Akú dlažbu dať do garáže?

Ahojte, dajte mi tip, akú dlažbu ste dali do garáže.
Odpovedať
Profilova fotka
@milka3 my ziadnu :-) mame staru garaz s beton.poterom - zatial nam to staci... ale znamy davali gresovu dlazbu - celogres! - vyzera to ako taka pieskovana (rozne farby)... makova :-) tie dlazby volaju aj tech. gresy (ta ich je z ponuky f. cersanit - a vyzera podobne ako ta na obr.).
Odpovedať
Cerler, ja prave nechcem nechat iba beton, podla mna sa to zle cisti, myslela som, ze len prebehnem mopom a hotovo. Tu technicku som uz pozerala, ale moc sa mi nepacila, no ale zas nieco drahe do garaze nechcem. Mozno da niekto este tip.
Odpovedať
znami akurat robia jednemu panovi garaz a ten si tam dava na beton poter, ktory sa dava na bazeny,to sa drvit urcite nebude, najprv chcel dat epoxid zivicu,liatu podlahu, len ta vychadzala draho (ma dvojgaraz, vela m2), tak sa rozhodol takto, ale cenu neviem, musela by som sa opytat...
Odpovedať
my uvazujeme nad epoxidovym naterom.....dlazbu by som nedavala...
Odpovedať
žiadnu dlažbu, dať nater
Odpovedať
Gabriello, aky nater? Co to priblizne stoji? Dik.
Odpovedať
Aj my mame kupenu tu dlazbu co pisala cerler len tmavsiu.
Odpovedať
epoxidovu liatu podlahu
Odpovedať
ešte nemame, ale dame asi tento nater, garáž máme vyspádovanu a pýtal som sa u výrobcu ako to urobiť a odpoved bola: "v prípade, že sa chystáte podlahu v garáži spádovať, odporúčam toto vykonať bežnými poterovými zmesami na báze cementu ( v našom portfóliu Ceresit CN83, CN87). Až po dokonalom vyschnutí a vyzretí podkladu by som doporučil aplikovať minimálne v dvoch náteroch za sebou Ceresit CF 97( polyuretánový náter) . Je potrebné však dôsledne dodržať pokyny v technickom liste. Penetráciu pod neho netreba v takomto prípade dávať. Aplikovanie liatej epoxidovej podlahy (u nás Ceresit CN 94), prípadne polyuretánovej podlahy by som rozhodne neodporúčal, pretože podlaha by následne po aplikovaní ztiekla."
Odpovedať
Profilova fotka
aj my budeme mat dlazbu v garazi ako @cerler, mame ju kupenu uz asi 3/4 roka.... :) ale zatial sme ju nepolozili... jedinou jej nevyhodou je, ze mokra je veeelmi smyklava,( to viem, lebo to mame teraz v bytovke , ale smyka sa prakticky len vonkajsi vstup, uz vnutri nie:) ) , a zase v garazi nam to je uplne jedno a cena ( asi 5€ /m2) nas presvedcila.. davame ju aj do technickej a skladovacej casti pivnice ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My mame aj liatu podlahu,aj nater...maximalna spokojnost...myslim aj cenovo-vzdy sa da dohodnut... :-D v pripade zaujmu poslem info :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@milka3 my sme dali za nater 10evri m2
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
ahojte, mate niekto technicky gres v garazi? smyka sa ked je to mokre? ako sa to udrzuje? vdaka za kazdy nazor a skusenost :-)
Odpovedať
fakt nikto nema v garazi technicky gres? co tam teda mate okrem poterov? hladam nieco nesmyklave a lahke na udrzbu samozreme s nosnostou kedze tam budu parkovat auta...
Odpovedať
Ahoj Pociatek hovoril,ze do garaze na podlahu je najlepsia nerez?!Ale to bolo ked bol este minister dnes ju ma asi zo zlata.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
oprašujem tému ... má niekto technický gres v garáži? viete mi odporučiť značku? a hlavne, šmýka sa??? ďakujem
Odpovedať
@mizu416 aky to je nater co ste dali?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
kto máte skúsenosť s epoxidovým náterom na poter do garáže?a kolko stojí 1 l náteru?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Dobrý deň. Roky sa zaoberám profesionálne liatymi podlahami. Pokúsim sa Vám stručne objasniť niečo bližšie k tejto veci :) Epoxidové, alebo polyuretánové hmoty sú spravidla vždy dvojzložkové, čo znamená že zmiešavate dohromady zložku A a zložku B. Po zmiešaní nastáva chem.proces, ktorý sa už nedá zastaviť, preto výrobca uvádza vždy dobu spracovateľnosti materiálu po ich zmiešaní a treba ju dodržať. Rovnako treba dodržať vždy aj pomer A:B, ktorý sa uvádza spravidla na obale komponentu A. Tieto hmoty sa dajú použiť buď ako liata podlaha, cca hrúbka 3mm, alebo náter min. v 2 vrstvách, tam je hrúbka do 0,5mm. Podkladový povrch musí byť kvalitný, čo najmenej porézny a hlavne súdržný, nedrolivý. Nemôžte očakávať, že Vám tenučká vrrstvička hmoty zlepí, či urdží nestabilný podklad. V prípade nestabilného podkladu treba najskôr vyriešiť jeho spevnenie! Cena náterov je rôzna, -je to ako spýtať sa, koľko stojí jedno auto? :) V prvom rade závisí od kvality použitej chémie a potom od značky. Existujú nátery vyslovene certifikované a určené do garáží, ktoré znesú extrémne vysokú premávku áut a neustále točenie kolies na ploche, pretože práve tento proces najviac zaťažuje povrch. Samozrejme, tam aj cena je patrične vysoká. Epoxidy sa uvádzajú nie v litroch, ale v kilogramoch. Ja osobne používam do bežných garáží nemeckú značku STO, konkrétne náter s označením STO Pox WL, a to buď v lesklom prevedení s označením 100, alebo protišmyk s označením 200. Predáva sa set s hmotnosťou 10 kg A, 2 kg B, pričom máte výber cca 1000 odtieňov farieb. Tento set stojí cca 160 eur a spravíte z neho v závislosti od savosti podkladu od 50 m2 a viac, v 2 vrstvách. V prípade akýchkoľvek otázok ma môžete kontaktovať.
Odpovedať
http://www.podlahyaz.sk/priemyselne-p...
Odpovedať
co hovorite na tieto podlahy?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Práve sa chystáme na podlahu do 2 garáže, ja by som bola za tú liatú pdlahu-náter , ale bolo by to treba aby mi to urobil odborník- škoda, že pán z eurotipeku už nemá stránku od 1.11.- mohol by ako fyzická osoba sa prihlásiť, ved odborníkov tu potrebujeme, my ako laici no neviem ????? tak ak može nech sa mi ohlási. dakujem.
Odpovedať
@eurotipek Zdravim,rad by som sa spytal na cenu epoxidovej podlahy do dvojgaraze cca 60 m2....dakujem
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?