Montáž sekcionálnej brány na vonkajšiu hranu muriva.

Je možná takáto montáž? Ak áno, akým spôsobom?
Odpovedať
@zuscik_brany_dvere Robili ste už podobnú montáž?
Odpovedať
Profilova fotka
@monster7843 je taka montaz mozna a brana ide do otvoru ale zuzi sa sirka a znizi vyska prejazdu. Je iba jedna moznost, ktora neberie z prejazdu a to vonkajsia rolovacia brana ktora je osadena pred garazovym otvorom. Na renovacne brany HÖRMANN a tiez brany osadene do otvoru bude akcia v podobe cenoveho zvyhodnenia pre mesiac JUL/2014. Prikladam fotku nasej montaze, kde je brana montovana priamo do otvoru.
Odpovedať
Profilova fotka
postup montáže do otvoru je nasledovný:
Odpovedať
@zuscik_brany_dvere Presne niečo podobné hľadám. Bola by možná takáto montáž aj tej zateplenej priemyselnej brány od Hormannu? V jednej zastupiteľskej firme mi povedali že je potrebný priestor po bokoch 15cm a hore priestor aspoň 40cm. Je to tak? So stavbou domu sa začína budúci mesiac, tak nie je problém nechať otvor väčší o tieto potrebné rozmery. Šírka brány by mala byť 270cm.
Odpovedať
Profilova fotka
A čo tak niečo dizajnovejšie?
Odpovedať
@mikenda_present Zaujímavé, ale riešim klasický typ domu :) Ale brána skvele lícuje s fasádou domu.
Odpovedať
Profilova fotka
@monster7843 uvedene obrazky znazornuju garazovu branu pri ktorej oplastenie dodava sam stavebnik, teda doda sa mu len konstrukcia. HÖRMANN zaradil tento produkt ako hliníkovú sekcionálnu bránu ALR s opláštením zo strany stavebníka. V tomto pripade samozrejme a logicky tepelnoizolacne vlastnosti zodpovedaju tomu ake oplastenie stavebnik zvoli. Je to ale uzasna dizajnovka. ale aby sme sa vratili k podstate veci, predpokladam ze riesite nizkoenergeticky alebo pasivny dom ked zvazujete priemyselnu branu SPU 67 Thermo ktora sa pouziva napr. pre mraziarne. Ja osobne by som ju nedoporucoval pre pouzitie v private nakolko privat nie je priemysel, to je uplne iny typ bran aj konstrukcne. Co sa tyka otvoru idete na to dobre, ale najprv treba zvolit branu vratane vhodneho typu kovania a tym padom lahko vypocitate potrebne udaje pre rozsirenie otvoru. Dolezite nie su len minimalne bocne ostenia a preklad ktory brana potrebuje ale vzhladom na kovanie aj svetlost prejazdu na vysku. Ak by tam isiel priemyselny typ, urcite zvolite kovanie s co najmensou potrebou prekladu a tym padom moze brana clonit v otvore pri otvoreni a o to znizi prejazd. Doporucujem riesit tento typ otazok priamo s predajcom kt. pri obhliadke resp. zamerani urci stavebnu pripravenost vratane definovania rozmerov stavebneho otvoru. Pre privat plati nasledovne: - na sirku sa pripocitava 2x100 mm (lava a prava kolajnica) - co umoznuje pouzit sadu specialnych kotiev a upevnit branu priamo v otvore ako uviedol na nasich montaznych fotografiach. - na vysku je potreba 120 mm pre preklad pre kovanie Z alebo znizene L, pre kovanie N 210 mm. pre priemysel je to treba preriesit na zaklade zvolenej brany samotnej, typu kovania a pouziteho pohonu. bocne ostenia maju casto poziadavku minimalne 125 mm atd...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
@zuscik_brany_dvere škoda že nie ste z okolia, mohli sme tú bránu doriešiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?