Garažová brána Lomax alebo Horman

Ktoru? :)
Odpovedať
@pedrita máme Lomax
Odpovedať
:)
Odpovedať
@ryja a ako ste spokojni? od koho ste kupovali?
Odpovedať
Nám idú zajtra montovať Lomax, dám vedieť ako sme spokojní...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Jednoznacne lomax - kvalita a dobra cena...
Odpovedať
Lomax
Odpovedať
my budeme mat horman.. kupovali sme od predajcu, ktory robi obidve znacky.. susedom napriklad predal lomax... hovoril, ze obe znacky su dobre, su porovnatelne... len horman vyraba vo vacsom mnozstve a z jeho skusenosti vzdy pride horman s niecim novym a lomax ho potom dobieha... on svojim zakaznikom radi, ze ak sa rozhoduju medzi tymito dvomi znackami, tak sa maju rozhodnut podla ceny.. na nas rozmer a dizajn vysiel lepsie horman, susedom zas lomax
Odpovedať
Jednoznačne Lomax. Hormann slubuje super kvalitu a nakoniec to bolo iba polovičné zateplenie a nahovárali ma na akciový rozmer,aby bola lepšia cena. Lomax mi vyrobil bránu plne zateplenú a presne na môj otvor.Montoval mi to Hájek. Super prístup,vyzerá že maník tomu rozumie. Ja mám jasno.
Odpovedať
My máme lomax. Sme s ňom maximálne spokojný. Má lepšie uchytenie ako Horman, má menšiu kazivosť.....
Odpovedať
Profilova fotka
chcem sa opýtať,, davali sme si robiť cenovu ponuku na branu, aj Lomax, aj Hormann.Cena za Lomax je 2600e a akciová cena na Hormann je 1000e. Rozmer brány je 3000x2125.Farbu okien máme Nusbaum, v Lomaxe ju majú, ale v Hormane je to vraj farba tmavý dub, tak neviem, poradte prosim
Odpovedať
Nemáme ešte vybrané, ale bude to Hormann alebo Lomax, cena Hormann 1700 €, cena Lomax 1900 € na rozmer 5000 × 2150. Musím to doladiť podľa okien Salamander Blue Evo Orech. Máte niekto takúto kombináciu? Ktorý výrobca je farebne bližšie? Ďakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bachledova1 Tá cena za Lomax oproti Hormann je asi príliš vysoká, nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@kdx33 ano, nakoniec sme vybrali horman, dufam, že to bude dobré
Odpovedať
Profilova fotka
@kdx33 zle som napisala 1600 a nie 2600
Odpovedať
Profilova fotka
.mame horman takmer 4 roky (foto v albume 2.pokrac.stavby foto c.31 )a maximalne bez problemov...a aj pripojenie externeho vysielaca na univerzalne dialkove ovladace(spolu s elek. vchodovou branou)...
Odpovedať
Profilova fotka
dobry den, nasa spolocnost zastupuje oboch vyrobcov, ci uz nemecky HOERMANN alebo cesky LOMAX. Dlho patrime medzi poprednych predajcov bran a dveri a rad by som na zaklade mojich dlhorocnych skusenosti uviedol par prispevkov v tejto teme na spravnu mieru. pepo1: "... Hormann slubuje super kvalitu a nakoniec to bolo iba polovičné zateplenie ..." k tomuto by som povedal, ze sa jedna o chybu predajcu, nakolko zakaznik sam si vybera podla priestoru, ci chce panel hruby 42 mm alebo mu staci panel 42/20 mm. Oba panely maju rozdielne vlastnosti avsak aj prevedenie 42/20 je bohato postacujuce na udrzanie teploty v temperovanej garazi na urovni cca. 20°C absolutne bez problemov. Ak zakaznik ma vykurovanu (nie len temperovanu) garaz alebo domacu dielnu doporucujem pouzitie najhrubsej izolacie panelu. lenka1311 "...Má lepšie uchytenie ako Horman, má menšiu kazivosť....." obe brany ak su spravne zlozene a s ORIGINALNYM PRISLUSENSTVOM A MOTOROM su absolutne spolahlive - bez poruch. HORMANN aj LOMAX predpisuje uchytenie svojich bran a za to si ako vyrobcovia rucia. Predajca musi samozrejme dodrzat tento montazny predpis. Preto by som nehodnotil kto z nich ma lepsie alebo horsie uchytenie, lebo sa to objektivne ani posudit neda. predavame brany vo velkom mnozstve, brany nasi zakaznici pouzivaju denne a neevidujeme poruchy alebo problemy pri ich prevadzke. Aj napriek bezproblemovemu chodu by som doporucil pri vybere mat za dodavatela firmu, ktora ma spickovy zarucny a pozarucny servis, lebo v pripade poruchy je to casto jedina zachrana zakaznika a tiez musite brat v uvahu aj poskodenie zo strany zakaznika, nielen poruchu spôsobenu vadou ( napr. nabudanie do brany atd ...). U nas je standardom napr. v pripade potreby poskytnutie nahradneho motora + velka cast nahradnych dielov skladom alebo v podobe sluzieb napr. nadstandardna starostlivost o zakaznikov v podobe servisnych prehliadok, ktore zaroven predlzuju zaruku a zakaznik moze bez obav pouzivat kvalitne a v prvom rade velmi bezpecne vyrobky.
