Pancierový leštený betón v garáži - osobné skúsenosti

Poprosim len niekoho kto to fyzicky ma doma v garazi alebo dielni? ako to vyzera po roku a viac prevadzky, ako sa to umyva? ked sa na to nieco vyleje ci sa to da umyt? ci by ste si to este raz dali alebo uz nie? varianta 2 dlazba 60x60cm neviem sa rozhodnut dakujem pekne za info a foto ak niekdo ma 60m2 (o info polyuretan a epoxid nemam zaujem to sa mi nepaci )
Odpovedať
Ešte 3tia možnosť farba epoxyban . Dvojzložkové lepidlo na betón. Mam to druhy ci tretí rok a super zatial.
Odpovedať
@sunseeker čo tam chcel vyliať? Treba to naimpregnovat vyzerá to rovnako, je to stavané na vyššie namahanie ako je parkovanie auta
Odpovedať
Profilova fotka
@sunseeker chod do OBI, oni maju lesteny beton, podlahu..... beton sa da aj impregnovat...
Odpovedať
alebo Hornbach...tam si to prezri, hoci teraz maximalne so zivnostenskym listom :-) Funkcne to je, dizajnovo nic moc - ak zrovna nie si fanusik priznanych betonov. Mali sme aj v podzemnej garazi v bytovom dome. Po vyteceni oleja sa to uplne vycistit nedalo, ale beton vyzeral byt bez impregnacie. Hornbach ma na 80% s impregnaciou. Sam zvazujem co dat do garaze, uz som mal vybrany pancierovy beton, ale prestava sa mi pacit.
Odpovedať
@sunseeker pôvodne som chcel do garáže Zámkovu alebo inú dlažbu .ale syn má presvedčil.robi s tým tak ju spravil.a som spokojný .je trochu smykna hlavne teraz v zime keď tam vojdem. v zasnežených topankach .nemám tam ešte bránu .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Zdravím, vie mi niekto poradiť ohľadom pancierového betónu do garáže? Garáž je ako súčasť domu, podlaha nevykurovaná, steny zateplené 15cm EPS šedý. Podlaha v garáži podľa projektu 20 cm /IPA+2x EPS 150S+karisieť 15x15x6 poter 8cm/. Chcem pancierovú betónovú podlahu . Firma tvrdí že hrúbka betónu by mala byť cca 12-13 cm. Moja otázka mám vynechať jednu vrstvu EPS 150S teda 6 cm a namiesto 8 cm cementu dať 14 cm betónu? Nebude problém s tepelnou izoláciou ktorá by bola len 6 cm? Ďakujem za rady. Len pre info cena za pancierový betón cca 20 €/m2 bez materiálu /betón asi B30/.
Odpovedať
@majo8229 hrubku vraveli aj mne minimalne 12, idealne 15. Ja budem davat do vonkajsej garaze, ale bez tepelnej izolacie. Ak to nemas vykurovane je to asi viac menej jedno, ak je to aj zvonka zateplene.
Odpovedať
@majo8229 V prvom rade by som dal do garaze XPS, nie EPS. Mne bolo povedane, ze min hrubka betonu je 10 cm. S 12 cm a kari sietou si uplne safe podla mna.
Odpovedať
Ak to je sucastou domu, tak akou formou tej garazi chces dodat vykurovaciu energiu, aby ti neochladzovala zvysok domu? XPS je spravny tah, este dobre spravit ten beton a pravidelne ho impregnovat, aby bol umyvatelny a nenasiakavy. Zena dost casto umyva garaz a to tam ani neparkujeme, a ta gresova dlazba je super vec.
Odpovedať
Profilova fotka
väčšina tejto debaty je o pocitoch, nie o stavbarine. Zapustená aj nezapustená nevykurovaná garáž nepotrebuje izoláciu podlahy, vnútorná teplota je len o málo vyššia ako v zemine, smerom nadol uniká teplo pomalšie. Hrúbka betónu na vozovke pre nákladné autá je okolo 20 cm, na čo by to bolo vgaráži? hrúbku podkladného betónu treba pripočítať. Povrch je viac otázka estetická, nie som otrok garáže aby som ju mesačne umýval.Inpregnovať sa dá aj obyčajný betón. Ani sa nedivím, že ceny stúpajú, materiály sa používajú zbytočne.
Odpovedať
@majo8229 do nevykurovanej garaze davat xps na podlahu je absolutna zbytocnost .. radsej ten xps dajte po obvode garaze z vonku na vysku, napojit na izolaciu stien.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Da sa pancierovy beton pouzit aj vonku alebo to bude smyklave. Jedna sa o parkovacie statie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@wyrky ani to neskusaj, bude to ako ľad. Prave koli protismykovosti sa metlickuje a je uz na tebe ako drsne si spravis.
Odpovedať
Profilova fotka
Na pancierovke sa zabijes uz ked je mokraa... Ja som si beton v garazi pracne vybrusil. Neviem ho sice umyvat, ale sak načo aj, ved je to garáž a nie interiér domu...
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím mam v garazi pancierový leštený betón firma my neodporučila žľab a vžime ked sa sneh z autá roztopí tak tečie do strán.Otázka znie da sa este neako povrchovo opraviť a doladiť nerovnosti? Vďaka za odpovede.
Odpovedať
@domino_domindas_kamenistiak neda
Odpovedať
Ahojte tak pridavam foto po 1 roku !!!! a skusenosti s lestenym betonom firmy budostav trencin( jedine nech robia exterieri a haly na nic ine nejsu dobry, Nikdy viac, katastrofa , neda sa to umyvat, stopy po pneumatikach ostavaju na zemi, neda sa to cistit nicim, aceton,brake cleaner technicky benzin alkohol ked cistite tak ide dole ten lak cim to je nastriekane po robote, do dielne a garaze treba dlazbu zatial najlepsie kto kedy vymyslel a este k firme : vsetko robia v subdodavke on si len najimaju malych zivnostnikov z okolia trencina, dosli dvaja motaci jeden opyti,druhy ukrajinec celkom v pohode,na finale zastriekali vsetko okna, radiatory dvere tym rozprasovacom, takze ma v lete caka vsetko vycistit technickym benzinom, tak vela stastia pri vybere podlahy do garaze, len uz takuto chybu neurobte ako ja 🙂 cakam teraz kto to aspon 1 cm zbrusi cele a pride dlazba
Odpovedať
Profilova fotka
@zefe a natrieť nejakým lakom penetraciou? Ide Oto aby vodu ktorú betón vstrebú netrhali bočné steny ?
Odpovedať
Profilova fotka
@sunseeker ahoj este existuje PVC priemyselná podlaha to je puzzl a skladať do seba dnes som volal s firmou simatt.Zvihne to o 7mm
Odpovedať
@domino_domindas_kamenistiak "Ide Oto aby vodu ktorú betón vstrebú netrhali bočné steny ?" Nerozumiem. Ta PVC blbost nie je vodotesna, takze comu to pomoze okrem dizajnu?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jan45 Ako by ste riešili podlahu v garáži vy prosím vás? Garáž je súčasť domu, skladba podlahy bude na výšku 22cm.
Odpovedať
Profilova fotka
podkl. betón (ten už asi máte), izolácia proti vode, 5 cm tepelná izolácia netreba 200 stačí nechať medzi doskami medzery 5 cm ako výztuže, betón, povrchová úprava.
Odpovedať
My mame pancierovu podlahu .a velka spokojnost
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?