Zrušenie stavebného sporenia po dvoch rokoch

Ideme zrušiť stavebné sporenie po 2 rokoch v PSS. Viem, že po dvoch rokoch je možné zrušiť sporenie s tým, že máme nárok aj na vyplatenie prémií. Len sa chcem opýtať, či musím zdokladovať bločkami cieľovú sumu 10 000 Eur, alebo našetrenú sumu + prémie, t.j. cca 2100 eur? Stavebné založené 17.10. 2011 v tom roku aj zaplatená plná suma, zaplatená plná suma aj január 2012 a 2013. Cieľová suma 10 000. Ďakujem.
Odpovedať
@ezbrane pokial neberete uver, ale len svoje vlastne vlozene peniaze, netreba dokladovat nic. samozrejme premie vam vyplatene nebudu.
Odpovedať
áno to viem, ale na tie tri prémie potrebujem predložiť bločky na 2100 alebo 10000 Eur?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
nikto neporadí? chcem už tam zájsť a dať výpoved. Je tu niekto z PSS?
Odpovedať
@ezbrane my ked sme rusili tak bolo treba na nasetrenu sumu vydokladovat blocky aby nam uznali premiu .. bolo to minuly rok ..
Odpovedať
@ezbrane pri zrušení po 2 rokoch sa rozhoduješ, či chceš aj štátnu prémiu alebo nie - ak ju nechceš, nemusíš dokladovať nič, ak chceš, musíš dokladovať celú sumu tvojho účtu, t.j. tých 2.100 eur...
Odpovedať
to som potreboval vedieť, takže stačí 2100, t. j. fajn. Môžem doložiť kúpnu zmluvu z pozemku? Vlani prámiu pripísali vo februári, ak požiadam napr. 26.1. musia tam dať aj premiu za rok 2013? aj ked fyzicky na účte ešte nie je?
Odpovedať
Bol som dnes v PSS, takže kúpnu zmluvu uznajú ako dôvod na vyplatenej celej našetrenej sumy a ako aj na vyplatenie prémie. Ďakujem vám za radu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?