štrk v pohode, ale ako trvalé treba dať dlažbu hrubú aspoň 6 cm. Zatrávňovačky treba pravidelne kosiť, tak by som ich dal, len ak máte málo zelene okolo domu. Navyše ak to parkovacie miesto budete chcieť raz prestrešiť, tráva skape a budete to zase prerábať na dlažbu. Tak tú dlažbu dajte rovno hneď a máte pokoj "naveky". Štvorec klasickej sivej dlažby 100x200x60 stojí okolo 6€, pod auto treba cca 6 x 3 m, to je ak sa nemýlim 108€...
Odpovedať
@ktore a čo tak spevniť dlažobnými bet. kockami iba pásy ? :)
Odpovedať
Tak isto bude lepšia dlažba ako štrk, ten ti časom padne a budeš tam mať len jamy. Možno by som byť tebou porozmýšľala aj nad tými zatrávňovacími pásmi. To by nemuselo byť na škodu riešenie. Treba niečo pevné keď sa bude autom chodiť hore dole. Isto bude musieť byť aj dlažba trocha hrubšia aby sa pod ťarchou auta nezlomila, možno sú aj priamo určené také čo sa kladú pod prístrešok pre auto.
Odpovedať
ked je to na slnku a zatravnovacku nebude polievat tak ta trava skape tak ci tak, pripadne pri dlhodobom stati auta.
Odpovedať
Profilova fotka
@ktore My máme štrk asi druhý rok a včera som sa dozvedel že to ideme vybetónovať, ako niekto písal roznáša na cestu do trávnikov okolo a v zime sa zle odhadzuje, síce sa neprepadáva lebo sme dobre urobily podložie je tam asi 40 cm užabivaného návozu ale ten drobný štrk na vrchu to nie je ono.
Odpovedať
Profilova fotka
Volil by som dlazbu, to bude najistejsie. Strk to ako uz bolo vyssie spomenute nie je moc stastne riesenie z dlhodobejsieho hladisla. Predsa strk casom povoli, nevravim, ze to nemoze spravit aj dlazby ale strk nie je podla mna dobra volba na miesto pre auto. Vybetonovat a polozit dlazbu tak to bude najlepsie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Mame 8cm zatravnovacky. Zasypané štrkom a ked sa to striekne roundap-om tak ani burina neprerasta.
Odpovedať
Profilova fotka
@imarek dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino dakyjem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?