Akú garážovú branu? Poraďte prosím

ahojte, máme garáž pre jedno auto. Chceme vymeniť starú dvokridlovú branu za novú ale nevieme sa rozhodnúť aký typ či dvojkridlovu, sekcionálnu... do garáže nemáme vstup z domu takze to by bol jediný vchod do garáži. Problém je ten že tak vysoký strop. Nad bránou je ešte okno. Ďakujem za každú radu typ či skúsenosť
Odpovedať
@merrrynka sekcnu s dverami okno hore nevadi ani strop da sa spravit rozne
Odpovedať
...presne jak sysell,sekcnu aj s dvermi.Ja mam bez dverí,a ide ma šlaktrafiť kym sa to cele otvorí,teraz by som to hned vymenil,nech to má aspon daku funkcnost,a nie vycakavat jak,,cicinbrus"kym sa to naroluje
Odpovedať
@merrrynka Tak z tvojho popisu som už úplný jeleň. :-o :-. Nad bránou ešte okno... to aký vysoký strop je v tej garáži? Asi by bolo lepšie, keby si prihodila foto tej garáže, najmä toho otvoru z interiéru. Namontovať sa dá takmer každý typ brány, aj dvojkrídlová, aj sekčná s výsuvom hore, aj sekčná s posunom do boku, rolovacia, výklopná.... Tiež upresni, čo je pre teba prioritné - Cena? Chceš najlacnejšie riešenie? Praktická stránka? Budeš cez bránu chodiť často aj pešo, bez auta? Potom by bola lepšia dvojkrídlová brána. Chceš to mat automatizované a na diaľkové ovládanie? Alebo ti stačí ručné otváranie? (napr. sekčná sa otvára ručne o niečo ťažšie, ako výklopná či dvojkrídlová). Hlavne to foto je dôležité, aby to aj vyzeralo dobre.
Odpovedať
@merrrynka ak je vedla otvoru na branu stena bez okien, tak sekcnu do strany a mas vyriesene aj dvere, staci ju len pootvorit...
Odpovedať
Prosím potrebujem pomôcť,chcem predĺžiť garáž o cca 20 cm,brána tam pôjde sekcna,aký spôsobom to urobiť?rozmer otvoru je teraz š220 v198 cm Ospravedlňujem sa za foto fotene po tme Ďakujem za každú radu ;-)
Odpovedať
@suso A ako chceš predĺžiť garáž? Primuruješ 20 cm? Skús upresniť zadanie, z popísaného asi nikto nechápe otázku a že v čom je problém.
Odpovedať
Problém je že mi nevojde na dĺžku auto,a práve sa chcem poradiť ako a čím to predĺžiť
Odpovedať
@suso Skús zavolať Harrymu Potterovi, tí mali taký stan, ktorý bol zvonku malý, ale vnútri obrovský... :-D :-D :-D Ale vážne - garáž nenafúkneš. Zväčšíš ju jedine tak, že pristaviaš kúsok. A to už je prístavba s potrebou stavebného povolenia na základe vyhotoveného projektu. Fotky z interiéru nepomôžu. V interiéri to neporiešiš. Navyše máš bránu na vonkajšej časti steny, takže viac von ju už nevysunieš. Ak máš vonku pred garážou miesto, tak normálne pristavaj nejakých 0,5 - 1 meter (aby si mal aj rezervu). Daj fotky aj z exteriéru. Tieto, ktoré si dal veľmi nepomohli.
Odpovedať
@chrobak7 :) neviem ale cítim aroganciu z tvojho príspevku. Hadam sa mi to len zdá ;). Neviem či si jeleň alebo chrobák. Takze po poriadku. Brána a nad nou mame okno. Výška stropu v garáži je cca asi 4.5 metra nakoľko neviem odhadnúť výšku presne cca preto. Chcela by som sekcionalnu branu na automatiku. Garáž by sme používali max 2 x do týždňa. Na odklad kosačky napríklad ;)
Odpovedať
@suso da sa to posunut ak ma to ostenie 20cm zmensi sa ale vyska aj sirka, uz teraz je dost mala tak neviem... ak sa ti da vysekat do strany alebo ak tam je polystyren odrapit... ale zas hore ten vrch ked je preklad tak neviem...
