Dvojgaráž verzus dve jednogaráže

Riesime teraz tuto dilemu. V projekte mame nakreslenu dvogaraz s jednymi velkymi roll dverami, ale zvazujeme, ze dame do stredu stlpk a spravime dve samostatne otvaratelne dvere - co by ste poradili?
Odpovedať
Profilova fotka
Toez som to riesil a nakoniec som sa rozhodol pre jedny velke...
Odpovedať
@madein1974 ake boli dovody rozhodnutia? Rozmyslame, s dvomi autami naraz chodit nebudeme - ak pojdem po bicykel alebo manzel po nejake naradi, takisto nepotrebuje otvarat cele velke dvere - vidime ako vyraznu usporu v pocte otvarani velkych dveri.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinkaz moze dat aj dvere do velkych take tie klasicke otvarave,napriklad taketo http://img2.lapunk.hu/tarhely/garazov...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinkaz ja som tiež dal jednu veľkú dvojgaráž - už len kvôli tomu jednému veľkému priestoru a lepšiemu vchádzaniu/vychádzaniu - mám totižto aj dodávku a garážovú bránu mám širokú 525cm a vysokú 275cm a neviem si predstaviť, žeby som mal v prostriedku stĺp a rozmýšľať ktorý gombík na diaľkovom mám stlačiť...
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinkaz Dovody som mal presne take ako uvadza @puxo Usporu v pocte otvarani? Branu musis otvorit ci mas malu alebo velku, takze to je jedno...
Odpovedať
@zuzinkaz jeden veľký otvor je praktickejší, ako bolo napísané aj vyššie. Ak môžem ešte poradiť, ak má byť garáž súčasťou domu, je potrebné ju konštrukčne od domu oddeliť aby sa vylúčili tepelné mosty medzi garážou a domom (základy, podlaha, steny, stropy), lebo garáž bude stale chladnejšia, garážové brány aj keď sú zateplené, po obvode teplo uniká aj pri tých najdrahších. Aby ste po pár rokoch neprišli na to, že musíte zatepliť steny v garáži, lebo vám pesnivejú priliehajúce steny (hlavne v kuchyni).
Odpovedať
2x otvor, 2x napajanie, 2x mechanika otvarania, 2x montaz, mozno 2x ovladace je jednoznacna uspora oproti jednym dveram
Odpovedať
My sme kúpili pred rokom RD, kde je samostatne stojaca štvorgaráž s jednou veľkou sekčnou bránou.Nedal by som to za nič. Jednoduchý neobmedzovaný pohyb po garáži, veľa priestoru ako pre autá tak pre všetko okolo ...
Odpovedať
@zuzinkaz Určitě jen jedna vrata - líp to vypadá + všechny důvody uváděné výše. K tvé poznámce, že je vždy nutné otvírat celá vrata (když jdeš např. pro kolo) - tak to tak není, nemusí se otvírat. Dejte si vrata pojízdná po stěně do strany, pak stačí otevít přesně tolik, kolik potřebuješ na projití a zase zavřeš. Měli jsme to tak v řadovce, chodili jsme garáží s pejskem, abychom ho mohli dole umýt a do bytu už šel čistý. :-)
Odpovedať
@zuzinkaz radsej jedny vacsie garazove vrata nez dvoje. cenovo je jeda velak brana len o trochu drahsia nez dve brany. ked mas dve braby to su da motory dve ovladania dve brany a vlastne vsetko dva krat. aj ten dialakc musi mat dve tlacidla a ked nahodu zaparkuje niekto vpravo a ty nevies o tom a chodis do prava smola.musi otvorit druhu. stlpik do stredu dat si zmensis priestor. jedine keby si mala tak velke ze mozes dat dve velke vedla seba. obcas to cuvanie cez malu branu jehorsie nez cez velku.
Odpovedať
stredovy stlpik uz nikdy vzivote. mozno clovek usetri na tych dvoch mensich ale ked si spocita vsetky nehody za urcite roky tak sa mu to neoplati aspon umna tam uz poslo spetakov.deti naopieraju bycikle a potom v richlosti a to mi vyda to vojdem a uz je spetak vprdeli hlavne u manzelky. alebo dalsia vec za urcity cas zmena auta a je sirsie o prar cm. viem niekto povie co je debil nevie cuvat ale ked cuvate 100x do garaze ztoho 60x ked su tam bycikle tak mam miesto tak po 5cm a stych 60x sa 30x ponahlam tak ked nieco suchnem 2-3x je neviem ci mala a ci velka pravdepodobnost.a druha polovica garaze prehnane velka .
Odpovedať
jednoznačne veľká brána na celú šírku a nejake 90 dvere by som riešil
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Určite jedna veľká brána a z boku jednokrídlové dvere. Ak vypadne prúd, zvonka nevieš otvoriť bránu. Aj preto je dobré mať aj bočné dvere.
Odpovedať
dakujeme za cenne rady. Bude teda povodna verzia a teda jedny velke. A znacka?
Odpovedať
väčšinou dávajú Hormann, alebo Wisniowski z PL, ale je výrobca Trido, ktorý robí aj brány na vonkajšiu stranu múru pričom mu stačí 12 cm výška nadpražia, získa sa tým cca 30-50 cm v garáži...
Odpovedať
diky za tip. Ked to bude aktualne, tychto troch urcite oslovime.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzinkaz Určite Hormann, na takú veľkú bránu musí mať dostatočné kovanie. Sú veľmi spoľahlivé a dá sa objednať aj cez net, je to lacnejšie. Montáž zvládne podľa pokynu výrobcu zručný majster. Nemusíte to kupovať cez autorizovanú firmu. Do poľských brán by som sa nepúšťala!
Odpovedať
@zuzinkaz my mame cca 5m siroku branu od PEMATu.. je tu niekde o nich diskusia.. zatial plna spokojnost, montaznici sikovny ustretovy.. a hlavne cena bola ludska :-)
Odpovedať
Ahojte tak nám stoja múry a ideme na strechu, tu nám vyskytol tento problém- máme dvojgaráž je súčasťou domu, je do nej vchod z ulice teda nie z domu, problém je ten že tak trošku väčšia 7,30 X 6,80 z dôvodu, že máme dve autá a chceme mať tam aj úložný priestor. Strechár nám hovorí, že tu treba spevniť niečím trámy na ktoré sa bude vešať sádrokartonový strop. Mi sme to tak pochopili, že ak chce premostiť šírku 6,80 drevenými trámami, drevo pracuje, lebo vraj vysušené je veľmi drahé a kupujú mokré drevo tak sa môže v prostriedku prehnúť. a potom sa nám prehne plafón ktorý bude sem zavesený. Čo Vy nato, ako ste to riešili, on nám radí podložiť železným premostením, na ktoré by sa opreli drevené trámi , ako to riešiť, vôbec nemáme o tom predstavu, vo výkresoch to vôbec nemáme, prosím poradte ak môžete dakujem Martuš.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?