Zníženie hodnoty nehnuteľnosti bankou

Dobrý deň, VÚB banka nám ponížila znalecký posudok na budúcu hodnotu novostavby a náš pozemok 900m2 pod domom + 4000m2 stavebného pozemku. . Stretli ste sa s tým? Všetky banky to takto robia? Spravila nám to aj ČSOB, ale len o pár tisíc znížila pozemok, stavbu nechala podľa pôvodnej ceny znaleckého posudku, ale VÚB banka spolu takmer o 80 000 eur :-o Máte skúsenosť, že ked ste isli do inej banky, tak sa to nestalo? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@katka6161 Stáva sa to aj v iných bankách. Rozostavaná nehnuteľnosť vždy ide na supervíziu bankového znalca. V tomto prípade si treba vybrať banku, ktorá poskytne potrebný objem financií za čo najlepších podmienok.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@katka6161 Nam rovnaka banka tiez znacne ponizila hodnotu nehnutelnosti. Uz len znalec nam nacenil hodnotu domu s pozemkom tak, ze k tejto cene by sme sa dopracovali len svojpomocnou stavbou. A toto banka este ponizila :-S Planovali sme 80% financovanie a banka nam automaticky vypracovala zmluvu na vyse 85% financovanie (asi ratala podla sumy, ktoru potrebujeme). V pripade 85% financovania je vsak uz vyssi urok. Tak teraz zhaname financie a setrime ostosest, lebo vyssiu splatku kvoli znizeniu hodnoty bankou platit neplanujem =-)
Odpovedať
Tak ja som mal zasa opačný prípad ale v Tatra banke kde mi ich znalec pridal oproti znaleckému posudku.
Odpovedať
Ak hodnotu odhaduje znalec, ktoreho vam odporuci banka, vacsinou potom nie je dovod ku znizeniu hodnoty. Ak posudok da iny znalec, banka zvykne znizit hodnotu nehnutelnosti aby sa takto chranila proti umelemu navysovaniu hodnoty. Je to trochu pritiahnute za vlasy, znalci maju tabulky a jasne definovany postup, kde nie je velky priestor pre manipulaciu s hodnotou. Ja som mal znalca odporuceneho bankou a banka akceptovala jeho vysledok bez namietok.
Odpovedať
Reagujete do X mesiacov starej témy ... Ale áno, posledný rok je na toto VUB špecialista ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?