Je lepšie postaviť garáž s domom alebo osobitne?

čo je podľa vas lepšie
Uz to tu je...prajem vesele citanie http://www.modrastrecha.sk/forum/gara...
Profilova fotka
skusme pred založením temy najprv pohladať vo fore, nech tu nemame 15 tem o tom istom :) oscipovsky uz nejaku dal ,takze navrhujem pokracovať tam :) Nazory sa na to roznia, niekto hovori, ze garaz v dome ubera obytnej ploche, na druhej strane vonku su naklady vyssie ( v dome uz vlastne nejake mury su tak ci tak ).. je to na kazdom , co preferuje...
Profilova fotka
téma nie je uzavretá, takže: z hľadiska nákladov pokladám garáž v dome za luxus, musí rešpektovať určité vzťahy a vytvorí drahú izolačnú vrstvu. Z tepelnotechnického hľadiska žiadna brána nie je primeraný izolant, a využitie tepla unikajúceho z domu na vysušenie auta je diskutabilné. Auto garážované vo vykurovanej nevetranej garáži trpí viac ako vonku. hovorím o vstavanej, druhá možnosť je "pristavaná" táto ušetrí jednu stenu , čiže môže vyjsť lacnejšie ako samostatná.Ale celé je to o toľkých faktoroch, že treba poznať konkrétne podmienky.
Profilova fotka
Mne osobne by vadili splodiny z výfuku auta ak by bola garáž súčasťou domu ;-)
Profilova fotka
Téma je duplicitná, pre lepší poriadok na stránke ju zamykám. Pokračovať môžeš tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/gara... Pekný deň :-)
1

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.


Nenašli ste čo ste hľadali?