Aká je garážová brána Teckentrup?

Má niekto s touto bránou skúsenosti? Máte ju doma a ako ste spokojní? Nie je napr. hlučná pri zatváraní alebo niečo podobné? Za všetky postrehy vopred ďakujem... :-)
Odpovedať
Teckentrup je najlepsia brana na svete.
Odpovedať
najlepsia ?? :)) hlucna hlavne zalezi od toho aky tam je pohon ci je zosuladeny s branou. a dalsie faktory
Odpovedať
@adriano hlucna? :- ))))))))), len tak šuští ked ide.
Odpovedať
tak v tomto sa ja nevyznam, na co sa mam orientovat? Poradite? ako mam vyberat pohon aby bol "zosuladeny" s branou? meria sa to na decibely alebo?? vobec sa v tom neorientujem :-( pomozete niekto?? pripadne da sa vyberat zvlast brana a zvlast pohon, a ak ano, tak aky pohon je dobry a nehlucny....
Odpovedať
@vivi1279 motor CarTeck je vyrabany v nemecku, je to vyssia trieda motorov od firmy Marantec. Lepsi pohon asi tazko najdes. Dalej zaruky ktore poskytuje Teckentrup nema ziadna ina firma. Preco si dovolia dat 10 rokov zaruku? Lebo vedia ze maju super vyrobok. Ak niekomu niekto sprasil montaz, a ma hlucnu branu teckentrup (co je teda umenie), tak nech tu nepise blbosti. Je to luxusna brana.
Odpovedať
Profilova fotka
el. pohony ku garáž. bránam sú tiché hlučnosť chodu brány záleží od iných vecí ako je celková konstrukcia, použité materiály a kvalita vypracovania. Najlepšie je tú bránu vidieť naživo aký má chod.
Odpovedať
@nevo trosku by si si mal prestudovat kto ake zaruky dava v EU to znamena aj na Slovensku. Urcite nie je ziaden vyrobca ktory dava taku dlhu zaruku. ja poznam jedneho s velmi zvucnym menom vyrobcu je to Hormann. kukni si kolko oni davaju zaruku. vivi1279 : v prvom rade si musis urcit aku branu chces a potom ci ma byt izolovana a ked tak s polyuretanom! co sa tyka hlucnosti istotne su tiche pohony na nasom trhu len ci su zosuladene a certifikovane aj s branou? kolko vyrobcou na Slovensku to ma? hm mozes ich naratat na jednej ruke a to hovorim vela. pokial chces cenu tak treba ist do Polska a kupis za par Euro alebo do Madarska pokial chces kvalitu za rozumnu cenu tak zosuladenu branu od spominaneho vyrobcu-
Odpovedať
@adriano @nevo dakujem vam za rady a nazory, urcite chcem branu izolovanu, teda chapem to ako zateplenu, kedze garaz je prepojena s domom, aby tam neboli velke uniky tepla... tak hadam dobre vyberiem...
Odpovedať
@vivi1279 tak pokial chces izolovanu branu nech je plnena s polyuretanom bo na nasom trhu su aj lacne atrapy bran plnene napr. polystyrenom co nechcem vobec porovnavat s polyuretanom, a este jedna vec informuj sa ohladne prestupu tepla a jej hodnoty pri zabudovanej brane nie ako sa udava len pri jednej lamele ( lamela: je jeden clanok z ktoreho sa sklada brana a posuva pod strop) zaujimava je hodnota zabudovanej komplet brany len tolko _:)
Odpovedať
@adriano MOC DAKUJEM ZA RADY... :-D
Odpovedať
@adriano Ty si nastuduj.Hormann je obycka, ziadne zvucne meno. To ako by si povedal ze Porsche je nic, lebo VW je zvucne meno. :- ))) @vivi1279 hlavne bacha na Hormann, niektori predajcovia ti predaju branu a tvaria sa ze ti predavaju 40mm, pri montazi zistis ze je 20mm
Odpovedať
@vivi1279 zaruky T
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nevo si precitaj co si napisal predtym ze nik iny nie je tak dobry ako t :)) ja nebudem tvrdit kto je obycko vypocujem si rad aj iny nazor vies ako si uz pisal tusim je lepsie mat vsetko od jedneho vyrobcu to znamena mam ten isty pohon ako branu! musi byt zosuladena a co sa tyka izolacie mozes mat pravdu ale aj nie niektore praktiky poznam na kolko som s kamaratom minuly rok riesil branu. a k spominanej 20 mm vyplni treba si kuknut vlastnosti ako izolacia v porovnani s T je o nieco slabsie to priznam ale ked porovnam 40 tak ta je zase lepsia :) takze len tolko dal som si namahu a pozrel som si tie udaje na kolko si sem supol tie zaruky :) to nie je nic nove na Slovensku medzi nami inak som hladal predajcu T a nenasiel som kde sa vlastne daju kupit? teda kde si ju kupil dik za info
Odpovedať
@adriano predajca je v Nitre. Od jedneho vyrobcu? Myslis odkial ma Hormann pohony? Od Marantecu, ktory robi pohony aj pre Teckentrup, len su o nieco lepsie a maju nazov Carteck.