Odpovedať
Profilova fotka
jednoznacne hormann
Odpovedať
Profilova fotka
v pripade akychkolvek otazok a nejasnosti Vam rad odpoviem :-)
Odpovedať
@pedrita ... my mame Trido, pouzivaju kvalitne motory Sommer. V garazi nekurime netemperujeme, skladujeme tam aj vodu v plastovych flasiach a nezamrzla ani pri vonkajsej telote -20. Mame ju 2 a 1/2 roka ziadny problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@1palo1 zostanme radsej u spomenutych vyrobcov v nadpise ;-)
Odpovedať
@zuscik_brany_dvere ... moj prispevok ma adresata a tvoja osoba nim nebola. Pretoze si registrovany ako "PRO" rozumiem tvojej reakcii :-D @pedrita ... ja som sa pri vybere brany zameriaval na pohon (motor) pretoze zly vyber pohonu vyvolava pocit nespokojnosti (brana sa zasekava, brana sa pokazila, povoluje sa remen, brana je prilis hlucna....) to vsetko je spojene z motorom, nie s branou ako takou. Izolacia v paneloch bola pre mna sekundarna zalezitost (v skutocnosti som to neriesil bral som standard kt. predajca ponukal). Vela stastia pri vybere. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kdx33 ak je to este aktualne,pozri v mojom albume,my mame Salamander b evo orech a horman branu...
Odpovedať
@mirka285 Pozrel som si album, je to veľmi pekné. Dnes sme sa boli pozrieť na Lomax, majú akciu do konca februára. Majú presne tu istú farbu ako má Salamander okna. Aspoň teda pre farbu orech to platí. Asi to aj objednáme, lebo sa mi nechce platiť ročne 40 € za revíziu u Hörmann-a za 10 ročnú záruku. Cena za Lomax 1700 + montáž a doprava cca.215 €. Rozmer 5000x2150. V cene: pohon, 2x diaľkové ovládanie, samostatný spínač bezdrotovy....
Odpovedať
Profilova fotka
@kdx33 jasne,ber tam,kde davaju lepsiu cenu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kdx33 aby som to upresnil k HORMANN-u , nejedna sa o reviziu, nakolko brana vo vyske 2150 mm nieje vyhradene zariadenie zdvihacie. Takze to nemate spravnu informaciu. Jedna sa o rocne prehliadky, ktore ak mate predplatene tak mate rozsirenu zaruku priamo od vyrobcu. Avsak LOMAX to ma presne tak isto spracovane ako HORMANN a to viem ako profesional v tomto odbore presne o com hovorim. Vasa brana aj tak bude potrebovat pravidelny servis, ci uz je to HORMANN alebo LOMAX nakolko je tam urcita plocha, ktora po nejakom case potrebuje minimalne dotiahnut pruziny a samozrejme skontrolovat vedenia. Mozete to samozrejme ignorovat, ale neusetrite nic ale pravdepodobne skratite vydrz resp. zivotnost spotrebnych veci. V skratke ci uz HORMANN alebo LOMAX caka Vas to iste a prehliadky ja ako predajca oboch znaciek doporucujem. Je to obdobne ako pri aute, co myslim servisujete a povazujete za samozrejmost. Co je podstatne , aby cela cenova ponuka bola zostavena originalnym a urcenym prislusenstvom a aby dodavatel mal co najviac skusenosti s rozmerom danej sirky bran.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
p. Zuscik, mal by som otazku pokial ide o bezpecnost odolnost voci zlodejom. Je rozdiel medzi Hormannom a Lomaxom? Ake opatrenia sa daju spravit na zvysenie bezpecnosti? Ide o garaz v bytovom dome kde vjazd je zaroven aj jedinym vstupom. Ake su rizika? Co musi zlodej prekonat aby sa dostal dovnutra?
Odpovedať
@zuscik_brany_dvere p. Zuscik, mal by som otazku pokial ide o bezpecnost odolnost voci zlodejom. Je rozdiel medzi Hormannom a Lomaxom? Ake opatrenia sa daju spravit na zvysenie bezpecnosti? Ide o garaz v bytovom dome kde vjazd je zaroven aj jedinym vstupom. Ake su rizika? Co musi zlodej prekonat aby sa dostal dovnutra?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Dobry den, mame kupenu garazovu sekcnu branu LOMAX, potrebujeme prehliadku, vola som do firmy kde sme ju kupovali, slubili navrhli jeden termin, neprisli, asi aj preto ze jeden diel mi z vnutornej strany zacal zltnut, na koho sa mozem obratit s danym problemom v okrese KE? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@josefpihrt Hörmann brána s originálnym motorom Hörmann má v sebe patent a to tzv. zabezpečenie voči podpáčeniu. Čo je certifikovaná odolnosť podľa TUV. Nepozvaní hostia nemajú pri automatických sekcionálnych bránach Hörmann žiadnu šancu. Ak sa garážová brána zatvorí, poistka proti vypáčeniu zapadne automaticky do dorazu vodiacej koľajnice, ihneď sa pevne zablokuje a chráni proti nadvihnutiu. Toto blokovanie brány funguje čisto mechanicky a je preto účinné, v porovnaní s ostatnými konkurenčnými pohonmi, aj bez napájania elektrickým prúdom.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?