Aku skladby podlahy do garaze nad zakladovu dosku

Ahojte, v garazi mam zatial iba zakladovu dosku, mury (pod nimi hydroizolaciu - asfaltove pasy) s omietkou a strechu. inymi slovami, garaz je kompletna akurat jej chyba "podlaha". bavil som sa s roznymi "majstrami" a vsetcimi hovoria nieco ine. Ide mi o to, ako mam tu podlahu dokoncit. ja uvazujem takto: - nanesiem hydroizolaciu (bud asfaltove pasy, alebo ju "natriem stetcom" - po obvode dam dilatacnu pasku (taku ako sa dava pred vyliatim poteru v izbach v dome) - na takto pripraveny povrch dam kari siet a zalejem to "betonom" (neviem akym - B20?) hrubka tejto vrstvy by mala byt cca 100-120mm - povrch by som chcel mat vyspadovany smerom von z garaze a povrch vylestit takou tou rotacnou masinou (nie len zhutnit a stiahnut latou). - ked beton vyschne, tak ho povrchovo "impregnujem" naterom na beton (nech sa nedrobi, odolava spine z auta v zimnom obdobi,...) - v mieste kde bude dosadat garazova brana by som pred vytvrdnutim betonu vlozil "nejaku pasovinu (zelezo)" alebo T, resp L profil. ak je tu niekto kto robi "priemyselne podlahy" alebo ma s tymto skusenost, rad si vypocujem jeho nazor ci je moje uvazovanie spravne, alebo je to uplne od veci. necham si poradit. doteraz co majster, to unikatny napad. este jedna vec: garazova brana je umiestnena z vnutornej strany garaze. takze ked sa zatvori, vnutorny priestor je obdlznik - tym padom pred branou (vonkajsia strana), zostane trcat kus zakladovej dosky. pred garazou ma byt ulozena zamkova dlazba. otazka je, ci vyssie uvedeny "beton" ukoncit na urovni garazovej brany, alebo ho ukoncit az na okraji zakladovej dosky tak aby "trcal". ide o to, ze zamkova dlazba dude casom "sadat". pred garazou inak (strkove lozko) ako v tej malej casti pred branou po okraj zakladovej dosky (tu bude dlazba na troche strku ale pod tym bude zakladova doska - sadne si to menej). ako sa zvykne riesit tento detail? dat zamkovu dlazbu len po okraj zakladovej dosky (a beton v garazi nech "trci"), alebo dat zamkovu dlazby az po branu a beton len "po" branu z vnutra garaze. dik za vas nazor. btw: hladam realizacnu firmu ktora by mi to urobila poriadne. je to ale mala zakazka, cca 20m2.
Odpovedať
Garaz je separe alebo sucast domu? Hydroizolaciu ries ako v dome, natries celoplosne penetrakom a na to natavis asfaltovy pas. Ak mas garaz z vonku zateplenu, tak zatepli i podlahu adekvatnou hrubkou. Neviem co tam chces parkovat, ale karisiet asi nie je potrebna, lebo by tam mal ist poter a nie beton. Vyspadovat je blbost, skus si na skle nasimulovat uhol a obliat vodou. Daj tam dlazbu a nie nefunkcnu farbu na beton, lebo ju budes po par rokoch supajucu odskrabavat.
Odpovedať
Profilova fotka
@matobb kari siet je tam pri tej hrubke betonu zbytocna.. vyspadovanie je otazne - co od toho ocakavas.. bude ta stekajuca voda mat kam odtekat? nejaky rost? Co sa tyka povrchu isiel by som skor do liatej podlahy ak to rozpocet dovoli.. Ak je dobre realizovana mas to na "cely zivot"
Odpovedať
@rkorba garaz je samostatna, nie sucast domu. Nie je zateplena. Tepelnu izolaciu neplanujem, ved naco. Kari som zvazoval preto, lebo zakladova platna je puknuta, tak som chcel "pomoct" tej druhej vrstve. Je to blbost?
