Omietka v betonovej garazi

Ahojte. Z akého materiálu by ste riešili omietky v garáži? Steny garáže sú z betónových tvárnic DT 25, stop monolit, nie je spojená s domom, zateplená, z väčšej časti pod úrovňou terénu, podlaha z pancieroveho betonu. Ide mi o to, aby omietka mala nejakú trvanlivosť a zvládla aj prípadné vlhko. Ďakujem.
Odpovedať
@milanpl Nerozumiem, čo riešiš.... =-) Však daj klasickú cementovú omietku. Ak je rovná stena, bude stačiť vrchná - Feinputz, nejakých 5-7 mm. Ak je stena krivá, tak Grobputz podľa potreby a potom to vyhladiť, alebo ešte na to ten Feinputz. A pod vlhkom myslíš čo? Že ti vlhnú steny? Potom nedávaj žiadnu omietku, každá sa vlhkom ničí - padne.
Odpovedať
@chrobak7 Myslel som, či neexistuje niečo "lepšie" - určené do garáže, teda tam, kde sa k veciam vo všeobecnosti chováme inak, ako ku veciam v dome :) Steny nevlhnú, pri tých opatreniach, aké boli realizované, by som sa niečomu takému veľmi čudoval, ale ako píšem - stavba je čiastočne pod úrovňou terénu a je možné, že v lete - počas horúcich dní sa tam vytvorí nejaký kondenz. Pravda je, že to nemám odsledované, nakoľko garáž bola toto leto otvorená.
Odpovedať
Profilova fotka
@milanpl rovno vymaľovať vápnom a zvyknúť si :-)
Odpovedať
@eagleowl Keby som nepotreboval kvoli garazovej brane zrovnat ostenia omietkou, vapno by mi nerobilo problem :)
Odpovedať
@milanpl mne sa tie steny páčia, nechal by som tak a omietol by som len stenu kde ide brána ak treba upravovať ostenie, vápennocementovou omietkou. Ono, mať pekné biele steny v garáži je len objednávka na problém dokedy sa niečo špinavé o ne neobtrie a potom to len bije do očí. Pri takto členenej štruktúre steny sa takéto nehody úplne stratia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?