Znalecký posudok - Bratislava

Dobrý deň. Chcela by som sa Vás opýtať či by ste náhodou nemali kontakt na dobrého znalca, v Bratislave, ktorý by vedel spraviť posudok na nehnuteľnosť, ktorá bude základana banke pre načerpanie hypotéky. Jeden už síce mame, ale nie sme spokojní lebo je tam cena podhodnotená. Je možné tento jeden posudok dat inému znalcovi preskúmať? Ďakujem Vám za všetky odpovede.
Odpovedať
@feky123 Iný znalec ti nebude skúmať cudzí znalecký posudok. Ak si ho zaplatíš, spraví ti druhý. Najlepšie je opýtať sa v banke, nech ti dajú kontakt na nejakého, s ktorým oni spolupracujú a je u nich akceptovaný. Lebo zbytočne ti nejaký znalec napíše aj dvojnásobnú hodnotu nehnuteľnosti, ak si banka posudzuje podľa svojich kritérií.
Odpovedať
Samozrejme tomu rozumiem. Ďakujem za radu 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, m y sme si davali vypracovat posudok v PO pred 3 tyzdnami a vraveli nam ze ak je byt znacne podhodnotený alebo kupujes po rodine za "symbolicke pesos" nezalezi na posudku casto banka prihliada aj na kúpnu cenu. Plus v banke maju dohodnutych znalcov, ktorych posudok akceptuju ako tu spominate a vraj by sa nemal lisit viac ako +-5% od kúpnej ceny (ak nekupujes za to "pesos" 😉 )
Odpovedať
Ahoj. No my ideme zakladať na načerpanie rodičovsky dom a následne to pôjdeme po dostavani prehodiť na náš dom, ktory ideme stavať klasicky cez firmu. Znalecký posudok nehnuteľnosti rodinného domu o rozlohe 120 m2 nám ohodnotili na sumu, ktorá je adekvátna k predaju 2i bytu v tejto lokalite. RD nie je starý ani poškodený a ma moderné vybavenie, terasu, 2 prístrešky a pod. Preto sa nám absolútne nezdá, že dom ohodnotili adekvátne.
Odpovedať
Profilova fotka
@feky123 Mam kontakt na jedneho pana, kt. nam pred 3 tyzdnami vyhotovoval, ak treba kontakt, ozvite sa.
Odpovedať
myslim si, ze ak si najdete noveho znalcu, tak ten si vypracuje svoj posudok a nebude skuma papiere niekoho ineho. je to teraz tazko vobec si neviem predstavit, ci toto co sa deje momentalne na slovensku moze mat nejaky dopad aj na ceny nehnutelnosti
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?