Odpovedať
@matobb zavisi od toho ako puknuta a co tam budes parkovat, ale zelezo v betone nic nepokazi a bude to stat do 100E.
Odpovedať
takze finalne rozhodnutie, mozno niekomu pomoze: - hydroizolacia (penetrak + asfaltovy pas) - dookola dilatacna folia - karisiet a beton v hrubke cca 10cm. nebudem to spadovat smerom von (ak, tak velmi mierne do stredu) - na nabehovu hranu dam zelezny "L" profil 90x60. kedze beton bude koncit na urovni "brany" (nebude trcat von pri zatvorenej garazi) zaroven som vyriesil stycnu plochu pre garazovu branu. pred garazou bude zamkova dlazba. - ako finalnu upravu silno epoxidovy nater. skusenosti inych ma presvedcili. druhy nater posypem pieskom a dam na to este posledny riedky, nech sa to nesmyka. ps: zhanal som na to firmu, ale pre nich je 20m2 nezaujimavych. ponuky od 700 do (denna taxa) 1600eur. bez materialu. ma skoro hodilo. ale chapem, ked maju kopec roboty na 100-ky stvorcov. oslovil som poliakov ktori mi robili potery do celeho domu a ti mi pridu urobit poter do garaze za 150eur (bo malo a hrubo). material dodam ja + svojpomocne vyriesim finalny epoxidovy nater.
Odpovedať
Ja som to spravil velmi podobne, ale finalnu upravu mi spravili hned po zaliati dosky takym strojom co ten beton uplne vyhladil. Vysledok je taky ako mate v podzemnych garazach hypermarketov. Cena pre 2garaz 42m2 bola 400€ a mam pokoj.
Odpovedať
@pguzik co je to "hned po zaliati" ? este mokry ? ako vyzera taky stroj ? vdaka
Odpovedať
@panak "hned po zaliati" znamena hned ako je trochu pochodzny, cca 20-30min po zaliati (v specialnych "slapkach"). Robi sa to takou masinou ktora hladi beton (rotacny tanier). V tomto bode finalnej upravy sa moze povrch posypat roznymi pripravkami. Tym sa vytvori odolna vrchna vrstva. Vysledok je hladky beton (taky ako v priemyselnych halach). Rovnakou masiniu to robia aj "poliaci". Akurat to vyhladia nie az tak do hladka. Ak na to davas podlahu, kachlicky alebo nater, staci to.
Odpovedať
Presne tak ako pisal matobb. Ja na to nebudem davat nic, ani v podzemkach na to nic nedavaju a drzi sa to v celkom dobrom stave.
Odpovedať
riesim podobne dlazbu do garaze da len debo! rozmyslam nad 1. lesteny beton cena 12e za m2 mam 33m2 + beton B30 7-7,4cm kary je otazne lebo v garazi je podlahovka a b30 je pri 7cm uz poriadne pevny 2. klasicky cementovy poter a dat epoxid ale ten je v konecnom staciu vyide viac ako leteny betom a epoxit ze vraj casom aj tak popraska (len som pocul) lebo 0,5cm sa mi zda dost tenka vrstva hoci pedajcovia vam povedie jasne to uzdzi aj kamion
Odpovedať
@pumik tak nas je vela debov, co mame dlazbu v garazi. :-p
Odpovedať
@pumik Ja mám síce temperovanú garáž, ale nie podlahovým kúrením, iba malým radiátorom v garáži. Tiež som pôvodne uvažoval nad tým pancierovým lešteným betónom, ale bolo to dosť drahé - cca 700 € práca plus betón by som si musel sám zabezpečiť. tak som na zákl. dosku dal izoláciu, na to 3 cm XPS a zalial cementovým poterom cca 5-6 cm. Keďže povrch nebol dosť hladký a navyše na niektorých miestach sa drolil, dal sa na to samonivelačný poter Chemos Garáž v hrúbke 5 mm. Finálna vrstva je dvojzložková farba s dekoratívnymi čipsami a spevnená záťažovým lakom. Postup je v mojom fotoblogu: http://www.modrastrecha.sk/blog/chrob...
