Aký polystyrén do garáže?

Profilova fotka
staci dat 5cm obycajny pol.siet a 10cm betonu?dik
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Je trvalo vykurovaná?
Odpovedať
Profilova fotka
je tam radiator 1.6m dlhy
Odpovedať
Profilova fotka
blacksr by napísala, že je to kúrenie do zeme, ale myslím, že to stačí, pod PS ešte fóliu.
Odpovedať
@vieronkat Urcite si tam nedaj obycajny polystyren ale styrodur. Ja som daval XPS 30 SF hr. 5 cm a na to 10 cm poteru s polypropylenovym vlaknom.
Odpovedať
Urcite tych 20 - 30 m2 zo styrodurom nie je až taký cenový rozdiel. A najmä potom rozmýšlať, ked Ti sadne poter,. že prečo som nedala tvrdší :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Máme dvojgaráž, ktorá je súčasťou domu, garáž je naprojektovaná bez vykurovania, ale aj bez tepelnej izolácie v podlahe, t.z. v podlahe by nemal byť žiadny EPS. Je to správne, resp. účelné, ak nedáme do podlahy v garáži žiadny EPS? Ďakujem.
Odpovedať
to by aj mna zaujimalo, aky polystyren do podlahy v garazi
Odpovedať
Dobrý den. Do garáže stačí normální EPS 100 Z, pokud tam budete parkovat normálním osobním autem, včetně běžných teréňáků. V případě parkování parního válce dejte nějaký XPS. Dejte tam obyčejný betonový potěr vyztužený karisítí. Anhydrit nedoporučuji, nemá rád vlhkost z tajícího sněhu kapajícího z auta. ;-) S pozdravem Laďa
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva a ked v podlahe nebude teda ziadny EPS, co sa stane? Garaz nebude vykurovana. Dakujem.
Odpovedať
@gyrator Dobrý den. Nic viditelného se nestane. Ovšem zřejmě to poznáte na topení, protože nezateplenou podlahou uteče více tepla, než podlahou zateplenou. Čili teplota na stěně domu, která vede do garáže bude vykazovat vlivem nižší teploty v garáži vyšší tepelnou ztrátu. To se dá eliminovat zateplením té stěny směrem do garáže. A asi bych tam rovnou dal stejnou tloušťku EPS, jako je na venkovních stěnách. Pak by nemusely být zatepleny stěny garáže z venkovní strany. Ono všechno souvisí se vším. A nebo neudělat nic a smířit se s tou vyšší TZ. Tím se částečně bude garáž temperovat, ale zase by měla být zateplena z venkovní strany. A ta podlaha také. Čili, vždycky je to něco, za něco. S pozdravem Laďa
Odpovedať
do podlahy asi radšej nejaký tvrdený polystyrén alebo styrodor . Predsa len cenový rozdiel na tak malej ploche nebude až tak veľký a čo sa týka kvality tak bude polystyrén na tom horšie. Radšej do toho investovať, aby raz v budúcnosti auto neparkovalo v nejakom kráteri.
Odpovedať
Profilova fotka
@ladajaskva ďakujem za odpoveď, rozumiem už teraz. Ale stále neviem, či tam mám dať ten EPS alebo nie. Asi to nechám tak ako je to v projekte, to znamená bez EPS v podlahe. Dúfam, že to nebude v budúcnosti chyba.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
aj mna by zaujimalo ci dat do podlahy v garazim ktora je sucastou domu, polystyren alebo staci vyliat garaz len betonom.
Odpovedať
@gyrator
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@staniii123 ja som daval do garaze technickej a pod vanu styrodur ostatok v dome mam 150 podlahovy polystyrwn
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Garaz 6x4m nevykurovana, 250ytong steny bez zateplenia, zateplena brana, zateplena strecha 150 eps medzi krokvami, podlaha nezateplena. Bude tam v zime minusova teplota v mrazoch? Chcel by som aby tam bolo aspon nad nulou.
Odpovedať
@peter934 ja mam zateplenu tehlu,aj na strope 10 cm EPS a sice minimalne,ale musel som kurit,aby som tam mal okolo 5 stupnov.
Odpovedať
@kkristian tzn ma zmysel davat do nevykurovanej garaze 5cm styroduru do podlahy? Podla toho co pises tak ani nie. Asi ani kvoli tomuaby napr neisiel velky chlad od podlahy?
Odpovedať
@peter934 ja som do podlahy nedaval ziaden.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Prosím vás, stačí do garáže obyčajný podlahovy eps100?
Odpovedať
@kipsii nestaci, bud nedat ziaden (ak sa nekuri) , ak je garaz vykurovana, treba tam dat aspon 5cm styrodur a foliu. Beton+kari
Odpovedať
@goodevil Garáž ja v dome bude taktiež vykurovana. V projekte mam 8cm Eps 150 lenže nikde nieje dostupny len na objednávku cca 3 týždne
Odpovedať
Profilova fotka
@kipsii záleží na hrúbke poteru, ale 100 stačí
Odpovedať
@kipsii Ja som do garáži dával 2x4cm prekladané EPS 150 . Pozeral si Polyform Podolinec?
Odpovedať
@kipsii dufam ze nechces usetrit par euro a koli tomu si spravíš skok medzi garážou a domom. Mne poterary doporučovali a dal som na nich. Mám tam 10+ 8 cm XPS a 7cm anhydridu.
Odpovedať
@kipsi ja by dal styrodur aj ked menej cm, aka velka je garaz? co tam mas dielnu ked to ides kurit?
Odpovedať
@sysell @jan45 @ruren garáž ma 25m2, 8cm Eps 150+8cm betónový poter. Poddolinec mám celkom blízko da sa tam nakúpiť ako fyzická osoba?
Odpovedať
@kipsii Myslím, že sa dá, ale cez stavebniny, keď sa dohodneš ťa to vyjde lacnejšie. Majú množstevnú zľavu.
Odpovedať
@jan45 Dobrý deň, kúpil som nakoniec styrodur 8cm a chcel by som sa opýtať či by ste dali do garáže do poteru aj karisiet? Bude tam podlahove kurenie
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?