Odpovedať
@sysell mne by stačilo posunúť len otvor na bránu o 20 cm a je to v poriadku
Odpovedať
@suso rozmýšľal som či tam nemôžem dať hranol a sekcnu bránu ukotviť naň, a osb doskou to obložiť
Odpovedať
Článok sa načítava...
@suso vsak vies to dat na vonkajsiu hrani muriva ale nie uplne potrebujes tam ako vravis ten hranol alebo su aj dake originalne prvky asi. Len hovorim ze ci to bude stacit.. kolko cm ma ostenie minus hrubka brany a este napr ten hranol to moze byt 10 cm kludne... a samozrejmensa zuzi prechod a to dost mozno aj 10 cm na stranu...
Odpovedať
@suso Takto vyzerá sekčná brána z vnútra. Tie koľajnice tam ťažko dostaneš na nejaký hranol. Ak iba predĺžiš ten otvor, tak ako napísal sysel, veľmi si ho zmenšíš. Podľa mňa sekčnú bránu tam dostaneš len ťažko. Potom mi napadá jedine vonku domotovať na ten otvor nejaké predĺženie a namontovať dvojkrídlovú bránu s otváraním smerom von. Jedine tak si nezmenšíš ten priechod, ktorý vznikne povysunutí brány von.
Odpovedať
@merrynka odporucil by som ti sekcionalnu, vysuvnu do boku. je to najpraktickejsie ak je ta moznost mat jednu stenu volnu na dvere. Ono ale vela zalezi od fin. moznosti. Ja som si daval robit ponuku na sekcionalnu dohora, do boku a do hora s dverami. Bohuzial na inu ako klasicku do hora som nemal financie, kedze tie dvere v mojom pripade robili asi tisicku.
Odpovedať
@merrrynka Arogancia hádam nie... :-| možno trochu uštipačnosti. A to, že som z toho jeleň, teda si to neviem predstaviť, je pravda. Ale ak chceš vážne, dobre. To foto by naozaj pomohlo, lebo z popisu si to ten, kto to nevidel, ťažko predstaví. Garáž s vnútornou výškou cez 4 metre je skutočne rarita. U jedných som takú videl, lebo si nad garážou chceli urobiť povalu, no nakoniec to neurobili. V tvojom prípade mi príde sekčná ako nie najvhodnejšie riešenie. Najmä preto nie, lebo sekčná má nad sebou mechanizmus a koľajnice (pozri obrázok vyššie - dal som inému diskutujúcemu). To by si si ten priestor nad bránou zbytočne rozdelila. Keby tam nebolo to okno, tak navrhnem bránu výsuvnú dohora - hore je asi dostatok priestoru na stene. Možno by to aj išlo urobiť, aj keď je tam to okno (preto by to bolo lepšie vidieť). Síce sa to nevolá už ako garážová, ale priemyselná, aj dá sa použiť aj v garáži. Napadá mi ešte alternatíva brána posuvná do boku (viď 1. obr.) alebo rolovacia brána (2. obr.), ale u týchto brán, pokiaľ viem, nie sú k dispozícii malé dvierka, ako pri sekčnej. Musela by si pri každom použití otvoriť celú bránu až potom by si mohla vojsť. Malé dvierka nie sú nutnosťou, lebo dnes sa brány dajú urobiť za príplatok núdzovo otvárateľné aj zvonku napr. pri výpadku prúdu. Ak budeš garáž používať iba zriedka - 2x týždenne, tak mi príde zbytočne drahé dávať sekčnú bránu ešte k tomu s automatikou. Na tvojom mieste by som zostal pri dvojkrídlovej (obr. 3), kde nemusíš zakaždým otvárať celú bránu, ak chceš prejsť iba pešo. Aj taká brána sa dá upraviť na elektrický pohon. Treba navštíviť nejakú firmu, ktorá vyrába a montuje garážové brány, ukázať im aktuálnu situáciu a nech ti poradia najvhodnejšie riešenie. Mne stále vychádza tá dvojkrídlová ako najlepšie, potom tá sekčná vysúvacia dohora (ak to okno dovolí) s vedľajšími dvierkami a až potom sekčná s vysúvaním do priestoru.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@tomas187 hej mas vsetky brany som rad ze si objavil toto forum asi ronite na hovno ked musis takto robit reklamu
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Oživujem túto diskusiu, prosím máte niekto jednu z týchto brán - martens, ISO brány alebo ideál brány Pezinok? Dakujem
Odpovedať
Zdravim, niekto kto má bránu od martens pezinok?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?