Odpovedať
Článok sa načítava...
mne to vychadza lesteny beton na 680e kompolet a nic sa nestaram
Odpovedať
@pistikus sorry nemylel som tych ktory maju uz dlazbu ale ktory si teraz daju dlazbu ked je tolko novych technologii
Odpovedať
@pumik Vedel by si vymenovat technologie s finalnou cenou za m2 pre porovnanie ?
Odpovedať
@panak lesteny beton je lacny, poter tam musis dat tak,ci tak a lestenie popri tom je uz v pohode. Zalezi alebco tam chces robit, samozrejme aj dlazba je v pohode ak tam clovek bude len parkovat a nehrozi pad dacoho tazkeho co to rozbije atd...
Odpovedať
@pumik daj tie technologie. Znovu by som si dal dlazbu. Dlazba za polovicu. Gres. Tvrdost v poho.
Odpovedať
@pistikus ved som pisal do 700e (33m2 beton b30 7-7,4cm nejake vlakna tam idu) + lestenie do finalnej fazi ak budem vediet viac napisem a spravy to firma takze sa mozem venovat niecomu inemu dlazba je lacnejia ale kolko sa pri nej namakas a vzdy ti ju moze no nehovorim ze je to tvoj pripad povyduvat
Odpovedať
Akurát riešim dilemu, akým spôsobom vyrobiť nábehovú hranu do garáže. Mám kúpený oceľový profil 70 x 70 mm (presne vo výške budúcej podlahy v garáži) a rozhodujem sa, v akej polohe ho ukotviť do podkladového betónu. Čo je podľa vás vhodnejšie? Jednoduchšie by bolo vrchné riešenie, ale známy mi odporučil spodné. Čo by na to?
Odpovedať
Profilova fotka
@milanpl spodné riešenie je lepšie keď náhodou nedodržíš ideálnu výšku (alebo ti soľ rozruši betón) PS: U profil by bol lepší
Odpovedať
@logo22 Ďakujem, pôjdem do spodného riešenia. Aj keď nie celkom rozumiem, ako môže soľ rozrušiť betón, ktorý bude zaliaty priemyselnou podlahou až do výšky vrchnej hrany L-profilu.
Odpovedať
@milanpl ked budes mat dobre vyriesenu povrchovu upravu betonu, sol ti to "nerozrusi". Problem by bol pri neosetrenom betone. Ja som riesil nabehovu hranu "spodnym obrazkom" akurat som to nekotvil tak ako je nakreslene. Podlahu budem osetrovat epoxidovym naterom. Spodny obrazok je lepsi aj z dovodu lepsieho rolozenia zatazenia (tlak sa rozklada na vacsiu plochu ako pri hornom obrazku). Zaroven tam nevznika problemove miesto kam by mohla voda zatekat (a v zime zamrzat). Najazd do garaze budes mat v rovnakej vyske ako podlaha v garazi alebo tam bude takyto "skok"?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@pumik Kolko cm betonu si daval?
Odpovedať
@porsche19 nakoniec som dal vsade 10cm a 30/40cm pred vstupom do spadu na min 7cm to islo pod garazovu branu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@pumik tiež idem riešiť na začiatku jari podlahu v garáži a uvažujem nad lešteným betónom, môžeš mi dať, prosím ťa, kontakt na firmu čo ti to robili?
Odpovedať
Ponúkam svoje služby, navrhujem pancierovu podlahu(odolna voci vonkajsim vplyvom,oleju, nepripúšťa vodu) prakticky bezudrzbova. V mojom profile najdete foto mojej prace. V prípade záujmu ma prosím kontaktujte na t.č. 0940832723
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?