Aký druh podlahy zvoliť nad garážou?

Ahojte, chcel by som sa poradit ohladne typu a prevedenia podlahy na povale garaze. Povalu tvoria hranoly cca 21 x 14 cm ktore su kazdych 70 cm. Prave sa rozhodujem aky typ podlahy, ci OSB dosku 22 mm s perodrazkou, alebo klasicku drevenu podlahu. Mam sice este par smrekovych dosiek no po ich orezani mi este bude nieco chybat, preto som rozmyslal, ze rovno kupim OSB 22 mm a hotovo, len sa bojim, ze ked tam dam daco tazsie ci sa nebudu prehybat/medzi krokvami). Nie je potrebne pod osbcku dat este napr. rostovanie z tych smrekovych dosiek(co ja viem narezat ich na 10cm hrubku ?). Resp. nemate nejake foto alebo schemu rostovania? pre lepsiu nazornost prikladam foto. Vdaka za rady
Odpovedať
nikto neporadi? alebo ma napadlo dat tam 2 osb dosky 12 mm na seba krizom?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
poradi niekto???nebudu osb dosky vlhnut a tvorit sa zospodu plesenked nebude garaz vyhrievana?
Odpovedať
Profilova fotka
Nemali by, OSB su impregnovane, my mame z nich spravenu latrinu a v pohode. Niekde som dokonca cital ze funguju aj ako parozabrana. Problem by mohol nastat skor ak by si v garazi zakuril. Hore zima - dosky studene, dole teplo, cize by sa na nich zrazala vlhkost.
Odpovedať
@miloslica My sme dávali na poval 2,5cm dosky. Je pravda, že sa časom zosušili a medzi nimi zostali medzery. OSB doska je tiež v pohode riešenie, len vyjde určite viac ako dosky. Nemyslím si, že by sa ti mala tvoriť pleseň, bolo by to pravdepodobnejšie ak by si garáž vykuroval. Inak dosť zvláštne vymurované to máš. To bol zámer, nechápem...? Prečo je Ytong na kánt?
Odpovedať
@bubulka722 preco zvlastne, dole garaz, a nad to som dal povalu z hranolov aby som nemusel robit komplet deku.a radsej som dorobil pristresok prikladam final foto :)
Odpovedať
@miloslica No ja som sa len divila ako je uložený kváder, nič viac.
Odpovedať
@bubulka722 to co zvysilo z domu + som par este dokupil a postavil som ich na vysku z usporno - priestorovych dovodou. Teraz mam hrubku ura 24 cm, co uplne staci....
Odpovedať
@miloslica Jasné, vykurovaný priestor to nie je, tak je to v podstate jedno. Najskôr som si myslela, že je to garáž vrámci domu, ale takto samostatne je to v pohode. Poznám to, tiež sa snažíme ušetriť a stvoriť niečo pri minim. investícii. Zase sú ale veci, na ktorých sa šetriť nedá, tak všetko s rozumom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?