Ako riešiť odvodnenie v nevyspádovanej garáži?

Mili strechaci, mozete mi prisim poradit, ako vyriesit odvodnenie (myslim tym stekajucu vodu z auta) v garazi, ktora nie je vyspadovana? Poter este sice nemame vyliaty, ale stavbar vravi, ze to sa uz vyspadovat teraz neda, ze na to sa malo mysliet pri zakladoch.. Uvazovali sme aspon nad zlabmi, ale zase ako poriesit to, aby cez zlab nesla dnu zima? Potesi ma, ak ku komentom pridate aj foto (netreba celu postavu, staci garaz 😁). Dakujem
Odpovedať
to je čo za majster? ešte nie je poter a už sa nedá? veď tam netreba spád ako na streche.
Odpovedať
Profilova fotka
@katuska78 ahoj ja som na vyspadovanie a žľab tiež nemyslel keď sa robila deka v garáži. Budem to riešiť tak že do 6cm poteru ktorý my budú robiť majstri sa osadí žľab pred garazovu bránu a odtok mi pôjde do trativodu. Z vonkajšej strany sa osadí tiež žľab ale už väčšieho rozmeru ktorý bude zachytávať vodu z rampy. Najlepšie bude keď vymenis majstra. 8-)
Odpovedať
@filipmaria a spadujes garaz este, alebo naco bude zlab, ak to nebude vyspadovane smerom k nemu? Lebo takto sme uvazovali aj my, len to nevyspadovanie mi vravi, ze ci ma zlab potom zmysel..
Odpovedať
Nikto viac? 😩
Odpovedať
@katuska78 Podľa môjho názoru je zbytočné odvádzať vodu z garáže. JA mám garáž v suteréne bytového domu a nemá odvodnenie. Na aute nie je toľko vody, aby si mala v garáži potopu. Tá voda, čo stečie z auta po jazde v daždi by ani nedotiekla k odtoku. Ani keď sneží, počas jazdy nenapadá na auto toľko snehu, aby sa nestihol odpariť. A špinu na podlahe z vody stekajúcej z karosérie budeš mať tak či tak. Ale ak silou mocou chceš odtok, tak si ho daj. Ja si ani teraz do novostavby nedávam.
Odpovedať
No, nakoniec to spravime tak, ze budu zlaby okolo auta (lebo garaz je o dost vacsia garaz, t.j. aj sklad/odkladisko) a v starej garazi ma rozculovalo, ked sme to mali tak vyspadovane, ze sa voda drzala v jednom rohu...a teda ze cudovala som sa kolko vody bolo. Tak dame zlaby, nech ma aspon kam stiect, aby mi zase nestiekla pod regale.
Odpovedať
@katuska78 mas tam spraveny odtok do tych zlabov ci a to bude len ako zachytavac vody? Poter sa da vyspadovat, ale vodu aj tak musis zamiest metlou, sama tam nevtecie, na to je maly spad a malo vody. Voda ostava len zo snehu a ten uz ani nebyva. Ja mam zlab pod autom vecer hodim foto ak chces
Odpovedať
@sysell nakoniec sme odvod zo zlabov zavrhli... Ide mi len o to, aby pripadnu vodu zachytili tak, aby mi nesla pod regale (raz mi takto rozmocilo plnu velku krabicu, no hresilaaa som).. Pochybujem, ze by bolo tolko vody, aby to nestacilo. Ked sa aj sama odpari, ok. Len nech nie je kade-tade.
Odpovedať
Aby tam bolo tolko odpadovej vody, tak by ste museli zaparkovat auto s 5cm suvyslej vrstvy snehu, co spravi len buran! Realne ten zlab nevyuzijete, teda pokial nechcete udrziavat garaz vystriekanim bordelu von wapkou. Mozno zlab pred vstupom do garaze, ktory nespravi ziadne nezelane tepelne mosty a odvedie vodu von z garaze (i ked vystierkovanu rucne). Radsej dopredu myslite na to, ako tu nahromadenu vlhkost (najcastejsie poprsane auto) dostanete zo vzduchu, lebo vam tam casom vsetko zhrdzavie vratane auta samotneho. Cize tam treba naplanovat spotrebic, ktory odcerpa vzduchu vlhkost, alebo odvlhcovac samotny napr na casovy spinac ak nie vlhkostny.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?