Dať dvere z domu do integrovanej garáže? Kúrenie v izbe nad garážo

Prosím o radu. Máme naprojektovanú garáž v dome na 1. NP. Vstup je navrhnutý garážovou bránou a ďalší z boku dverami priamo do chodby domu. Nepozdáva sa mi bočný vchod z domu. ad 1 bude unikať teplo z domu a možno otravovať smrad z garáže ad 2 vchodové dvere budú bezpečnostné a dvere z garáže ? nebudú znižovať bezpečnosť domu pred vlámaním ? Chcem sa opýtať na praktické skúsenosti s vedľajším vchodom do garáže plusy a mínusy. Nad garážou bude detská izba. Na 1 NP je naprojektované podlahové kúrenie a na 2 NP t.j. aj v detskej nad garážou je radiátor. Má niekto s tým skúsenosť?
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. My sme si dali tiez urobit dvere z domu do garaze. Ale prakticke skusenosti Ti nepoviem. Este tam nebyvame. Ale bezpecnost dveri by som vobec neriesil, pretoze zlodej ak by velmi chcel, tak pojde do Tvojho domu cez okno a nie cez dvere. Skor tepelny odpor dveri, to ano. A co sa tyka detskej izby nad garazou, ak bude garaz nevykurovana, tipujem, ze Ti bude ochladzovat podlahu v detskej izbe nad nou.
Odpovedať
Profilova fotka
@mantilka my mame tiez dvere z domu do garaze, taktiez ale este nebyvame :) Dali sme do chodby "chodbove dvere" aby sme pripadny smrad eliminovali. Ako pise mato176 bezpecnost by som neriesil. Tu by mal projektant zvazit skladbu podlahy nad nevykurovanou garazou.
Odpovedať
my sme dorábali dodatočne, nechcelo sa mi chodiť s nákupom vonkom.... teraz si neviem vynachváliť.....dym bude troška cítiť, ale minimálne - nebudem písať, že vôbec nie, ale naozaj minimálne... veď nebudete mať auto v garáži zbytočne naštartované... vojdete s autom a zhasnete motor.... kým sa zavrie garážová brána, trocha sa to prevetrá.....prestup tepla a chladu závisí od toho, či je garáž vykurovaná, zateplená a pod.... čo sa týka bezpečnosti.... najprv by zlodej musel prekonať garážovú bránu a predpokladám, že alarm budete mať, tak tie druhé dvere nie sú tak podstatné....
Odpovedať
My mame dvere obycajne s vysuvacim prahom. Ziaden smrad necitime, bezpecnostne budes mat aj okna? bezpecnostne dvere na dome su uplne zbytocne. zlodej ak chce pride oknom ci terasou. Mame to tak uz druhykrat a dala by som tie dvere zasa.
Odpovedať
@atlaska pre auto je i garáž zbytočná, to je len pre luxus ľudí, najhoršie je umiestnenie v strede domu, ochladzuje celý dom, ak už tak ju dať na bočnú vonkajšiu stenu
Odpovedať
@duzu pre mna je cely dom luxus pre mna, sluzi on mne nie ja jemu a garaz nemam koly autu a jeho pohodliu ale koly mojmu pohodliu. Dazdnik v dazdi je tiez luxus svojimsposobom ho nepotrebujem ale nosim ho ak prsi.
Odpovedať
@mantilka My to máme tiež tak. Z garáže sa dostaneš do domu. Dali sme si tam spraviť interiérové plastové dvere, ktoré sú tesné a majú aj nejaké tie izolačné vlastnosti. Vykurujem aj garáž, ale lent ak na temperovanie tam mám spraveného hada v podlahe. Uvidím keď to vyregulujem ešte. Strop v garáži a v technických miestnostiach chcem zaizolovať. V projekte mám 10cm izolácie. Jednoznačne tie dvere tam daj. Dom ti má slúžiť a má ti poskytovať pohodlie luxus... A ja nevidím nič pohodlné a luxusné chodiť celý život z garáže kol dokola vonkom do domu. Keď staviam tak maximálne pohodlne. Aj za cenu že to nebude super parádne odizolované všetko, ako sa tu ženú všetci za tým... To je aj ako s tým argumentom že auto nepotrebuje garáž. Ale ja potrebujem tu garáž pre vlastný luxus :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?