Odvod vody z garáže

Profilova fotka
Pekný deň prajem, máme garáž súčasťou domu, a bohužiaľ v neskorej fáze sme zistili, že tam nemáme prípravu na odvod vody - trochu sme na to pozabudli... viete mi poradiť, aké sú možnosti na odvádzanie vody ( dážď/sneh z auta, atď..) nerátam, že to bude veľké množstvo, len nechceme aby sa nám vytvárali mláky. ďakujem za nápady:)
Odpovedať
My se tiez nedali, po dazdi to vyschne samo a ak je sneh vyhrniem ho von pri odhrnani spred garaze. mame ju ale vyspadovanu smerom von.
Odpovedať
@minneli27 Myslím, že ste na nič nezabudli, pretože samotná gulička a ani spádovanie podlahy nič nevyrieši. Problémom je zrejme len sneh, ale to sa rieši čistením prístupovej cesty.
Odpovedať
@minneli27 Odtok vody nie je potrebný. Ak ho veľmi chceš, môže ho dať, ale tej vody z auta nie je vôbec veľa. Mláka sa vytvorí aj tak, ale to je tak málo vody, že to ani tiecť nebude. Ja v garáži (pod bytovým domom) nemám odtok a nechýba mi to. Ani v zime zo snehu nie je veľa vody. Ani v garáži, ktorú ideme stavať budúci rok s domom sme neprojektovali odtok. Práve pred pár dňami bola o tom diskusia tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/gara...
Odpovedať
@viktor811 pristupova cesta moze byt vycistena, ale auto okolo pneumatik a pri zasterkach donesie sneh tak ci tak. ale problem to nerobi,odpadne, vyschne,alebo ak sa prave odhrna vonku zhrnie sa aj sneh z garaze.
Odpovedať
@viktor811 Bla bla ci stenim cesty bla bla, mozno v californii, dufazm ze mas pluh a vzdy ked ides a sutom pred tebou ide zena ktora ti odhrna cestu. Ked davam niekedy auto do garaze zastanem vonku, zoberem metlu pozametam ho, ruckou vyskrabem prahy a podblatniky, kde sa len da a pridem rano krasne velke mlaky, este ze je totalne rozmrdany beton tazke voda sa drzi na betone a pomaly vsiaka a nevlhne mi z toho stena pri kraji. @minneli27 Ked sa uz neda odtok dorobit tak s tym asi moc nenarobis, vyspaduj si to mierne aby sla voda na jedno miesto a dalo sa to utriet. Mlaky budu ale ked to utires da sa tych par dni ked je sneh prezit. @atlaska Spadovanie k dverem je fajn ale to ako podtecie pod tu gumu? Co nechavatre dvere otvorene?
Odpovedať
preto je najlepšie mať státie vonku pod prístreškom,aj to len preto aby som ho ráno nemusel čistiť aj tak je potom celý deň vonku,
Odpovedať
@sysell este nikdy za 20rokov nebolo vnutri tolko vody zeby tiekla az k dveram, ale ked ich otvorim,vyberem lopatu na sneh a idem odhrnut co pluh nahrnul zhrniem aj pripadny opadany sneh spod auta smerom von,je lepsie to mat vyspadovane k dveram akoby sa pripadna voda mala drzat popri stenach, aj ked mame aj sokel 10cm. Ak nnejdem odhrnat, pomaly to aj tak vyschne.
Odpovedať
@sysell Si predstav, že autom nikdy neprejdem po čerstvo napadnutom snehu a to ani dnu ani von. Uznám, že v garáži odpadne sneh spod blatníkov, alebo niečo na pneumatikách sa donesie aj tak. Ale pre dve lopaty snehu a trochu zametania pokaziť dlažbu v garáži tak, že tam nemám rovnej plochy, tak to nie. A keď tak dobre radíš tak povedz aký spád do tej garáže treba urobiť aby tá trocha vody začala tiecť niekde k žľabu. Ja som videl ešte väčšieho blázna, čo má garáž vyspádovanú tak, že tam môže štartovať traktor bez baterky, ale aspoň nemal rozpadnutý betón v garáži. Ak nejaký žľab tak pred dvere garáže.
Odpovedať
@viktor811 Pisala ze neche mat kaluze... ked mas rovnu bez zlabu = mas kaluze. To ze nie je problem utriet je druha vec, kvoli tomu by som si hlavu s odpadom uz netrapil ako som jej aj napisal a nikde som robit zlaby neodporucal. Sebe som dal zlaby 2 pod auto spar max 1 cm na metri asi ani tolko to neni a je to pod auto, tazke mi ta nepatrna sikmina nevadi, mam tam hladky beton lahko sa to zmetie a ked nedas vodovahu sklon urcite necitis. Zlab je skor na to aby som mal tu vodu kde pozametat mie aby tam stekala sama, top by musal byt velka sikmina a vela vody. . Ak si z DK a nikdy si nesiel po snehu asi si nesiel v zime alebo mas antigravitacne auto.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem za všetky názory/nápady :) my v podstate aj v práci parkujeme v garáži, aj doma budeme, + bývame na západe, takže predpokladám že zas toľko snehu nebude.... už aj takto je vzácne, keď niečo nasneží... len my sme na to vôbec nemysleli a trochu ma tu postrašili známi, že si to máme nejako spraviť...tak hľadáme riešienie, či to nejako dorobiť, alebo vyspádovať trochu garáž, ale potom to bude tiecť pod gumu pri gar. bráne.... ale lepšie ako ku dverám smerom do domu..... ale tiež si nemyslím že to bude nejaká hromada vody....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?