Garaz ma zakladovu platnu a co dalej???

Ahojte. Mam dvojgaraz spojenu s domom. Prave premyslam aky bude dalsi krok. Precital som milion prispevkov a som skor zmateny... Na zakladovu platnu mi kazu davat penetrak a hydroizolaciu, pytam sa nie je to zbytocne takto aspon moze vsiaknut voda z auta aj ked mam v garazi gulicku. Kazu mi dat do hrubky 10 cm kari siete, to takato hrubka nebude bez zeleza dostatocne pevna? Keby nebola garaz sucastou domu dam asi len beton a vyspadujem ale ked ze je tak premyslam ci dal priemyselnu podlahu ale zas je to drahsie ako bezny beton. Tak aka je spravna cesta?
Odpovedať
@adidasko1 to so vsiakanim je somarina, daj izolaciu, v zakladovej doske by mala byt kari siet. Na topojde rpedpokladam poter - do neho to neni nevyhnutnme davat, lesteny beton / priemysel u podlahu si daj nakoniec aku len chces.
Odpovedať
@adidasko1 Asi som to nepochopil presne - 10 cm budeš mať základovú dosku? Alebo na základovú dosku ideš dať poter 10 cm a do to ho kari sieť? Ak píšeš o základovej doske, tak určite kari sieť. A 10 cm je ešte asi aj málo. Ja mám základovú dosku 14 cm s kari sieťou. Ale veď v projekte to musíš mať. Nemáš tam statický posudok? Ak sa pýtaš, či dať do poteru kari sieť, tak tam netreba. Aj 10 cm poteru je veľa, ak je pod tým základová doska. Na základovú dosku ti stačí poter tak 6-7 cm. A môžeš dať poter pancierovú podlahu, tá už má aj vyhladený povrch. Je to drahšie, ako keď dáš iba betón, lebo tam idú prísady do betónu, podlaha sa potom leští a dilatuje. A povrchovú úpravu (náter na betón, epoxydový lak a pod.) daj určite, lebo čistý, neošetrený betón sa ti zasviní od blata a oleja bude to jedna veľká mazanina. Voda nemá čo vsakovať do betónu.
Odpovedať
Prepac zakladova doska je hotova ta ma hrubku 15 cm s kari sietami 16tkami. Na to ch em davat vrstvu. Musi tam ist w0 cm lebo tak je uz osadena aj garazova brana ze mam fugu 10 cm pod branou. Nechcem velmi nakladne riesenie preto spekulujem. Podlahu chcem vyspadovat do stredu garaze tam dostiahnem gulicku teraz je pri vchode do garaze. A fa hydroizolacia nie je zbytocna? Ved pod platnou je kamen tak tamadial sa vela veci ne atah. Pod obvodovym murivom samozrejme hydroska je.
Odpovedať
Hydroska ti nesluzi, aby sa ti "stracala" vlhkost smerom do zeme, ale aby nevzlinala zo zeme do domu. Sprav to dobre, lebo to mozes casom olutovat.
Odpovedať
@rkorba viem naco sluzi ale skor mi dava logiku aby sa stracala pripadna voda z garazu. Vzlinat podla mna nema ako ked ze je cisty kamen pod platnou, ale skor ma zaujima aku dat konecnu upravu do garaze aby to nebolo financne narocne a aby to vyzeralo dobre.
Odpovedať
@adidasko1 nespravis taku sikminu aby ti vida stiekla sama musis jej pomoct metlou. I vida z auta je len zo snehu, ak tam nemas slravny odpad nedavaj ziadne gukicky a somariny nechaj to tak. Na zem mozes dat beton obycajny a natriet ho, alebo dlazbu, alebo lesteny beton. Mozes aj rozne specialme podlahy ale to ke uz vsetko dost drahe. Tu lepenku tam radsej daj, ta nezabije 100e.
Odpovedať
Profilova fotka
@adidasko1 my mame urobene taketo rošty na statie pod kolesa a kazdy ma aj gulicku, je to odskusane u kamosa, super.
Odpovedať
@bambula626 dakujem Ti za info vyzera to fajn
Odpovedať
@sysell ved o tom to je co dat. Najlepsie by asi bolo dat obycajny beton uhladit a padla, ale zas lestena podlaha vyzera pekne
Odpovedať
@adidasko1 tak 1 vylesti neni to drahe asi z toho najlacnejsie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?