Čo hovoríte na garáž s prechodom do domu?

Profilova fotka
Chcem garaz v dome a prechod rovno do domu.Co to mate,dali by ste si to znova?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
jasné ;-) máme to tak a je to super, hlavne keď leje, zaparkuješ v garáži, vytiahneš deti, nákup a ja neviem čo ešte všetko a suchou nohou ideš dnu... a u nás je to ešte jedna výhoda, my máme v garáži celý detský "vozový park", čiže kočík máš v garáži a nešpiníš si halu keď ideš dnu, skrátka necháš kočík v garáži a dieťa si domov prenesieš (je to super, keď je dieťa malé a spí v kočíku a je moc zima, môj malý spinkal v kočíku v pootvorenej garáži keď bolo -15)... teraz k vozovému parku patria odrážadlá, bicykle a pod. a keďže máme garáž vpredu z ulice, tak nemusíme prechádzať celý pozemok kvôli jednému biku... a skladujeme tam minerálky a nápoje, takže ak prší alebo je zlé počasie, tak nemusím chodiť do nečasu kvôli minerálke keď mi v chladničke chýba...
Odpovedať
aj my mame projekt s dvojgarazou v dome a podla mna to je super, lebo vacsinou budeme chodit na aute, otvorime garaz vojdeme a sme dnu, ci nakup sa hned vylozi alebo hocico, sice su aj nazory ze v dome je smrad z benzinu ale podla mna je to blbost ked su dobre dvere. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No tak to som rada,lebo na e-filip som napisala aky mam vybrany projekt a tam mi pisali take stalice,ze garaz v dome je najhorsia vec atd.No ja si myslim opak.No ja pozeram na tie vyhody ako tilly.Tiez mam babatka(dvojicky),tak ten kocar,bicylke atd.si tam viem predstavit.
Odpovedať
Ahoj ejco,aj my mame garaz sucast domu. Ja si myslim ze je to super hlavne presne pre tie veci ako spominali ludia vyssie. My sme to riesili tak, ze z garaze sa nam nejde priamo do obytnej zóny ale najprv do technickej miestnosti /pracovna, kotolna.../ a az potom do obytnej.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj ejco...my sice garaz nebudeme mat, len pristresok ale ak si mozes vybrat, tak to urob ako pise zojica...par znamych ma garaz v dome so vstupom do haly alebo chodby a vraj teraz po par rokoch citit v tej chodbe "garazovy smrad"...aj svokrovci to tak mali a nakoniec si ten prechod zamurovali a chodia naokolo...takze je to asi rozne...ale vyhody to ma urcite dost podstatne, hlavne kvoli detom a nakupom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
že garážový smrad..mne voní aj čerstvo zaparkované auto :-D takže toto ma asi trápiť nebude.. ;-) inak sa veľmi tešíme, že máme garáž v dome, je to super vec..
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som tiez chcela ten prechod do technickej miestnosti,ale neviem ako to vyriesit pri mojom projekte.Poradi mi niekto?www.eurolineslovakia.sk bungalov 868 dakujem za vas cas.
Odpovedať
ejco, mozno by som to riesila prehodenim izby /8,3m2/ so vstupnou chodbou a z tej izby /8.3 m2/ by som urobila technickú miestnosť so vstupom na vstupnu chodbu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nieco poriesime.Kazda rada je rada.
Odpovedať
Profilova fotka
my nemáme vôbec garážový smrad, máme taký menší prechod v chodbičke (máme dom nova223 od prodomu), a vždy, keď sa zaparkuje, dvere zostanú zavreté, chvíľku necháš otvorenú garáž a potom sa dá prejsť v pohode, bez smradu, ale je pravda, že v garáži parkujem len svoje, benzínové auto, keby sme tam parkovali mužov dieselový traktor, tak neviem, či by to nesmrdelo... máme dvojgaráž, v polke stojí moje auto a v druhej polke máme zaparkované synove "stroje" a ešte tam máme dve veľké skrine, gumy, poličky a ešte, čo je dobré, máme aj hadicu v garáži, tak keď prídem nádohou so špinavým autom, tak vytiahnem hadicu, pred garážou auto osprchujem a potom už len čistučké autíčko stojí v garážke... :-D inak dobre sa robia aj garážové party, ak vonku prší, ale to už je o inom :-D
Odpovedať
ja som proti :-N ... vchod do garaze mame zvlast, nie je spojeny s domom...a nepocitujem ziadnu nevyhodu...ani ked prsi... ;-)
Odpovedať
ale garazova party... to musime vyskusat... zatial kym je nova... :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
tinaorchid, uz som to tu pisala, ale na slovensku v rodinnom dome skutocne nie su potrebne protipoziarne dvere. konzultovala som to aj s kolegom a vravi to iste. ale mozu byt rozne poziadavky v roznych regionoch, tak skus sa spytat na tvojom stavebnom urade. ale z hladiska poziarnej bezpecnosti skutocne potrebne nie su! take protipoziarne dvere stoja cca 1000€
Odpovedať
Ahoj, potvrzuji Zdenčino vyjádření, v ČR je nutné garáž oddělit požádními dveřmi. Na 100% ;-) A přimlouvám se za to, udělat to tak jak tu některé holky psaly, jít do obytné části přes nějakou dílnu, kotelnu, hlavně nechodit rovnou do haly propojené s obývákem. On taky bývá problém, že ty požární dveře nemusí tolik těsnnit, protože ony mají to těsnění okolo sebe v normálním stavu "menší", ale jak začne hořet , tak se to teprve roztáhne a pořádně ucpe ty škvíry. :-D
Odpovedať
ahojte..moji stari rodicia maju dom so vstavanou garazou uz takmer 20rokov..takze dlhodobe skusenosti..nic take,ako protipoziarne dvere nemaju..mozno komunistom netrebalo..ale ani novsie stavby to na vychode nemaju.. a k tomu smradu v dome..to mi pride smiesne,lebo staci,ze cosi robite pred domom v otvorenej grazi a mate z tej strany otvorene okno,tak ten smrad tam je..ale nie preto,ze dvere netesnia..a to iste plati,aj ked pred garazou robi niekto..staci otvrene okno a smrad je v celom dome..takze pokial su normalne dvere,tak nie je ziadny problem..a to ja som na nieco take dost hakliva,takze citim,aj vtedy,ked ini nie.. a u polovicky pristavovali garaz nedavno a ziadne protipoziarne dvere si nedavali..riesila by som to stylom,ze pokial nikto nic nehovori,tak sa na to nepytam :-D protipoziarne hlasice su urcite dobre..dokonca doma pouzivame aj CO hlasic aj ked to niekomu pride zbytocne..
