Nová strecha na plechovú garáž

Caute strechaci. Mam plechovu dvojgaraz a sme rozhodnuty nahodit fasadu. Najlacnejsie riesenie sme nasli nalepit polystyren pur penou, sietka, lepidlo, fasada. To je ok. Co vsak strecha... plan je zakryt to skridloplechom aby to vyzeralo rovnako ako dom. Na dome vsak mame antracitovu skridlu, takze ked pouzijem takyto plech tak si na leto vyrobim saunu. Preto sme chceli medzi povodny plech a novy plech vyrobit konstrukciu ako keby novej strechy, teda hranoly a priecne stresne laty. Medzi hranoly by sme dali 10cm vlnu. Natiska sa vsak otazka ci garaz zvladne taku vahu, kedze je to 6mx6m a na tom Ackova strecha s plochou cca 48 m2. Podla vypoctou by bolo treba cca kubik dreva co uz nieco vazi a este plech a hlavne zimny sneh. A teda aku skladbu strechy by ste odporucili aby nebola taka tazka a zaroven aby bola dostatocne pevna a vetru odolna ?
Odpovedať
Profilova fotka
@stanleyk1982 mna by skor trapila ta pur pena na to plechu.. tiez uvazujeme, no navrtama na garaz stresne laty a na to OSB komplet a az na to pur pena a polystyren, sietka, kleber a fasada.... uz som sa stretol s tym ze po rozpaleni takej garaze celkom pur pena padala...
Odpovedať
@andyfoto sak ale ked zateplime tak sa nerozpali nie? inak zvnutra mam pur penou prilepenu dosku zo starej skrine, jednak ako tlmic vibracii jednak ako drziak na policky a drzi jak besne... Skor ta vaha strechy ma desi...
Odpovedať
Profilova fotka
pred čím chcete izolovať? Ak pred slnkom, a tá garáž je už zakrytá, treba vytvoriť odvetranú vzduchovú vrstvu a to musí proti prehriatiu v lete stačiť. V zime izolácia nemá význam, ak v garáži nemáte zdroj tepla.
Odpovedať
@jan45 presne tak, proti prehrievaniu zo slnka. Takze myslis ze staci iba medzera ? aj ked ma byt krytina tmavosiva ? aku presne skladbu odporucas ? momentalne je tam tenky trapezovy plech.
Odpovedať
@jan45 ? All : viete niekto o ultra lacnom skridloplechu ? na dome mame myslim Mediteran evo ciernu.. teda take vacsie pravidelne vlnovky.. na garaz nepotrebujem ziadnu hrubku plechu ani nic... ide iba o cenu, kedze strechu tam mam toto ma byt vlastne iba imageovka :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?