Zmluva o Hypoteke

Profilova fotka
Zdravim Chcem sa spytat ci je mozme sa dohodnute na hypoteke s bankou kde budem rucit stavbou do jedneho metra Ale peniaze poslu este pred dokoncenim tej stavby. ALebo nieco ako zmluva o buducej zmluve ze ked dokoncim stavbu do jedneho metra tak mi uvolnia peniaze ?? nechcem dopadnut tak ze postavim stavbu zo svojho a potom si banka rozmysli ze z nejakeho dovodu mi hypo nedaju( zijem v zahranici a viem z stym casto maju problem). diky :) a ak aj viete odporucit nejaku banku ktora je najprijatelnejsia pre hypo ludi v zahranici. PS. Stavat buden na svk
Odpovedať
@matusmino presne tak sa to robi takmer vzdy. 1m je tam preto, lebo takato stavba sa da zapisat do katastra a na nu sa potom da spravit zalozne pravo. Banka potom podla stupna rozostavanosti (napr.) posle adektvatnu ciastku z celkovej sumy.
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe ale pole banka peniaze aj ked este ta stavba NESTOJI ?? ak nie tak ci sa da s banou dohodnute ze uver je schvaleny ale peniaze poslu az ked bude stavba stat do vysky jedneho metra
Odpovedať
@matusmino po 1.1.2017 ak nemate ziadne zdroje, hypoteku zrejme na SVK nedostanes. Ak zdroje mate, tak na ten 1m by to malo stacit, nie? 100% hypoteka by sa uz nemala dat ziskat tak lahko. A ak pracujes v zahranici... o to skor nie. Ak stoji 1m, tak vtedy banka standardne posle peniaze - lebo sa zalozi rozostavana stavba. Ta rozostavana stavba musi byt zapisana v katastry. Na zapis musi byt vypracovany znalecky posudok.
Odpovedať
Profilova fotka
@joxe ja ta rozumiem. Mam zdroje na stavbu do jedneho metra. Ale sa pytat ze ci je nejaka moznost aby mi schvalili hypoteku este predtym ako postavim tu stavbu. lebo nechcem dopadnut tak ze postavim stavbu a banka mi neda hypo. Ci je moznost nejakej zmluvy o buducej zmluve s bankou.
Odpovedať
@matusmino preco by ti banka hypo nedala? uz si si spravil nejaky prieskum bavil sa s bankami o konkretnych podmienkach cerpania u nich?
Odpovedať
Profilova fotka
Bank majuproblem s tym ze prijem nemam v € a aj to ze som majitel firmy atd. takze tam je toho viac.
Odpovedať
@matusmino jasne, aj ja napr. som to tak robil :) banka ti normalne schvali uver, ale cerpas az v tedy, ked uz bude stat povedzme ten jeden meter. Presne takto sa to povacsine robi, ak beries hypoteku na vystavbu. Netreba ziadnu zmluvu o buducej zmluve. Rovno v zmluve o hypotekarnom uvere to takto bude dojednane. Ja mam uverf v CSOB. V TB som si moholk dokonca cerpat cast uveru aj skor, ako by som zalozil nehnutelnost. Na cestne prehlasenie. Ale neviem, ci by to dnes este tak fungovalo.
Odpovedať
@matusmino ak je toho tam viac, potom je dobré osloviť nejakého poradcu, ktorý ti to vykváka s bankami - to, že nie je príjem v eurách, to je ok.... navyše tvoja pôvodná otázka je štandardný spôsob čerpania úveru :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?