Odpovedať
Profilova fotka
My mame pristavanu garaz, priame prepojenie do domu nie je, ale da sa prejst aj napriek tomu suchou nohou z garaze do domu, kedze sme predlzili strechu a podsienka je prekryta. Garaz ma dvoje dvere - spredu branu a na zadnej strane este dalsie dvere, takze dom obchadzat nemusime.
Odpovedať
Dekuji vsem za vyjadreni :)
Odpovedať
Ahojte staviame cez developera a v projekte sme nemali ziadne protipoziarne dvere aj ked z garaze sa dalo vojst do kotolne a cez nu do domu. My sme to zmenili z garaze do chodby. Ked stavebny urad vydal stavebne povolenie, tak hadam sa to aj skolauduje bez protipoziarnych dveri. Existuje nejaky oficialny dokument/zakon kde je napisane, ze rodinne romy nemusia mat protipoziarne dvere aj ked garaz je sucastou domu? Keby sa niekto zacal s tym ohanat aby som mal argumenty. Radsej by som riesil bezpecnost nie cez protipoziarne dvere ale cez poziarny hlasic v ramci bezpecnostneho systemu. Nevidim dovod preco zrovna garaz by mala mat vyssie naroky na protipoziarnu ochranu pricom kotol, pripadne sporak ktore su napojene na plyn nemaju ziadne naroky?
Odpovedať
Profilova fotka
Asi u Vás platí jiná vyhláška jak u nás v ČR. Protipožární dveře jsou tam prototže jsou v autě pohonné hmoty a taky ruku na srdce, kdo nemá v garáži nějaké jiné pikošky, jako barvy a ředidla a podobně..... Jinak u nás musí být do novostaveb i RD hasící přístroj a požární hlásič .... Na plyn a jiné kotle platí zase sposta jiných vyhlášek a norem , co musí splňovat a v neposlední řadě by u toho měl být asi nějaký papír o tom že ti odborník provedl zkoušku a revizi, tudíž jako by zodpoovídá za bezpečný provoz ... za zaparkované auto si zodpovídáš ty sám, proto jsou u nás tato opatření... ;-)
Odpovedať
Nas dozor povedal, ze sa to tam nedava, ale ze nemame to spominat :). Tak ktovie ako to je podla zakona... chapem, treba sa zabezpecit, ale ak by ti zacalo horet auto, tak 30min protipoziarne dvere su na 2 veci ak ti to cele vybuchne. Preto som skor za poziarny hlasic, ktory pokial viem povinny nemame na RD. No ja len dufam, ze nic take ako ohen nebudem musiet nikdy riesit... :-o
Odpovedať
z garáže musí být protipožární dveře a i při kolaudaci jsme to museli doložit, že jsou protipožární.
Odpovedať
Profilova fotka
jj, to tady bereme pořád dokola, v Čechách požární dveře musí být, na Slovensku nemusí být....v každý stát má svou normu a vyhlášky kterýma se to řídí a stanovuje... ;-) Myslím , že u kolaudace se pak tady ty požární věci docela kontrolují, jako dveře, sádrokartony s pož. odolností, hlásiče, has. přístroje, pokud musí být...ale samo záleží, uřad od uřadu, asi to nejde říct obecně...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
chcela by som sa opytat na vas nazor ohladom projektu, kde je vstavana garaz naprojektovana vedla obytnej miestnosti - spalne, je oddelena nosnou prieckou z tehly popripade ako riesit tu stenu, aby sa predislo zvukovym prechodom
Odpovedať
Za mě ne, má to švagr a postavil garáž vedle, šel smrad do domu....
Odpovedať
tiež máme garáž ako súčasť domu, no prechod do domu priamo z garáže mať nebudeme práve kvôl výparom benzínu-máme však dostatočný presah strechy takže sa z garáže dostaneme suchou nohou do domu, dom nie je potrebné obchádzať
Odpovedať
pokud není vchod přímo např. do chodby, ale jen do zádveří, tak se naprosto žádné smrady nešíří. Leda by někdo nechal v garáži nastartované auto a měl při tom zavřená vrata, což asi nikdo nedělá :-).
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
garaz v dome mame a ako som uz pisala aj inde, nic v dome necitime, ani sme nikdy necitili. Dvere z garaže su do vstupnej chodby a z nej sa ide este dalsimi dverami do obytnej casti... Smrad z vyfuku sme nikdy necitili, dvere na to v pohode stacia.... Jo a este je asi dolezite spravne nacuvať do garaze a nie na 10ty pokus, to je potom jasne ze garaž plna spalín z vyfuku :-D .. Ale vazne v dome, v chodbe nic necitime, takze nelutujeme... Neviem, co a ako robia ostatní, ked vraj citia smrad :-p Presne ako pise kacka.va :-)
Odpovedať
@ejco Stejné téma tu už je :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?