Zmena dlzky splacania vo VUB

Mam otazku stretol sa niekto zo zmenov dlzky splacania Flexi Hypo? Ide mi o to ze mali sme mat hypo na 20rokov len na centrale to neako pokaslali a navrh z mluvy mame na 30rokov . Vraj sa to da zmenit len sme sklamani z pristupu. Ak ma niekto skusenosti tak budem rad ked sa podeli Dakujem
Odpovedať
@filipe1 hadam aspon nebudu mat tu drzost vypytat si ten 150 EUR poplatok za tu zmenu ak to bola ich chyba...
Odpovedať
Profilova fotka
Navrh zmluvy este nie je zavazny, kym nie je podpisany. Pokial mas v ziadosti napisane 20 rokov, tak poziadaj o napravu chyby a zaslanie noveho splatkoveho kalendara a informacie, kam mas doplatit rozdiel splatok. Trvaj si na svojom a kludne im do ziadosti o opravu napis ze kedze sa jedna o chybu banky, ze im ziaden poplatok platit nebudes.
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe1 súhlasím s @dannyelle - trvaj na oprave chyby, ktorá sa stala z ich strany. Ak nebudú ochotní, môžeš "odísť do inej banky" alebo "požiadať o totožnú hypotéku ešte raz" - s tým by mali veľa práce a verím, že by z ich strany prišlo radšej urgentne k náprave, Nevýhodou tejto možnosti je, ak sú súčasné podmienky banky horšie, ako boli v čase podania pôvodnej žiadosti. Pokiaľ si hypotéku riešil prostredníctvom hypotekárneho makléra, nechaj tieto vybavovačky na neho. V týchto veciach Ti môže veľmi pomôcť a taktiež Ťa odbremení od stresov.
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe1 urcite by som ziadala napravu, nepodpisujte nieco, s cim nie ste stotozneni. Ak Vas tlaci cas, ziadajte o urgentnu napravu chyby a postraste ich odchodom, ak Vam nevyhoveju vcas. :)
Odpovedať
@filipe1 dávno pradávno sa mi to stalo... oprava trvala skoro mesiac, ale to bolo ešte v časoch, keď systém generoval zmluvy a opravy sa robili tvrdo ručne.... nenechaj sa odbiť....
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe1 zmluvu nepodpísať a trvať na oprave! Oprava zmluvy je hotová za jeden deň. Viac to môže trvať iba v prípade, že hypo bola celkovo na 30 rokov schválená, to sa treba spýtať kočky na pobočke. Ak došlo k chybe u schvaľovateľa, tak to môže trvať aj tri či viac dní, pretože musia dať hypo znova preschváliť a vraj majú veľa práce..... ale určite sa nenechať odradiť - sa spýtajte v banke, či Vám niekto preplatí ten preplatok na hypo, ktorý bude o dosť vyšší pri predĺženej splatnosti???
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe1 a ešte - ,,sme sklamaní z prístupu" - prístup môže byť OK, len všetko robia ľudia a ľudia robia chyby - to vôbec nemusí byť o prístupe ako takom.
Odpovedať
No tak nakoniec sme to doriesili po dlhsom zvazeni sme to zobrali a po fixacii zmenime dlzku splatnosti popripade par mimoriadnych splatok . Zmena bude vraj bez poplatku. Teraz by nam uz nevychadzal taky urok ako nam vedeli dat v aprily . Dakujem za vsetky rady...
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe1 akože by nevedeli dať úrok ako v apríli? To sa týmto ospravedlňujú, že urobili chybu? Žiadosť bola teda v apríli podaná - tzn. v čase trvania kampane a schválenie hypo je platné 3 mesiace, tzn. až do júla. Aj vysvetlili prečo Vám dali tých 30 rokov? Ja by som osobne trvala na oprave. Raz ste žiadosť dali na 20 rokov tak si treba na tom trvať. A ešte otázka, máte hypo so ŠPM? Ak áno, tak len tak Vám VUB neskráti dobu splatnosti mimoriadnymi splátkami. Pri hypo s príspevkom určite nie. Najskôr po piatich rokoch. Chce to rozumný argument, prečo dali tých 30 rokov a prečo to nechcú opraviť. To o tom úroku je iba ťah, ako dosiahnuť, aby nemuseli nič opravovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe1 plne súhlasím s andreah25. Rozhodne to nenechajte tak. Pokiaľ bola žiadosť podávaná na 20 rokov, rozhodne Vám banka predĺžením doby splatnosti iba uškodí. Keď niečo pokazili, tak nech to urýchlene riešia a nie rozprávať/sľubovať "blbosti".
Odpovedať
@filipe1 počúvaj andrejku, ona má s tou bankou veľké skúsenosti :-D a presne ti hovorí, čo a ako - skrátka zabudni na skracovanie pri úvere so špm a pokiaľ mimoriadne splátky nedáš, čo ďalej?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?