Obmurovanie komina

Profilova fotka
Dobry den, Prosim Vas o radu. Idem kupovat komin UniAdvanced so svetlym prierezom dymovodu 20cm. Potrebujem poradit s nadstresnou castou komina. Celkova vyska nadstresnej casti bude cca 2,1m, kde pod strechou sa bude nachadzat cca 1m. Vzhladom na to, ze sa jedna o jednokomin obavam sa o jeho stabilitu. Uvazujem nad obmurovkou nadstresnej casti (od deky po kominovu hlavu). Je pre tento ucel vhodna Ytong tvarnica pre obmurovanie 75mm alebo prieckova tvarnica Ytong 100mm ? Samozrejme, ze ratam s mineralnou izolaciou o hrubke 30mm medzi kominom a tvarnicou. Dalsi dovod preco by som chcel komin obmurovat je ten, ze by som ho rad nasledne obloyil prirodnym kamenom. Este by ma zaujimalo, ci je vhodne umiestnit dvierka kominovej paty z exterierovej strany kominu. Vopred Vam dakujem za radu ! Prajem peky den
Odpovedať
@milos260 Pokiaľ viem tvárnice majú diery na výstuž v každom rohu jednu. Dáva sa tam fí10 roxor a zalieva (asi cementovou zmesou), takže si myslím že z hľadiska stability by nemal byť problém, a tiež neviem ako budeš mať riešenú strechu, ale dodáva sa sním aj taká upevňovacia zostava na krokvy. Takže kadiaľ prechádza cez strechu, tak sa ukotví do krokiev. Takže budeš mať ak som správne pochopil nad strechou len 1,1m ktorý bude volný.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem. Volna cas nad strechou bude mat 2,1m. O samotnej vystuzi komina viem. Obmurovat ho potrebujem pre to aby komin vyzeral masivnejsie a aby som ho mohol oblozit prirodnim kamenom. Zaujimam ma iba ci je na to Ytong vhodny.
Odpovedať
@milos260 Tak to už neviem povedať. Ale určite to bude vyzerať masívnejšie :D . Ale zatepliť minerálnou vlnou by som robil až na ten Ytong nie medzi ytong a komín. A myslím si že by to zateplenie malo udržať úpravu kameňom. Ale ešte sa mi zdá že ponúkajú schiedel aj také nadstrešné tvarovky na komín sa mi zdá to sa tuším navlieka nejak na ten hotový komín. Taký akoby obal. http://www.schiedel.sk/uploads/media/... V bode 9C to máš. "prefabrikovaný komínový plášť"
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?