Ako ste spokojní s veľkosťou garáže 5,6x4,4m?

Ahojte čo hovoríte na veľkosť danej garáže. Bude tam parkovať 1 auto+ 4 bycikle+2 sady pneu, kosačka na trávu. Väčšia bohužiaľ nemôže byť.
Odpovedať
@cifo1986 bede to stacit ale s odrenymi usami
Odpovedať
myslim, ze by to slo, pokial nemas nejake velke auto :-) aka bude vysoka garaz? neuvazoval si bicykle zavesit na stenu hore? videl som to u susedu , uplna parada vid obrazok. Normalne to ma hore nad autami. Dalsia moznose je ze aspon 2 bicykle zavesis na bocnu stenu, ale daju sa aj styri, vid obrazok c 2. Garaz bude ma len jedne hlavne dvere vpredu, ci aj niekde na boku?
Odpovedať
@atak77 tak tie dvere musíme ešte rozumne navrhnúť :) na vjazd bude brána cca 2,7m vedľa nej by sa možno zmestili aj dvere a možno ešte jedny dvere z pravej strany
Odpovedať
@atak77 kam by si odporučil dvere, prípadne akú širokú bránu. Bránu s integrovaným dverami nechceme. Na zadnej a ľavej stene garáže dvere nemôžu byť, lebo bude garáž osadená do rohu pozemku.
Odpovedať
nakresli a hod sem ay mas pozemok, kde je dom a kde bude garaz a chodnik od domu ku garazu. Brana samozrejme vacsia = lepsia.
Odpovedať
@atak77 no tak to pošlem až večer
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, na to čo všetko plánujete v garáži uskladniť je rozmer úplne dostačujúci. Z našich skúseností doporučujeme osadiť garážovú bránu nie do stredu, ale dajme tomu na ľavú alebo pravú stranu (na šírke 4500mm). Vznikne Vám tak priestor navyše, kde si môžete napr. dať pong, alebo skrinky... Ak idete garáž murovať (beriem do úvahy múry o šírke 50cm ako je na obrázku), zbytočne a dobrovoľne prichádzate o priestor. Celkovo prídete o 10m2! A to je naozaj slušná plocha, ktorú by ste vedeli využiť na uskladnenie vecí... garáže alebo domčeky, ktoré predávame, majú hrúbku steny iba 5cm, takže reálne toho miesta v garáži toho istého rozmeru budete mať podstatne viac. A to nehovorím o tom, že steny garáže viete využiť presne tak, ako v murovanej :) Pekný deň.
Odpovedať
https://www.eurolineslovakia.sk/sk/pr... my mame tuto garaz a zmesti sa tam aj X5, aj snezny skuter, motorka, 2 bicykle, mini pong, kolesa z 2 aut, aj kosacka a este par kramov, takze myslim ze tvoj rozmer stacit bude, len to chce veci dobre poukladat. Ale je pravda ze auto tam neparkujeme bezne
Odpovedať
@garazenakluc mne tam širka múrov vychádza 0,25m na stranu, nie 0,5m :) takže je to cca 5m2
Odpovedať
Mestis ale cim viac tym lepsie. Ja mam 5m auto tak 5.6 je tak na tesno ze volaco pred volaco za autom. Na sirku to je ok na jedno auto este realne ostane 1.5 m na bicykle na stenu dole kosacka. Ked sa viac neda musi stacit.
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova Dobrý deň, vedľa seba je rozmer 6,1m a 5,6m tak som to brala tak, že to je šírka múru - čiže 0,5m. Aj 5m2 je riadna plocha, keď beriem do úvahy, že náš najmenší záhradný domček na náradie má 4m2. Či 10m2 alebo 5m2, stále je to priestor, ktorý Vám murovaná stavba zoberie.
Odpovedať
@garazenakluc nie mne ale CIFOVI :) steny vašej garáže by zabrali 2,16m2 pri hrúbke steny 10cm, čiže rozdiel je cca 3m2 :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@evatothova Dobrý deň, hrúbka našej steny je iba 5cm, takže obvod garáže (22m) x 0,05m = 1,1m2 :)
Odpovedať
@garazenakluc 5cm a tepelnoizolacne vlastnosti ziadne :) no nech sa Cifo rozhodne sam, informacie uz ma
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova Dobrý deň, prikladám pre info tabuľku tepelnoizolačných vlastností materiálov ako je napr. sendvič PUR (ktorý používame pri zateplených stavbách). Z tabuľky je pekne jasné, ktoré izolačné médium plní svoju funkciu najlepšie :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?