Odpovedať
@nevo jasne tato komunikacia aj tak nikam nevedie len bude zavadzat ludi. ja len pre info Hormann vyraba pohony vo fabrike Hörmann KG Antriebstechnik taketo info som obdrzal od predajcu. Myslis ze to je fabrika T?
Odpovedať
T nevyraba motory, Marantec je fabrika cez cestu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ľudia , zobuďte sa ! Jediný ktorý vyrába kompletne pohony , ale aj s elektromotorom je ROGER TECHNOLOGY ! OSTATNÝ NIEKDE KÚPIA A NALEPIA NÁLEPKU ! PRAVDEPODOBNE V ČÍNE ! MERANTEC som mal vo firme a kamarát na chate . Toľko problémov som mal aj kamarát , že som musel vymeniť po 3 rokoch ! Ak chcete mať dobrý pohon tak jedine ROGER TECHNOLOGY ! V zahraničí som sa stretol prvý krát , moji kolegovia a aj montéri my odporučili, keď som staval dom pred ôsmymi rokmi . Ja som ho vtedy kúpil v Nemecku, ale doteraz iba baterky som menil ! A používam ho veľmi frekventovane ! Takže ja iba ROGER viem odporučiť ! Ing. Toth
Odpovedať
Profilova fotka
HÖRMANN pohony - vyroba v nemecku HÖRMANN KG Antriebstechnik, rozsirena zaruka 5 rokov, vysoka spolahlivost. Vzhladom k tomu ze ako spolocnost oficialne patrime do prvej desiatkych najväcsich predajcov HÖRMANN na Slovensku dokazem objektivne prehlasit, ze su to vyborne motory s kvalitnym servisom a podporou nahradnych dielov. Okrem motorov HÖRMANN pouzivame aj Marantec, no v mensej miere a tiez nemame najmensie problemy. Na MARANTEC motory tiez mame rozsirenu zaruku 5 rokov - bez dalsich podmienok, co si myslim je dostatocny cas aby sa nasi zakaznici presvedcili o spolahlivosti vyrobku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
HÖRMANN a MARANTEC pohony - výroba v nemecku ? Cena je určite taká , ale to som si istý že max. na 50% je vyrobená v EU! (a nieto ešte v Nemecku!) Tak by musela byť štvornásobne prehnaná cena ! (Takto sú iba dvojnásobne ! ) A aj Mercedes je Nemecký výrobok ? AUDI ? Tak ako KIA je vyrábaná v Kórei !!!! Pardon , máte pravdu ! Spomínané zn. HÖRMANN a MARANTEC, majú pohony ktoré môžu pracovať 24 hodín v kuse, bez prestávky ? A k tomu 7 dní v týždni ? a v lepšom prípade iba 30 dní v mesiaci ? A za rok 365 dni? Podľa mojich skúseností a z praxe, asi takú hodinku, možno v zime 2 hod ! ! ! A čo taký Roger Technology s najnovšou technológiou BRUSHLESS ? !!!!! Tie pohony to dokážu ! Bez problémov ! Oni sú jednička ! Rozoberte jeden pohon a pozrite sa dnu, čo je vnútri Vášho pohonu ! V ROGER pohone nenájdete plastové, silonové ozubené kolesá, plastové púzdra namiesto ložísk ! A potom môžete písať čo chcete ! A že keď raz namontujete ROGER určite nemusíte chodiť opravovať , ale pri spomínaných 2 značkýách to tak určite nie je ! Pardon, ale neznalosť nielen zákona , ale ani technológií vo vašom obore, Vás neospravedlňuje !!!! A toto si zapametajte !!!! Takto potom Vaše slová vyznievajú dosť nedôverihodne ! Zostávam s pozdravom ... A prezradím vám ešte niečo:
Odpovedať
Profilova fotka
@ingtoth Vas komentar nesvedci o Vasej odbornej urovni ale o zaslepenom a nepodlozenom tvrdeni . piste o roger, ak je to nieco vynimocne rad sa poucim ale prosim netvrdte tu bludy o HÖRMANN a Marantec, o prevadzke 24 hodin denne, 7 dni v tyzdni a 365 dni v roku lebo uz len pri precitanie takeho " odborneho " prispevku je mi zle od zaludka... :-D @adriano 100% suhlas! ;-)
Odpovedať
Prepáčte, ale som písal iba fakty! Žiadne bludy ! Je čas učiť sa ! Môžete si niečo nové prečítať. http://www.rogertechnology.sk/vsetko-... http://www.rogerbrushless.it/en/ Určite si to budete môcť pozrieť aj na slovensku! Pekný deň Vám prajem. A opatrne so žalúdkom !
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
A za dva roky po nich ani pes neštekne.... stránky nefungujú.... :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
aha , prebehli 2 roky a ešte stále im funguje stránka ! asi si sa mílil! ;-) vies to je problém že ak niečo nepoznáš a nepoužívaš , to neznamená že máš pravdu!
Odpovedať
@zuscik_brany_dvere ahoj , poznáš pohony roger technology? poznáš technológiu brushless ? ak nie , tak potom nechápem tvoju odbornú pripomienku ! brushless pohon je skutočnosť! ale ti si odborník však ? ja by som sa hanbil na tvojom mieste! ale aspoň sim daj minimálnu námahu a prečítaj si toto: https://www.rogertechnology.sk/vsetko...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?