Znalecky posudok vs. ziskanie 100% hypoteky

Dobry den, mate niekto skusenosti s branim hypoteky po 1.3? Vzhladom na sprisnene kriteria sme 100% nedostali.Problem je v tom,ze kupujeme byt v povodnom stave,a nielenze nam ho treba aspon ako tak zrekonstruovat, musime vyplatit aj pozicku,ktoru nam brala mamina. Prijem mame dostacujuci,ide len o kupnu cenu bytu. Ked ho kupime za 68000,daju nam 58000 atd. To absolutne nepripada do uvahy.Navysoval Vam znalec cenu bytu a zaroven aj na kupno predajnej majitel,aby vam schvalili viac ?Kam sa z banky posuva kupno predajna zmluva?Nechcem aby majitel platil vysoke dane,ale nevidim ine riesenie,ako ziskat hypoteku v prijatelnej vyske.Nemame co ine zalozit,jedine predat jedno z aut,aj to pokryje sotva rekonstrukciu.Dakujem za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka227 Možnosť riešenia Vašej situácie je spojenie hypotéky so spotrebným úverom. Ak sa banka vyjadrila, že 100% neposkytne, tak neposkytne. Možno jedine sa skúsiť obrátiť na inú banku, ale úspech samozrejme tiež nie je zaručený. Požiadavka na znalca ohľadne navýšenia hodnoty bytu nie je šťastné riešenie, pretože banka si i tak znalecký vypracovaný externým znalcom sama prehodnotí interným znalcom a môže hodnotu určenú v ZP uznať a nemusí. Čo sa kúpnej ceny v kúpnej zmluve týka, banka zmluvu nikam neposiela, ale Vy tu kúpnu zmluvu dávate na kataster sa účelom prepisu vlastníckeho práva a majiteľ je povinný po predaji nehnuteľnosť vykonať daňové priznanie, kde prikladá túto kúpnu zmluvu (toto platí iba v prípade, že terajší majiteľ je vlastníkom bytu menej ako 5 rokov, iba vtedy platí z predaja dane a odvody, ak je majiteľom dlhšie, tak sa ho už daňová a odvodová povinnosť netýka).
Odpovedať
Podľa mojich informácií tiež 100% už banka neposkytuje. Ale možno by som obišla viac bánk a možno to vedia nejako nakombinovať úvermi ako píše andreah. Myslím, že je to u každého záujemcu a banky individuálne.
Odpovedať
@andreah25 dakujem za odpoved.Ten znalec je prave interny z banky,kde chceme ziadat.spotrebny ma splatnost 10 rokov a bojim sa,ze navysi moc splatku. No docitala som sa o dalsom strasiakovi-uverovy register.totizto ja som bola v tom a v banke som vzdy dostala taku info,ze staci aby splatka za spotrebak nabehla do konca mesiaca.takze som to platila bez ohlau na to,ktory den bol dohodnuty v zmluve.prisla vyplata a uhradila sa splatka.A twraz pozeram ze koli tomu nemusim dostat uver??
Odpovedať
@andreah25 nevyjadrila sa,vyslo v prepocte ze 90% nam vyslo...
Odpovedať
Mne pred cca 10dňami schválili skoro 100% hypoteku v slsp zo štátným príspevkom na kupu bytu. Odhad bol 55 600 na kupno predajnej zmluve je 54 000 a výška hypotéky bola 54 000 poďla kupno predajnej zmluvy. Poďla odhadu to nie je 100% ale banky aj tak viacej ako na kupno predajnej zmluve aj tak nedajú.
Odpovedať
my sme brali hypo koncom marca....dali nam 90% ceny nehnutelnosti, odhad bol vyssi ako na kupno-predajnej zmluve, aj tak dali len 90%, mame hypo v Tatra banke. Keby sme nemali nasetrene, tak sme v prdeli, kedze 10% z ceny nehnutelnosti sme davali predavajucim + robime kompletnu rekonstrukciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka227 je mozne ziskat viac ako 90 % hypoteku, avsak 100 % je tazke, avsak nie nemozne. Ak viete dat aspon zalohu z vlastnych zdrojov (2 000 € zaloha, KC 60 000 €, tak 58 000 € vam vedia dat niektore banky), tak nevidim problem, v SLSP a Tatrabanke by som to urcite vyskusala. Ale zalezi dost od lokality, v ktorej je nehnutelnost. Kazda banka ma svoje kriteria.
Odpovedať
@seffka Dakujem za odpoved. Uz sme teda prestali riesit 100%, pretoze som zistila, ze mame vaznejsi problem. Zistila som, ze nam prisla upomienka, o ktorej som ani nevedela. Totizto manzelovi pri uvere povedali, ze je jedno kedy mu chodi vyplata na ucet, hlavne aby do konca mesiaca bola uhradena splatka. Teraz zistujem, ze nam to moze dost poskodit, nakolko to bude urcite v uverovom registri. Mozu nam hypoteku zamietnut? Ziadatel som ja, manzel spoluziadatel. Ja by som ziadny negativny zaznam nemala mat, prave naopak, ceropala som 2x uver, oba predcastne splatene. Dakujem
Odpovedať
Mna len udivuje ked niekto napise ze ma dostatocny prijem a potom meska vyplata a na ucte 0€ a nevyda to na splatku. Prepac som konzervativny tupec a asi som stastny ze som nikdy nemusel brat uvery ale z tohoto by som mal fakt strach. Hadam mat na ucte aspon 2 000€ ako daku poistku by som povazoval za absolutnu samozerjmost. Potom mi to pride ze dostatocny prijem asi nemate .. nic v zlom
Odpovedať
Profilova fotka
@lucka227 Ak nemáte istotu, vyžiadajte si výpis z úverového registra podľa toho sa potom rozhodnite akú banku riešiť. @sysell dostatočne vysoký príjem neznamená, že človek aj ušetrí. Z praxe poznám veľa prípadov, že čím nižší príjem, tým viac majú ľudia našetrené. Ľudia s vyššími príjmami si často doprajú aj ,,vyšší štandard" uspokojovania svojich potrieb a nepozerajú sa vôbec na možné riziko toho, že zajtra ten príjem nemusí byť a majú problém. Skôr na to ,,čo bude zajtra" myslia tí ľudia menej zarábajúci. Inak kvitujem, že patríte k zodpovedným ľuďom, čo si držia takúto rezervu na účte. Toto je správny postoj :-)
Odpovedať
@sysell splatka odchadzala z uctu,kde prijem nechodi.Takze len tolko k tomu.Co sa tyka setrenia-zariadujeme sa,takze je logicke ze financie idu a aj sli do byvania,preto sme doteraz hypoteku nepotrebovali.Mile ze utocite ,a v zapati poznamka "nic v zlom"
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
viaceri si chvalia: http://readgur.com/doc/198152/znaleck... Silvia Garabasova, BA
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?