Koľko stojí stavba garáže?

Profilova fotka
Viete mi niekto povedať, koľko nás bude stáť stavba murovanej garáže 6x4m, s oknom aj dverami? Myslím komplet materiál aj práca. Ďakujem za odpoveď:-)
Odpovedať
1
2
No moja 7x4 zatial stala 5 000 eur - svojpomocne...... este mi treba omietky vonku aj dnu
Odpovedať
garáž je prežitok z čias ked auto stálo majland, nemalo dobrú ochranu a garáž za facku ,ak mám dať za garáž také prachy na kvalitné auto, ktoré môže byť vonku,to kúpim skôr nové, keď už tak stačí prístrešok aby som nemusel ráno odmetať primrznutý sneh
Odpovedať
Profilova fotka
podobne ako pise @miloslica, mali sme ponuku na dvojgaraz - 20 000 E , a kedze auto nema tu hodnotu tak to nema vyznam , lacnejsia verzia je pristresok , ale ako pise @duzu ak predam stare a doplatim 7-10 000 tak mam ine auto :) ratajte tych 8 az 10K
Odpovedať
Profilova fotka
a co montovana? iba tramy, osb dosky a tenka vrstva eps, nato zvonku omietka..podlaha - bud beton alebo mozno iba zamkova dlazba.. potesim sa odhadom ceny..
Odpovedať
My sme mali ponuku cca 10000€ na murovanu dvojgaraz.. nakoniec sme skoncili takto : doska s najazdom 6,5x6,5 + 6,5x4 cca 1000€ garaz 1700€ - bola drahsia oproti katalogovej koli zvyseniu o 50cm sekcna brana cca 5m (dvojbrana) 900€ to mas 3600€. mame to plechove... branu aj dosku by si potreboval aj tak spokojnost prevelika, v garazi aj napriek plechu je (aspon zatial) o 5 stupnov viac ako vonku. a nazor ze nekupim garaz ale radsej auto ? ok raz.. a co o dalsie 3-4 roky ? zas dalsie auto... to sa neda porovnavat. v garazi sa da schovat aj lopata aj furik co sa v pristresku neda a za vetra ci dazda tam aspon cosi pomajstrujem :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
pre príklad: montovaná oceľová garáž: 4x5,8 m za 2690 eur okno: 0,8x0,6m cca. 85 eur dvere: 0,875x1,875m cca. 250 eur spolu: 3025 eur Plus ešte prípočítajte dopravu, montáž, poprípade príslušenstvo... takže cca. 3 500 eur, a hlavne v porovnaní s murovanou garážou to je asi 60% rozdiel v cene...
Odpovedať
my garaz nepouzivame na auto, ale ako dalsi skladovaci priestor na vsetko mozne a tiez ako hobby priestor. Je mi zbytocne mat taky priestor v dome ktory treba vykurovat. Preto radcej garaz murovanu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobrý den, mohu se zeptat jaký povrch vrat jste vybrali? Líbí se mi více strukturovanější vzor, akorát mám strach, že jemnější vzor bude horší na údržbu, bude se zanášet špínou atd. Hladký povrch už ale není tak hezký. Našel jsem šikovnou aplikaci (zde: http://garazova-vrata.svet-oken.cz/ ) kde si mohu vybrat přesně jaká vrata k mé fasádě a dokonce i doplnky. Ale osobní zkušenost je osobní zkušenost.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
Dobrý deň, koľko má cca eur vyjde dnes garáž 5x7m, Ytong, plocha strecha? Ďakujem pekne za odpovede
Odpovedať
@maca_macinka Cca od 10 do 30 tisíc €.
Odpovedať
@chrobak7 tych 10 je dost optimistickych by som povedal
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Takže 30tis je ok?
Odpovedať
@maca_macinka Daj spraviť najprv projekt. Ten si potom daj naceniť nejakej firme, aby si vedela, kde je cena na kľúč. Ak to bude viac, ako 30 tisíc, tak treba hľadať možnosti, ako stlačiť cenu dole - napr. miesto elektrickej dať manuálnu bránu, zistiť, čo si viete spraviť vlastnými rukami, kde môžeš ušetriť na materiáloch a pod. Tých 10 tisíc je fakt optimistický odhad, ale podľa mňa by sa to dalo. Otázne je, ako bude tá garáž vyzerať - napr. bez omietok, na podlahe holý betón, bez okien, brána manuálna, holý strop, na streche kanadský šindel a pod. Ale za 30 tisíc by sa mala dať postaviť už slušná garáž - žiadny luxus. Veľkú položku ti dokáže urobiť samotná brána. Napr. takáto brána môže stáť kľudne aj 20 tisíc €, len samotná brána: https://www.menton.sk/wp-content/uplo...
Odpovedať
@maca_macinka odhadom 9000-12000€ Bez brány a okná. Bez poteru a dlažby. Bez základov a elektroinštalácie.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@profistavbari dobrý viete v tejto cene to postaviť aj vy?
Odpovedať
@1zanzi potrebujem podrobnosti ale je to možné.
