Zrušenie úverového účtu.

Profilova fotka
Robili sme refinancovanie úveru. Pôvodná banka si pre refinanc stanovila interný bankový účet a nie úverový účet, ktorý mi sama zriadila pri poskytnutí pôvodného úveru. Nová banka pôvodnej banke peniaze previedla už pred týždňom, čiže úver je vyplatený, ale úverový účet mi stále figuruje medzi bankovými účtami pôv. banky a bez vyrovnania sumy. To znamená, že pôvodná banka si platbu stále nezaúčtovala ! Mám ja urgovať pôv. banku ? Nemali si platbu zaúčtovať a úverový účet mi zrušiť ?
Odpovedať
Profilova fotka
A k akému dátumu ste mali vyčíslený zostatok pôvodného úveru? Ak to bolo napr. k 17.7., tak aj keď peniaze "dorazili" už pred týždňom, pôvodná banka si to stiahne až v ten deň. Pokiaľ tento termín už uplynul, a Vy stále vidíte zostatok úveru v internetbankingu, treba zájsť do pôvodnej banky a zistiť, kde sa stala chyba.
Odpovedať
Profilova fotka
@alenaholubova To som urobila. Podľa obchod. podmienok ak si boli peniaze na základe ich pokynu zaslané na interný účet, tak banka zaúčtuje platbu do 3 dní ( Toto sa nestalo!!!) a zároveň ak dôjde k predčasnému splateniu úveru, tak banka 1 deň po úhrade zašle pís. potvrdenie o prijatí platby a 0 zostaku istiny a príslušenstva ( Ani toto sa nestalo !!!) S platbou určite už narábali, lebo to čo stanovili navyše mi už poslali ako kredit na môj účet. Otázne je kde je ten zvyšok, keď ho nezaúčtovali k úverovému účtu ??? Pekne tie peniaze točia ...
Odpovedať
Profilova fotka
V každom prípade by som zašla do banky, aby ste dostali adekvátne vysvetlenie. Možno bude treba spísať sťažnosť alebo reklamáciu. Trvala by som na písomnom vyjadrení. Pôvodná banka by tiež mala zaslať na kataster súhlas s výmazom záložného práva (kvitanciu), aby sa z listu vlastníctva vymazalo jej záložné právo. Mala by to urobiť do cca 10 dní po splatení pohľadávky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?