Je možné vyrezať otvor na okno do betónovej garáže?

Dobry den.Mam prefabrikat betonovej garaze s rozmerom 3x6m.Je mozne do takejto garaze vyrezat otvor na okno a ak ano tak akej velkosti?Mne by postacovalo 100x100 ak je to z hladiska statiky teda MOZNE.Vopred dakujem ak mi niekto vie poradit.
Odpovedať
@filipf čo tak spraviť čiastočne presklené dvere?
Odpovedať
@tarantulaxxl namiesto vstupnej brany do garaze budu 90ky dvere a jedno okno,l n by s potreboval este jedno nikde dalej tak ze ci je ro mozne.
Odpovedať
@filipf co Ti na tu otazku odpovedal vyrobca prefabrikatu?
Odpovedať
@atak77 je pravda ze do ziadnej firmy na ich vyrobu som este nepisal.Mozno to tu niekto bude vediet a ak nie tak skusim tam.
Odpovedať
@filipf prečo si nedáš vyrobiť panely aj s oknami? Ja by som do nosných panelov nerezal
Odpovedať
@tarantulaxxl je to garaz ktoru uz mam zopar rokov na zshrade a tak znej bude zahradny domcek. Tak preto to riesim takto.
Odpovedať
@filipf sklenené dvere a už existujúce okno nestačí? Daj si tam umelé svetlo, aj tak ho tam potrebujes
Odpovedať
@filipf sú aj také dvere že majú v sebe okno. Načo potrebuješ samostatne okno?
Odpovedať
@tarantulaxxl asi to bude najlepsie.
Odpovedať
@tarantulaxxl to je super rada,skusim take pohladat,ak vies kde zozenem posli spravu.Inak nereaguj.Dakujem
Odpovedať
Stihl pilka plus https://stihl.sk/produkt/diamantov%C3...
Odpovedať
už som videl viac prefabrikovaných garáží, kde mali vyrezaný otvor, dokonca aj poukladané vedľa seba a medzi nimi sa dalo prechádzať, bol tam výrez vo veľkosti dvier . Je to odliatok betónu, po obvode armatúra a v stenách kari rohože, takže otvor 100x100 by som sa nebál vyrezať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@insed dakujem za info.👍
Odpovedať
@filipf 500 dristov naco to cche, ste normalny? Jasne ze sa da vyrezat bude trochu oprachu na zeleze si to odsere koruc ale da sa.
Odpovedať
@sysell :-D tak tak ,presne takato odpovedi stacila.Bud ano alebo nie,pripadne ci vznikne riziko.👍 dakujem.Ratam s tym ze budem jak prasa a ale co uz.
Odpovedať
@filipf jasné že sa to dá, netreba na to ani pílu za 1600€ a pri tom rozmere ani statický posudok :-D . Hrúbka steny je čo, 100 mm? Vypíliš to aj sám flexou s diamantovým kotúčom 230mm (ak nemáš, požičovňa). Len si dávaj pozor na spätný ráz a maj okuliare, rúško, lebo ten prach je pekné svinstvo. Tragické príspevky si nevšímaj, patria k miestnemu folklóru.
Odpovedať
@peterkob prerabal som elektriku v byte s draslíka vackou z lidla,katastrova a prach jak das.Potom mi kamarad pozical Hiltku aj s vysavacom a parada.Tak viem co ma caka :-D Myslim si je to cca 100mm ta stena.Dik za info 👍
Odpovedať
@filipf čítaš po sebe čo píšeš?
Odpovedať
@tarantulaxxl 👍
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?