Zrušenie úveru zo strany banky

Dobrý deň, súrne by som potrebovala radu, keďže už si neviem rady sama.. dňa 14.04.2022 som podala žiadosť v banke o konsolidáciu s navýšením, o pár hodín neskôr pracovníčka banky volala, úver schválený, podpísala som schválenou konsolidáciu, kedy mi bolo povedané, že na koľko tento proces trvá približne jeden deň, keďže konsolidácia prebehla navýšením jedného spotrebného úveru v tej istej banke, peňažné prostriedky načerpám po sviatkoch, tzn. 19.04.2022. Keďže úver je podpísaný, a všetko prebehlo ako má, peňažné prostriedky sme už chceli využiť a po informácii že načerpám v nasledujúci pracovný deň (po sviatkoch) sme oddálili tedy “využitie”, keďže už som mala vec ako vyriešenú a už len zostávalo čakať na načerpanie peňazí. Žiaľ od podpísaní úveru ubehlo 5 dní (kde sa samozrejme dotkli sviatky a víkendové dni) a peňažné prostriedky niesú stále načerpané, a nikto mi nevie situáciu vysvetliť. Včera mi bolo na pobočke povedané nech vyčkám na načerpanie do 17h, pripadne do dnešného rana, pretože boli sviatky. Peniaze nikde a dnes mi bolo na pobočke oznámené, že sa stala technická chyba na strane banky a bude možno potrebné, úver zrušiť a znova vybaviť nový - žiadosť, schválenie, podpísanie. Chcela by som sa opýtať ako je možné a ako sa môže stať, že po trvalom podpise zmlúv, by sa zmluvy zrušili a všetko vybavovalo odznova? Ako postupovať? Nikdy som sa nestretla s niečím takým, že by banka po podpise všetkých náležitých zmlúv, zrušila žiadosť ktorá už bola schválená a podpísaná. Keďže uz bol úver oficiálne schvalený a oficiálne i zmluvy o úvere podpisané, tak sme už rátali s týmito peňažnými prostriedkami, a z celej tejto situácie som vystresovaná a nervózná. Keďže neviem ako postupovať. Nemáte niekto skúsenosť? Ďakujem.
Odpovedať
@jarkajarka123 Máš zmluvu, ktorá bola podpísaná aj bankou?
Odpovedať
Profilova fotka
@jarkajarka123 mozno ti bol schvaleny uver a nemal byt... v kazdom pripade, ak mas podpisane uverove zmluvy - domahala by som sa plnenia. Ak pochybila pracovnicka, patricne by som jej to osladila a riesila s riaditelom pobocky. Teda za predpokladu, ze v zmluve nemas klauzulu ze banka je mozna este pred nacerpanim penaznych prostriedkov uverovu zmluvu jednostranne zrusit / vypovedat. Takze citaj, co vlastne mas podpisane, a ako velmi sa banka zaviazala penazne prostriedky vyplatit. A co sa stane, ak sa tak nestane.
Odpovedať
Profilova fotka
no ja by som sa na zrusenie teda nenechala nahovorit, ak mas podpisane zmluvy aj zo strany banky a trvala by som na splneni podmienok, teda uvolnenia penazi
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?