Ako upevniť garážovú bránu a pohon, ak nemám nosný strop?

Budem mať väznikový krov.
Odpovedať
Profilova fotka
na jednoduchy U nosnik vedeny priecne z bocnych stien
Odpovedať
Nechaj to na montaznu firmu, oni s tym maju dost skusenosti a vedia na mieste najlepsie posudit vhodnost zvoleneho riesenia, najcastejsie sa to robi roznymi pozinkovanymi profilmi, samotna brana sa skrutkuje priamo na stenu.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj my máme väzníky a brána behá už pár mesiacov. Nieje to žiaden problém ! Vymyslia ti to tí čo ti to prídu montovať .
Odpovedať
Ti co pridu namontovat pouzivaju max. tak dierovane L-ka a jedine co vedia pribit to na strop aby to bolo co najjednoduchsie, ak sa ti to nepaci daj si spravit neikomu nejaku nosnu kontrukciu ak ti to je jedno nechaj tak nejako to pripevnia.
Odpovedať
Profilova fotka
@littlesnake Riešení je viacero, záleží od posúdenia vhodnosti na mieste. Vždy to robíme tak že zákazníkovi vysvetlíme možnosti pri zameraní a popíšeme riešenie ktoré použijeme aby v prípade že zvažuje niečo v priestore ktorý potrebujeme na kotvenie bral v úvahu naše potreby. Kotvenie brány je veľmi dôležité a má priamy vplyv na chod brány resp. životnosť. Možnosti sú nasledovné: 1.) zavesenie na nosníky pomocou pozinkovaných perforovaných uhoľníkov 2.) využitie kotvenia do boku o bočné steny ak sú v dosahu 3.) premostenie na širku cez Jäkl v miestach kde je to potrebné 4.) využitie pozinkovaných teleskopických nosníkov Dôležité je kotviť bránu tak aby sedeli uhlopriečky koľajníc a fixovanie bolo zabezpečené proti horizontálnemu aj vertikálnemu pohybu koľajníc. Toto kotvenie je nutné skontrolovať následne v otvorenej aj zatvorenej polohe krídla brány a zároveň je kontrola fixovania konštrukcie predmetom opakovaných kontrol po ročných cykloch. Na ilustraciu prikladám ako tie nosniky teleskopické sú konštrukčne riešené. Berte vždy v úvahu aj statiku závesného bodu v zmysle maximálnej váhy závesu!
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?