Odpovedať
@profistavbari a to ake rozmery garaze si ratal? 15x10m? strielate tu sumy riadne vysoke. Ja by som vedel postavit do 9000euri... aka elektroinstalacia? 3 skatulky vysekat? a par metrov kabla?... ake zaklady? co su zo zlata? ved ked budem aj ratat stavbu 7x5, tak objem do pasov by bol 6m3 a do platne by bol objem betonu 5,25m3, no nech 6m3 tak dokopy je to 12m3, ked budem ratat ze beton stoji 75e/m3, tak je to 900 euro za beton kari siete do platne - budem ich potrebovat 7 ks, cena 45e/ks siet 8/150x/150...to je spolu len 315 euro. cize zaklady budu stat spolu 900+315 = 1215euro, no nech 1500euro, s tym ze uvazjem aj zaplatenie nejakeho vykopu. podme dalej murivo nech uvazujem aj rezervou bez odratania otvorou 60m2, cize treba 480ks tvarnic napriklad ytong, cena 6e/ks, to je spolu 2880euro, plus nejake lepidla dajme tomu 3000euro dalej veniec nie je ani 2m3, takze to mozem bohate uvazovat s vystuzou a nejakym debnenim 300euro na strechu ratajme 3m3 dreva aj s latovanim, to je cenovo 1200euro krytinu s foliami + oplechovanie a zlaby sa urcite zmesti do 1500euro cize zhrnme si ceny material: zaklady 1500e murivo 3000e veniec 300e strecha+krytina+doplnky 2700e to je spolu material na hrubu stavbu vratane vykopov 7500euro. Zakladanie murovanie a veniec sa da robit svojpomocne, strechu by som dal urobit tesarom za 1500euro, cize cena spolu cini 9000euro. este 3000euro (pises ze 12tisic a bez brany atd) je v pohode rezerva na jednu garazovu branu a mozno jedno okno. takze takato je podla mna cena garaze 7x5...svojpomocne samozrejme co sa da. @maca_macinka urcite nie 30000euro.
Odpovedať
@tomas89374 preco si nenapisal jeziskovi o novu kalkulacku? Ci zasa raz pocitame len tolko aby nam to sadlo? Kde su omietky, izolacie, fasada, povrchova uprava podlahy atd... A to ze v garazi elektroinstalacia predstavuje len 3 krabicky a par metrov 2,5 kabla pomlcime.
Odpovedať
@palo18 kukni si na nate kolko stoji vrece omietky a kolko ich zhruba spotrebujes na tu drobnu budu, takze je to zanedbatelna suma.... aka podlaha? vsak betonova bude doska, mozes si ju natriet farbou na beton, to nestoji cely majetok dobre tak 5 krabiciek... ci zase raz prehaname s cenami?
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@profistavbari nejdem si svoje, iba chcem ludom ukazat ze svojpomocnou cestou sa daju postavit veci za rozumnu cenu. Ked tu bude niekto spominat sumu do 30tisic tak to je pre mna vystrel... Jasne ze ked si niekdo da pancierovu podlahu do garaze a podobne, je to cenovo inde, ale preco volit take riesenia? netreba to, ja by som to postavil ucelne aby to bola funkcna garaz a nie zbytocne predrazene veci, a poukazal som na to ze sa to da.
Odpovedať
@tomas89374 Este si zrataj celkovy cas a vynasob si kazdu hodinu svojou zivotnou hodinovou taxou a mas finalne naklady. Oplati sa?
Odpovedať
@pier on nechápe ani reálne ceny nieto ešte cenu práce. Ako príklad plochá strecha ale cenu za OSB vynechal. Neschopnosť alebo zámer?
Odpovedať
@tomas89374 ale prečo mne píšeš o sume 30k?!
Odpovedať
@pier kto stavia svojpomocne si nerata cas straveny na stavbe, lebo by to nemalo vyznam, vsak o tom je to. Ak niekto zarobi 25e/hod v praci, a je tam 10 hodin denne, tak jasne ze taky si nebude sam stavat garaz...a taky ani nebude na toto forum pisat... Bezny clovek je v praci 8 hodin denne cez tyzden, ostatok je volny cas, podla mna dost casu, takze vsetko sa da
Odpovedať
@profistavbari ja som uvazoval klasicku Ackovu strechu, preco plochuu, vsak ta vynde viac jasne.... komentare vyssie pisali o sumach 10az30tisic, trosku primoc na mna, preto som reagoval. mne je jasne ze stavebna firma nechce ani pocut o svojpomocnej vystavbe 😄 😛
Odpovedať
Ja som robil dielničku pred rokom, 2 okná z MM po 100, dvere, tehla 25 cm, izolácia 10 cm, silikónová omietka, plech, zvody, podlaha betónová dlažba, zateplený strop, sadrokartón, osvetlenie, 4 zásuvky, nový plech, okolo 2500 eur, samozrejme kopal som sám, miešal sám, omietky - piesok z bane, betón z piesku, práca od júna do jesene. Budúci rok plánujem garáž a cena počítam 2500-3000 väčšinu materiálu mám už nakúpenú. A tvárnice? Polovicu mám zadarmo z Bazosu, akurát to boli 2 dni čo som vozil a čistil pani od vecí, ktorých sa chcela zbaviť, druhú polovicu som kúpil šalovačky po 1.40, roxor z Bazosu, výklopná brána kedysi sa dala aj pod 200, teraz niečo cez 300 Poliak, ale účel splní. A 30 tis? Pre mňa sú to úspory za vyše 3 roky, takže to za to určite stojí, dá sa aj za menej ako písal Tomáš.
Odpovedať
@roman_x jasne ze sa da aj za menej, ja som dal cennikove ceny materialu noveho, ked si mal veci z bazosu, tak o okolko je to este menej samozrejme. A premienat si cas na peniaze pri svojpomocnej vystavbe je tiez somarina co tu mnohy predvadzaju, ako keby ten cas boli niekde v dalje praci a tam tocili dalsie peniaze a samozrejme o tom pochybujem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?